Malina78 21.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam, Stoję przed wyborem wykończenia podłogi w domu. Ze względów finansowych (ograniczony budżet na wykończenie domu) zastanawiam się nad położeniem deski trójwarstwowej - rozważam firmy Baltic Wood i Tarkett. Czy możecie coś powiedzieć na termat tych firm jakie macie doświadczenia? Zastanawiałem sie też nad podziałem i wykończeniem dołu domu parkietem z litego drewna a górę np w panelach? Jeśli parkiet to czy możecie polecić jakąś firmę? Co do paneli to zastanawiam się nad firmą sensa. - czy możecie coś o niej napisać? Z góry dziękuję za pomoc Malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 22.03.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Jeżeli chodzi o parkiet to mogę polecić np. Gotowy parkiet firmy Kopp : http://sklep.podlogi-kopp.pl/d4258_dab_rustykalny.html jest teraz w dobrej cenie : 163,15 zł / m2 ( przy zakupie wraz z montażem) Jeżeli chodzi o panele drewniane to :Baltic Wood ewentualnie ARBITON , Bardzo dobrej jakości produkty .Co do wyboru to raczej sugerowałbym kolory jasne typu : dąb , jesion - są praktyczne ( nawet jak się zarysuje to nie będzie tego tak widać jak na podłogach czerwonych - merbau , jatoba i inne )Panele laminowane to : QUICK STEP , Balterio , Arbiton , - są naprawdę godne polecenia .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allfloor 22.04.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie wiem dlaczego Pan uwaza ze deska lita jest lepsza od trojwarstwowki. Ponadto malo kto pamieta ze podloge lita da sie polozyc na wyjatkowo mocnym jastrychu. Trojwarstwowka nie ma takich wymagan i np Tarkett Jesion mozna juz kupic w okolicy 110 zł netto za 1m2 [usunięto]. Co do paneli to osobiscie polecam Tarkett lub jakis panel z AC4 z Kronopolu - sa dosc tanie i jak na ich cene trwałe. Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Allfloor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 23.04.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Nie wiem dlaczego Pan uwaza ze deska lita jest lepsza od trojwarstwowki. Ponadto malo kto pamieta ze podloge lita da sie polozyc na wyjatkowo mocnym jastrychu. Trojwarstwowka nie ma takich wymagan i np Tarkett Jesion mozna juz kupic w okolicy 110 zł netto za 1m2 [usunięto]. Co do paneli to osobiscie polecam Tarkett lub jakis panel z AC4 z Kronopolu - sa dosc tanie i jak na ich cene trwałe. Akurat krono nie są panelami super jakości godnymi polecenia ( cena idzie za jakością ) jest dużo lepszych firm godnych polecenia ( pisałem o tym wcześniej ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allfloor 23.04.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Za odpowiednio wieksze pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 23.04.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Nie wiem dlaczego Pan uwaza ze deska lita jest lepsza od trojwarstwowki. Ponadto malo kto pamieta ze podloge lita da sie polozyc na wyjatkowo mocnym jastrychu. Trojwarstwowka nie ma takich wymagan i np Tarkett Jesion mozna juz kupic w okolicy 110 zł netto za 1m2 [usunięto]. Co do paneli to osobiscie polecam Tarkett lub jakis panel z AC4 z Kronopolu - sa dosc tanie i jak na ich cene trwałe. Każdy rodzaj podłogi ma swoje walory zarówno cenowe jak i użytkowe. I tu podpowiedż jest bardzo prosta, że ze względu na aktualny brak funduszy należy położyć podłogę z najtańszych paneli lub z wykładziny. Po paru latach kiedy pytający odbije się finansowo, będzie mógł bez większych barier psycho-technicznych wymienić podłogę zgodnie ze swoimi możliwościami. Wówczas będzie mógł zapytać o subtelności podłogowe związane z dopasowaniem klasy podłogi do klasy wyposażenia mieszkania dalej, dobrać barwę czy jej odcień do docelowego wystroju wnętrza. Zapewnić sobie akustykę odpowiednią dla solidnie wykonanej podłogi, wybrać odcień powłoki powierzchniowej czy też subtelność najmniej znana zwiazana z ciepłochłonnością określaną mianem "ciepła dotyku". Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, iż wielu moich klientów decyduję się na konkretny wybór podłogi po kilku wizytach w salonie, dodatkowo rozłożonych w czasie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_marcin 18.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 A czy możecie się wypowiedzieć na temat jakości drewna, które sprzedaje firma Świat Podłóg - Fertig deska 14mmDodam tylko, że w całym domu jest podłogówka i wylewka anhydrytowa. Deska będzie klejona do podłoża.Czy to się sprawdzi??Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornik 1 19.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Fertig deska 14mm Mercedes za rozsądną kaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts