KAJZERKA 28.08.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 W końcu jakieś kolorowe zdjęcia i bez dziur w oknach http://www.gdynia.mm.pl/~gigat/ Miło popatrzeć jak rośnie Wasza budowa . Szkoda że nam tak sprawnie nie idzie . Też budujemy SPORAN 4 ale powiekszyliśmy garaż . Na śląsku brak fachowców dlatego wolno wszystko idzie. Mam nadzieję że za miesiąc też zamkniemy nasz dom. Sledzę to forum od dawna i z niecierpliwością wypatruje wiadomości o postępach budowy wszystkich SOPRANOWICZÓW. Życzę powodzenia w dalszym budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaGrzegorz 29.08.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Szkoda że nam tak sprawnie nie idzie . Nie przejmuj sie -nasz dach pokrywlali ponad miesiąc a miał być tydzień,nio góra połtora.Okazało sie ,że nasza brygada była super ........ale tylko do murowania.Naprawdę tutaj nic nie można im zarzucić ,ale od dachu -szkoda gadać.Dlatego teraz jestem zadowolona ,bo wchodzą nowe ekipy-firmy,które robią swoje typu okna elektryka i tynki szybko i naprawde fachowo, a poza tym to sa prace które trwaja maksymalnie do dwóch tygodni w przeciwieństwie do budowy domu.Więc sie nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 30.08.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witajcie, Asia&Grzegorz: Brawo, przyspieszyliscie tempo i od razu wyglada inaczej domek, podoba nam sie kolor dachu:) Ciekawe ile zaplacicie za elektryke .....A nasz sopran sie rysuje jeszcze.......tempo mamy żółwie ale jak wyczytałam to Wy w zeszłym roku we wrześniu uzyskaliście chyba pozwolenie na budowę i proszę już macie zamknięty stan........będę się wzorować na Was:) chociaż obawiam się że pozwolenie dostaniemy jesienią bo nasz architekt wraca z urlopu we wrześniu:)A Wy macie ceramike na dachu? My ciagle nie wiemy co na dach.....myslelismy o goncie ale on wcale tanio nie wyjdzie..... No to czekamy na kolejne zdjecia:)pozdrowka z sosnowca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaGrzegorz 30.08.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Przyśpieszyliśmy bo zmieniliśmy ekipę-tamta się wypaliła już To że otrzymacie pozwolenie trochę poźniej od nas nic nie znaczy bo ze wszystkimi pracami ruszyliśmy i tak dopiero w połowie marca-wasze pozwolenie po prostu krócej w szafie poleży Na dachu mamy blachę,tak jak mamy w projekcie- może za naście lat wymienimy jak nam sie znudzi a ma tylko 15 lat gwarancji. Elektryka mamy super-dużo rzeczy podpowiedział,jest kumaty bo cały czas w tym siedzi.Zapłacimy jemu 3500 ale obojętnie co wymyślimy.Kładzie nam wszystkie instalacje elektryczne i medialne. Pozdrawiam z Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaP 07.09.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Hej Witam Wszystkich Sopranowców cieplutko, tymbardziej, że wrzesień taki... listopadowy Asia&Grzegorz domek już fajny i fotki też. Nie wiem, czy wypada- uzyskawszy już zezwolenie na budowę- rzucać się na zmiany w projekcie? Ale takie ciągutki mamy. Pisałam kiedyś, że nasza adaptująca architekt odmówiła zmian dotyczących wnęki? Mąż jakoś przy tej wnęce nawet obstawał, więc zgodziliśmy się. Ale mąż twierdzi, że jak przyjdzie budowa to kierownik [?] może dopuścić jakieś zmiany i może jeszcze tę wnękę wyrównamy. Zatem zanim dowiem się, czy to wogóle możliwe to spytam tych co wnękę też zostawili- ja mam soprana 138m- czy nadal jesteście z niej zadowoleni? Czy może nie warto patrzeć na ,,nadmetraż" i wyrównać salon? Głowa mała, ale jest nad czym myśleć. Już w wyobraźni umeblowałam ten pokój ale wyjście na ogród byłoby wtedy z lewej strony salonu ,,od kuchni", a nie od kominka i trochę dręczą mnie te drzwi otwierane na środku salonu. I jakoś wolę prost kształty- nie wiem, czy będę ostatecznie zadowolona z takiego kształtu. Brrry! Wosto, dzięki za informacje. Ja mam działkę taką jak Twój tata gliniastą i raczej podmokłą. I ze spadkiem- od jednego sąsiada trochę wyżej a u drugiego niżej. Opaske musimy zrobić- koniecznie. Trzymam kciukasy za Was- budujących! Pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaP 08.09.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Hej W zgodzie od projektanta mam, między innym,i zgodę na: - skrócenie budynku o ok. 1m od strony salonu, - zabudowę uskoku przy salonie. Jak rozumiem mogę jeszcze wnękę skasować na dole. Ale nie wiem co z górą! Czy balkon musi zostać- byłaby to logia nad salonem, czy też górę mogę wyrównać? Czuję niezły chaos, ale skoro fundamenty jeszcze w planach to chyba mogę i chcę jeszcze rozważyć to i owo. Jeśli znajdziecie chwilkę to mi coś doradźcie, proszę. Większość Sopraników ze zdjęć od Wosto ma wnękę. A jeśli nie to raczej są z tyłu gładkie. Kwestia tylko, czy takie balkoniki jak u Asi&Grzegorza, czy wypuszczony, ale krótszy niż w Sopranie 4 - na całą ścianę? A to dylematy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaP 08.09.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Aj! Jeszcze Was pomęczę. A, co! Asia&Grzegorz, wpatruję się zawziecie w Wasz domek. Jak tłumaczyłam mężowi jakiś czas temu mężowi, że Wasze rozwiązanie tyłu domu to ciekawa opcja dla nas to raczej trzymał się kurczowo opcji wnęki. Ale jak wróci z pracy mamy omówić już chyba ostatecznie tę kwestię i Wasz domek jeszcze raz mu zaprezentuję Jednak mam też pytanka: - czy nadal podoba się Wam opcja z balkonikami bez balkoników? ==== boję się, że nogi same będą chciały wyjść z pokoju - co planujecie z tarasem, bo bez balkonu u góry i bez wnęki nie ma żadnego daszka- zadaszenia? ==== marzy mi się klapnąć na tarasie mimo deszczu a czasem głównie dla deszczu Żeby popatrzeć, ale nie zmoknąć. Żartuję, ale myślę tak poważnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaGrzegorz 09.09.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Mozesz męczyć Na tym etapie nasza opcja mi sie podoba ,ale jak jest naprawdę okaże sie dopiero jak zamieszkamy.Nogi nawet jak będą chciały iść to daleko nie odejdą bo docelowo będą barierki.Jeżeli pytasz o nadmetraż po zlikwidowaniu wnęki w salonie to powiem że jest on tak niewielki że naprawde nie ma o czym mówić a wyjście na taras napewno jest o wiele wygodniejsze szczególnie dlatego że słupek miedzy drzwiami jest ruchomy.A na deszcz to kupimy sobie wielki parasol a pod nim stolik i krzesełka żeby patrzeć na kropelki deszczu bo jak ulewa to uciekamy to domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaP 09.09.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Hej Asia&Grzegorz, dziękuję serdecznie za wyczerpującą odpowiedź Przerabiamy z mężem prawdziwą burzę mózgu na temat tej wnęki! Ostatnia opcja to taka- ale nie ostateczna- że tył gładki bez wnęki ale u góry balkon-logia zostaje. Szok. Dom miałby zupełnie inne oblicze to napewno. Ale czy to by zagrało? Czasem widzę z przodu domu takie rozwiązania. Można o tym pomyśleć. Ale jak już tak masz- macie dla mnie cierpliwość to napisz jak chcesz rozplanować salon. Gdzie kanapa, a gdzie tv? Może już o to pytałam, ale teraz już nie pamiętam Waszej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 11.09.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witajcie, Jak tam Kathleenka,mieszkacie juz w sopranie? Co sie zmienilo u Was od czasu naszego spotkania? My ostatnio meblowalismy nieco naszego soprana komputerowo:) Tylko tylko poki co mozemy. pozdrawiam serdecznie ewela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 13.09.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witaj ! Od waszych odwiedzin sporo sie zmieniło - ale najbardziej na drodze przed domem . Teraz mamy darmowe "SPA" i darmowe zdrowotne kąpiele w glince i błocie A co do domku to jeszcze wykańczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 13.09.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 witam będę prawdopodobnie budować "prawie-soprana", prawie bo w wersji drewnianej -stokrotkę 2dr http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/stokrotka_2/default.asp?id=166 z tego co widzę na projektach soprana i stokrotki, domki sa generalnie takie same jeśli chodzi o układ... mam zatem do Was pytanko - jak to jest z tym pomieszczeniem nad garażem?czy jest to zwykły pokój normalnej wysokości czy niższe pomieszczenie? zależy mi na tym by pomieszczenie nad garażem było niższe, nie nadające się za bardzo na pokój i by słuzyło za strych -jako że nie bedziemy mieć piwnicy:) jeśli by zaś było takie jak pokój to szkoda by było przeznaczyć normalny pokój na graciarnię no więc jak to jest z tym pomieszczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaGrzegorz 13.09.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 no więc jak to jest z tym pomieszczeniem? My akurat podnieśliśmy całe poddasze o jeden pustak,(żeby pokoje na górze były wyższe) i wyszedł nam normalny pokój. Kathleenka ciekawe czy Twoje SPA jest chociaż w połowie takie wspaniłe jak nasze Mamy do pokonania od głównej 400 metrów i po deszczu jedziemy trochę jednym bokiem potem drugim a jak wysiądziemy to okazuje się że błoto jest na lusterkach szybach a nawet na dachu Ciekawe czy na samochody SPA działa odmładzająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 14.09.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Asia i Grzegorz Co do samochodu to u nas widac już wyraźnie raczej negatywny wpływ SPA na stan ogólny - chyba co duzo to niezdrowo Jesli chodzi o pokój nad garażem toi my tez podnieslismy scianke kolankowa i tez mamy "normalny" pokój. Nie martwiłabym sie tym jednak poniewaz stryszek nad pokojami u góry jest całkiem spory i na pewno z powodzeniem zastapi wam planowany w tym pokoju strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 14.09.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 dziękuję za odpowiedzi ja jednak jestem upierdliwa i będę dalej drążyć temat Asia i Grzegorz ----->>>>> nad pokojami u góry jest jeszcze jakieś pomieszczenie?????? którędy się tam wchodzi i jaki ma mniej więcej metraż?? kathleenka ------>>>>>> dzięki za zdjęcie ,rzeczywiście zrobił Wam się normalny pokoik tam a mogłabym ładnie poprosić jeszcze o jakieś zdjęcie tego pomieszczenia z innego ujęcia? kurcze to teraz jestem w kropce dla nas 3 pokoje u góry to aż za wiele a jakby miał być jeszcze jeden nad garażem to już w ogóle sądziłam że takie jest planowane przeznaczenie tego pomieszczenia - na stryszek .A trochę bez sensu nie wykorzystać go na pokój jeśli jest taka możliwość, no ale z kolei po co nam 4 pokoje u góry? nas jest dwoje, nawet gdyby troszkę się kiedyś rodzinka powiększyła to i tak za dużo czy podniesienie tego pomieszczenia nad garażem tak,by powstał normalny pokój to jakaś poważna zmiana w projekcie, którą musi nanieść projektant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 14.09.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 zdjęcia już nie ma ? miałam w takim razie szczęście, że zdążyłam zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaGrzegorz 14.09.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Podniesienie ścianki uzgodniliśmy z naszy majstrem,z kolei on z kierownikiem budowy-i to wszystko.Strych na górze wg mnie jest duży-w najwyższym punkcie 2,20m a wchodzi się schodami strychowymi z przedpokoju. A jak tego mało to można jeszcze wykombinować stryszek nad pokojem nad garażem,tylko mi sie wydaje że im więcej miejsca tym więcej gracików Kathleenka słyszałam że jesteś na etapie wykańczania-napisz jak rozplanowałaś łazienke na dolę a jeżeli przesłałabyś jeszcze jakieś fotki to naprawdę byłabym wdzięczna.My planujemy tam pralkę i kabine i mamy tysiąc pomysłów tylko nie bardzo wiem który najlepszy i najbardziej funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwkaP 14.09.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Hej Witam Rodzinę Soprano, a jakże bardzo gorąco Stokrotka, a mówią, że od przybytku głowa nie boli? U nas też tylko dwoje ludzi! W jednym napewno sypialnia, w drugim zrobię sobie pokój komputerowy. Czasem pracuję w domu i mini biuro mi się przyda. Nad garażem palnuję ,,graciarnię", ale ,,z klasą". Nie wiem jeszcze jak to zrobię ale przecież można zrobić pokój- schowek, który posłuży też np. jako gościnny. A moja siostra np. właśnie ma taki pokój i latem przeniosła spanie do niego, bo w sypialni wyżej było zbyt ciepło! Kiedys widziałam w gazecie takie pokój- pod ścianami coś jakby skrzynie- schowki, a na nich materace- ładnie obszyte kolorowym materiałem. I te jakby siedziska służyły też jako spanie dla gości. Tylko nie pamiętam, czy spało się na tych skrzyniach, czy zdejmowało się materace na podłogę. Ale myślę, że mozna samemu coś wymyśleć, co komu sie przyda i pasuje. Co do projektu to korzystając z pomocy życzliwych mi osób- również z Rodziny Soprano - chyba skasuję jednak wnękę na dole i na górze, a zrobię balkonik. Tylko nie wiem czy nad wyjściem tarasowym- od kuchni, czy nad oknem - naprzeciwko kominka. No i chyba przechwycę pomysł, aby pokój poszerzony o logię skrócić i zrobić, albo garderobę, albo poszerzyc pokój nad kuchnią- sypialnię. Ewelka, czy u Ciebie napewno zostanie wnęka na dole? A gdzie dasz balkonik? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 14.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ASIA& grzegorz----->>>>> o jakich schodach mówisz? robi się tam te opuszczane schody strychowe? (młynarskie czy jakoś tak? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 14.09.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 o takie schody mniej więcej chodzi ? http://www.allegro.pl/item240421433_schody_strychowe_drewniane_male_za_349_00_zl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts