Limonka236 21.03.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Niedługo odbieram klucze do mieszkania deweloperskiego. Na co mam zwrócić uwagę przy odbiorze mieszkania:confused:Mam nadzieję,że mi podpowiecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 21.03.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 najlepiej weź jakiegoś bystrego budowlańca ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jersey 22.03.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 tak jak radzi lukep3, kłopoty mogą być ze wszystkim -:* oszczędności na kablach elektrycznych (czyli poprowadzone jak leci od gniazdek, po najkrótszej drodze)* źle robione balkony, przez co popłynie ci woda po ścianie od balkonu sąsiada nad Tobą* porysowane okna, źle założone uszczelki okien* problemy z wentylacją grawitacyjną, dobrze jest zabrać zapalniczkę, rozszczelnić okna i sprawdzić czy to działa, czy będziesz papierochy i cebulkę od sąsiada wąchać.* czy nie brakuje jakiś plastikowych zaślepek na śruby na kaloryferach czy innych zabawkach* czy kurki hydrauliczne wyprowadzone jak na planie, ja miałem przy zmywarce odpływ do ścieku - ale brak kurka, a tam gdzie zlew były kurki ale brak odpływu - w efekcie - kombinacje alpejskie z kuchnią, poszerzanie blatów, a odpływ ze zlewu ma spadek 3 cm na odcinku 3 m. to tak w pierwszej kolejności w oparciu o moje i dwojga znajomych doświadczenie. trochę krwi nam napsuli. oczywiście nie zamierzam Ciebie straszyć, ale trochę się nawkurzałem i nasłuchałem,. życzę powodzenia przy odbiorze i nie nabieraj się na "słodkie pierdzenie", że zaraz przyniosą, doniosą lub zrobią. mów, że jak zrobią to podpiszesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberrrto 23.03.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 u mnie były standardowo mocno krzywe ściany, sufit jak morskie fale, okna inne niż w projekcie - musiałem to przełknąć, zmieniła się koncepcja architekta, węższy balkon niż w projekcie, okna przeciekające itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts