Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

Dzięki Monka,

sdążyłas w ostatniej chwili, bo juz myslałam że uschnę.

No i co wypatrzyłas na Skąpcu??

znalazłam zestaw Camedia C-765 Ultra Zoom + Karta pamięci XD 256 Mo + Etui PIX Bridge 16 x 9,5 x 12cm za 1414 zł.

i sam aparat za 1185 zł. na Pixmani był najtańszy

Ale powiedz, tak na prawdę, do czego będziesz używać tego aparatu? Do zdjęć na imprezach, wycieczkach, kwiatków, budowy, czy może robienia powiększeń do A3?

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Monka,

znalazłam zestaw Camedia C-765 Ultra Zoom + Karta pamięci XD 256 Mo + Etui PIX Bridge 16 x 9,5 x 12cm za 1414 zł.

Ale powiedz, tak na prawdę, do czego będziesz używać tego aparatu? Do zdjęć na imprezach, wycieczkach, kwiatków, budowy, czy może robienia powiększeń do A3?

tak naprawdę to do tego wszystkiego co napisałeś, dużej ilości powiększeń nie planuję ...

Monka byle cyfrowy..... :wink:

To wiem na pewno :D

monka... ile ludzi tyle zdań... ja polecam marke olympus.. jeszcze mnie ani razu nie zawiodła.. a zdjęcia aparaciki olympusa robią poprostu bombowe... bardzo dobra optyka..

ale który model :-? myślę o C-760 jest w ofercie za 1110 zł albo C-765 ale kosztuje 1499 zł

Witam w ten pochmurny, zapadany dzień.

Monka,

ja mam C-765, kupiłam przez internet.

Robi fajne zdjęcia... :wink: :wink: :wink:

Ja mam canona A85, 4mln. Bradzo fajny. Nagrałem nim np. avi z dzwiękiem z usg.. Albo połączyłem kilka zdjęć z avu'kami i zrobiłem mpg (format svga lub dvd) i wyszło bomba.. Polecam robić w rozdzielczości 4mln. Take zdjęcie zajmuje 1-1,5mb. 3mln robiłem zdjęcia Ew-ki domu i nie wyszła dobrze np. dachówka...

Kze - byłes u Ew-ki???? W Opolu????

Byłem w u Ew-ki w Olesku.

A Ty nie byłaś? Od Krakowa nie jest aż tak daleko... Jak jadąc z W-wy do Krakowa w Cześtochowie zrobiłem mały "skok w bok z żoną" do Oleska.. :wink:

Nie byłam :cry: :cry: :cry:

Dzięki Monka,

Pixmania z tego co pamiętam chyba cos dolicza za przesyłkę.

AKTUALNY RANKING

1. kze-37

2. Kasztanka-29

3. Whisper-27

4. Sonika-25

5. Fizyk-23

6. Badi-22

7. Moniś-20

8. Monka-14

9. Joanna i Janusz-12

10. Agniesia-10

11. Andrzejka-9

12. Aga J.G.-8

13. Teska -7

14. Joola - 6

15. maksiu - 5

16. Wojty-3, Ania-3

17. Daria-2

18. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jane - po 1 punkcie

Dzięki Monka,

tak naprawdę to do tego wszystkiego co napisałeś, dużej ilości powiększeń nie planuję ...

Oto watek na tym forum na temat aparatów cyfrowych

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=661789&highlight=#661789

Z 4mln możesz robić zdjęcia 19 na 13 i powinny wyjść OK. Ja zazwyczaj robię 10 na 15....

Jesli będziesz uzywac do imprez i wycieczek to nie kupuj drogiego, bo łatwo w takich okolicznościach uszkodzić go. Lepiej dokup większa kartę (min 512MB). Na budowie też nie tak trudno o uszkodzenia i/lub zabrudzenia. Poza tym budowę możesz spokojnie fotografowac 3mln. Co prawda jak zrobiłem zdjęcie dachu Ew-ki to w pewnym momencie mi nie wyszło wszystko (robiłem w rozdzielczości 1800 na 1200), ale można zrobić 2 zdjęcia i wtedy wszystko wyjdzie.. :lol:

Tryb makro (do robienia z bliska np. kwiatków) ma większość aparatów.

Widziałem ostatnio ofertę Nikon 5mln w FotoJoker (mniej niż 1000pln, chyba 900, ale nie pamietam). A nikon wydaje się bardziej kobiecy (tzn. bardziej podobał sie mojej zonie, ma więcej trybów automatycnych, a canon ma więcej trybów manulanych). Nikon ma własne akumulatorki, a do Canona wchodzą akumulatorki w kształcie paluszków. Tak więc jak wyczerpałyby się akumulatorki to moge kupić paluszki w kiosku i .. robić dalej zdjęcia. Konica-Minolta ma lepszy zoom (8x, 10x), a widziałem też Minoltę chyba A51 (nie pamietam symbolu) - 5mln, sama automatyka, duży monitorek (chyba 2.2 cala), ale bez wizera...

Wybór nalezy do Ciebie... :lol:

Dzięki Monka,

Oto watek na tym forum na temat aparatów cyfrowych

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=661789&highlight=#661789

Z 4mln możesz robić zdjęcia 19 na 13 i powinny wyjść OK. Ja zazwyczaj robię 10 na 15....

Jesli będziesz uzywac do imprez i wycieczek to nie kupuj drogiego, bo łatwo w takich okolicznościach uszkodzić go. Lepiej dokup większa kartę (min 512MB). Na budowie też nie tak trudno o uszkodzenia i/lub zabrudzenia. Poza tym budowę możesz spokojnie fotografowac 3mln. Co prawda jak zrobiłem zdjęcie dachu Ew-ki to w pewnym momencie mi nie wyszło wszystko (robiłem w rozdzielczości 1800 na 1200), ale można zrobić 2 zdjęcia i wtedy wszystko wyjdzie.. :lol:

Tryb makro (do robienia z bliska np. kwiatków) ma większość aparatów.

Widziałem ostatnio ofertę Nikon 5mln w FotoJoker (mniej niż 1000pln, chyba 900, ale nie pamietam). A nikon wydaje się bardziej kobiecy (tzn. bardziej podobał sie mojej zonie, ma więcej trybów automatycnych, a canon ma więcej trybów manulanych). Nikon ma własne akumulatorki, a do Canona wchodzą akumulatorki w kształcie paluszków. Tak więc jak wyczerpałyby się akumulatorki to moge kupić paluszki w kiosku i .. robić dalej zdjęcia. Konica-Minolta ma lepszy zoom (8x, 10x), a widziałem też Minoltę chyba A51 (nie pamietam symbolu) - 5mln, sama automatyka, duży monitorek (chyba 2.2 cala), ale bez wizera...

Wybór nalezy do Ciebie... :lol:

czyli podsumowujac w jednym zdaniu... spokojnie możesz kupić ten aparat :D