popo00 21.03.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 jako ze jestem jeszcze mlody i nie pamiętam, pytam, czy faktycznie stosunek pensja/ cena dzialki byla kiedyś tak znacząco inna niż dziś? jak patrze na swoje osiedle gdzie metr działki kosztuje 200-400 pln, a jeszcze 20 lat temu pasły się tam kozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 14.04.2011 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 żadnych spostrzeżeń forumowicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta555 14.04.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Na początku lat 90 za sprzedaną działkę 300m, kupiłam cykliniarkę, to pewnie było obecne 5 tyś złotych. Przepisy były takie że działka budowlana musiała być zagospodarowana w przeciągu 3 lat w innym przypadku zaczynały się problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 15.04.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 ja pamiętam jak wujek kupił magnetowid - to byly początki tego sprzętu w polsce rok gdzieś 1990.... z rozmów z nim po latch, śmiał się że mógł kupić za to 2 działki, każda warta teraz jakieś 150 tys. i gdzie tu stara mądrość żeby inwestować w nieruchomości?.... czyżby kiedyś nie było to " modne" ? bo teraz to jest na tym rynku " gorąco" a jakoś w latach dawniejszych się zdaje że to wszystko "leżało" duża zasługa w tym to łatwo dostęne kredyty..kiedyś produkt wręcz niedostępny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 17.04.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Działkę kupiłam w 2000 roku za 3 tys za ar wydawało mi się to ogromną sumą ale ze względu na lokalizację zgodziłam się. Teraz ar działki w mojej okolicy to ponad 30 tys zł ( a dwa lata temu było nawet 40 tys.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 17.04.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ale o jaki przedział lat/wieków pytasz? Jeszcze niedawno wszystko było państwowe, więc jakie znaczenie ma cena skoro nie było pojęcia własności prywatnej a szczytem marzeń był przydział mieszkania w bloku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popo00 18.04.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 jak to panstwowe, przeciez rolnicy mieli swoją ziemie. jakoś nie potrafie tego zrozumieć że kiedyś działka była warta tyle co cykliniarka albo tyle co odtwarzacz video...szok a teraz....porządna działka to okolice 100tys.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 03.05.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) owszem, ,mieli swoja ziemie ,ale mogli zostac wywlaszeni za grosze ,poza tym ziemia musiala byc uprawiana by jej panstwo nie przejelo.A tak poza tym dzis tez mozesz kupic dizialke na ktorej mozna budowac za rownowartosc cyklinarki ,czy powiedzmy 5tys zl ,trzeba tylko pomyslec i uzywac mozgu a z tym wiekszosc Polakow ma duze problemy.Pzdr Edytowane 3 Maja 2011 przez gumis107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts