Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od razu ludzi podatkiem katastralnym straszyć... :wink:

A ta świadomość, że ma się nieruchomość ileś tam wartą, to co? 8)

Eee... mnie to nie kręci,

tyle jest warta ile ktoś za nia będzie skłonny zapłacić...

Ile jest warta sztaba złota na pustyni, gdy w manierce wody brak?

To ładne i prawdziwe, co powiedziałeś. Gratki za takie podejście do kwestii "duch a materia"! :D

Świadomość mi daje wartość działki + wartość domu + wartość urządzenia działki. Czyli to za ile moge sprzedać.

A złodzieje? Kiedyś kradli koła od samochodów. Teraz już im się chyba przestalo opłacać nawet radia kraść.

Złodzieje kradną wg mnie obrazy, samochody (choć chyba coraz mniej), jakieś nownki techniczne rtv - cos co mogą sprzedać lub mają zamówienie...

Świadomość mi daje wartość działki + wartość domu + wartość urządzenia działki. Czyli to za ile moge sprzedać.

A złodzieje? Kiedyś kradli koła od samochodów. Teraz już im się chyba przestalo opłacać nawet radia kraść.

Złodzieje kradną wg mnie obrazy, samochody (choć chyba coraz mniej), jakieś nownki techniczne rtv - cos co mogą sprzedać lub mają zamówienie...

To chyba kwestia priorytetów u poszczególnych osób. Wolisz pojechać zobaczyć np. Francję czy kupić następny obraz. Ja z tych, co wolą pojechać - obraz mogą ukraść, a tego, co widziałam i przeżyłam - nijak... 8)

Ale co właściwie Ci daje ta świadomość ? lepsze samopoczucie? uznanie wśród znajomych?

Oj dawno już punkta nie zdobyłem, dawno... A ten jest szczególny bo pierwszy zdobyty na bluconnect.. :roll:

Streszczenie:

- stronę otworzył dompodsosnami

- stukpuk parł ile tlenu w płucach i teraz lezy i kwiczy

- stukpuk chce stuknąć mikropoko

- dompodsosnami proponuje kolacje przy świecach

- andre59 obawia się podatku katastralnego i złodziei oraz bogactwa doczesne nie kręcą go

- kze liczy ile został kasy inwestując w dom i działkę

Jak ja dawno nie pisałem streszczenia... :oops:

A co już koniec strony? Już 60 postów nastukalismy? Jakoś nie chce mi sie liczyć, ale chyba jeszcze nie...

To to ma być 60? Mądrego to i dobrze posłuchać.

Dzięki za komplement. 8)

Dobre samopoczucie daje mi to, że 10lat po skończeniu studiów będe miał nieruchomość wartoś 8 00 000 - 1 000 000 zł... I nie to, że sie chwalę. Po prostu kupiłem działkę w dobrym momencie. Dom zacząłęm budować przed szaleństwem cen. Ta świadomość. Wpływa pozytywnie. Kwota zainwestowana to 450 - 500 tyś. Z tym, że duża większość to kredyt. Miło usiąść z piwkiem w ręku i pomyśleć sobie. To tak jakbym wygrał w totka...

Ja też wolę pojechać niż kupwać obraz. Ale to nie moja wina, że ceny gruntów oraz materiałów budowlanych oszalały... :oops: Ja tylko podaję fakty... Żeby nie było watpliwości. Kasę na budowę miałem po części z oszczędności a po części z mieszkania, które dostałem w spadku po babci..