Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi zewnętrzne Erkado

Recommended Posts

Witam, przymierzamy się do zakupu drzwi zewnętrznych. Na oku mamy kilka modeli kilku producentów, ale poszukujemy informacji na temat drzwi zewnętrznych marki Erkado. Chodzi o to jak one sprawują się w trakcie używania, czy są trwałe, warte uwagi, czy zdarzały się reklamacje, czego dotyczyły, czy macie jakieś doświadczenia związane z produktami tej firmy? Dziękuję za wczelkie opinie.

Juz pisałem o tych drzwiach:

Zakład Stolarski Zbigniew Kozłowski. Erkado to nazwa grupy produktów: drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. Trochę ich już sprzedałem. Moim zdaniem bardzo dobra jakość w rozsądnej cenie. Skrzydło o gr. 72 mm. Wypełnienie pianką, skrzydło wzmocnione profilem alu, solidna budowa.

I najważniejsze: do tej pory brak reklamacji. Także szczerze polecam.

Więcej o Erkado i innych drzwiach zewnętrzbych na:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86424-Jakie-drzwi-zewn%C4%99trzne/page14

• 3 years później...

Zamontowano u mnie drzwi ERKADO 80 orzech greko z ościeżnicą Dokonała tego inna firma, ale Państwo też macie Erkado w swojej ofercie. Do drzwi nic nie mam. Wstyd mi jednak, że wrobiono mnie w takie badziewie jakim jest ościeżnica.Po pierwsze, z wnęk zamkowych trzeba było wyrzucić plastikowe wkładki, bo bolce o nie zaczepiały, po drugie okazało się, że cały zamek trzyma się w blaszce przykręconej do ościeżnicy małymi śrubkami a ościeżnica jest ze sprasowanej tektury, po trzecie, bolce blokujące przeciwną stronę drzwi wchodzą w tulejki wydrążone ok. 1 mm od krawędzi tej tekturowej ościeżnicy... w sumie bolce i zamki są tu tylko bajerem bo nie mają w czym się trzymać. Jak można coś takiego sprzedawać ?! Strach mocniej je nacisnąć, a jak ktoś kopnie to wylecą z ościeżnicy razem z tymi blaszkami i tulejkami....

Więcej o Erkado i innych drzwiach zewnętrzbych na:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86424-Jakie-drzwi-zewn%C4%99trzne/page14

• 2 years później...