Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

xrrr82

Recommended Posts

• Odpowiedzi 300,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12907

• Jajcek

11250

• andre59

10913

• frosch

10617

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieki dziewczyny za info :)

w nocy na brzuszku ??? podobno nie powinno sie w nocy na brzuszku ustawiac .... jak myslicie?

jesli sie boisz bezdechu...

u nas cora urodzila sie zdrowa, super przystosowana, w pierwszych 2 miesiacach kladlismy na boku i troche na brzuchu, potem juz sama wybierala pozycje na brzuchu,

oczywiscie nie bylo zadnej poduszki, tylko gladkie przescieradlo, rowna powierzchnia spania

w nocy na brzuszku ??? podobno nie powinno sie w nocy na brzuszku ustawiac .... jak myslicie?

Obecnie nie zaleca się kłaść maluszków na brzuszku zwł. na noc

Potwierdzam dziecko spać na brzuszku może tylko pod opieką dorosłych :)

jesli sie boisz bezdechu...

u nas cora urodzila sie zdrowa, super przystosowana, w pierwszych 2 miesiacach kladlismy na boku i troche na brzuchu, potem juz sama wybierala pozycje na brzuchu,

oczywiscie nie bylo zadnej poduszki, tylko gladkie przescieradlo, rowna powierzchnia spania

ja tez klade na boku i bez poduszki ......

ale teraz na boku jakos nie moge bo sie od razu przekreca na plecki .....

Kasztanko nie zamartwiaj się na zapas!

Będziesz miała jeszcze powody do tego

:)

no martwie sie ..... i jeszcze tesciowa slyszac to caly czas gada: "trzeba mu nosek wyczyscic!" .... a ja przeciez nic innego nie robie tylko czyszcze i czyszcze i nic :(

Mój mąż powiedział Babciom, że mają być cicho :wink:

Naszym mamom trudno jest utrzymać się cicho przy wnukach.

Ale pamiętaj, to Twoje dziecko (no i Twojego męża) i to Wy podejmujecie decyzje, a nie Babcie. One już swoje dzieci wychowały. Takim gadaniem to tylko psują humor i robią więcej złego.

A i jeszcze jedno- zachowaj zdrowy rozsądek i ciesz się z tej relacji jaką masz z Piotrusiem, bo teraz on najbardziej potrzebuje Ciebie, a Ty swojego Męża

tzn w ogole nie klasc??? nic nie kumam ............

Kłaść można i spać też może, chodzi o to żeby wtedy ktoś był z dzieckiem a wiadomo że w nocy rodzina śpi tak jak i maleństwo :)

Kasztanko nie zamartwiaj się na zapas!

Będziesz miała jeszcze powody do tego

:)

no martwie sie ..... i jeszcze tesciowa slyszac to caly czas gada: "trzeba mu nosek wyczyscic!" .... a ja przeciez nic innego nie robie tylko czyszcze i czyszcze i nic :(

Mój mąż powiedział Babciom, że mają być cicho :wink:

Naszym mamom trudno jest utrzymać się cicho przy wnukach.

Ale pamiętaj, to Twoje dziecko (no i Twojego męża) i to Wy podejmujecie decyzje, a nie Babcie. One już swoje dzieci wychowały. Takim gadaniem to tylko psują humor i robią więcej złego.

A i jeszcze jedno- zachowaj zdrowy rozsądek i ciesz się z tej relacji jaką masz z Piotrusiem, bo teraz on najbardziej potrzebuje Ciebie, a Ty swojego Męża

Tak tak babcie jak chcą to niech idą na spacerek a wychowanie niech zostawią rodzicom :lol:

tzn w ogole nie klasc??? nic nie kumam ............

miałam na myśli do spania nocnego, lub długiego bez nadzoru :oops:

zastosowałam skrót myślowy

Kastzanka, od tego ciaglego jak napisalas czyszczenia tez moze byc przesuszony nosek

napisalas, ze w przypadku 'przeszkody' podnosi glowe, to wlasnie jedna z przeslanek, ze dziecko jest 'dojrzale' do spania na brzuchu,

oczywiscie jak sie martwisz rob to na poczatku tylko za dnia gdy czuwasz, kiedy go widzisz i slyszysz

to tak jak ze spaniem na moim brzuchu, mala spala i miala glowe na boku, a moj brzuch jest miekki i mogla sie tam zapsc cala z noskiem