lopez811 12.03.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 WitamWe wrześniu 2009 rozpoczęliśmy z żoną budowę domu sopran.Niestety sroga zima przerwała pracę.Czekamy na położenie dachówki.Chętnie pomogę i odpowiem na pytania dotyczące domu sopran.W projekcie zmieniliśmy tylko blache na dachówkę cementową a co za tym idzie zwiększylismy krokwie.Komin systemowy, ocieplane fundamenty styropianem hydromax itd.Jeśli to możliwe to proszę o wklejanie zdjęć waszych projektów.Może jest ktoś z wielkopolski kto buduje ten dom?Jestem tu nowy i następnym razem zamieszczę kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp93 14.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 (edytowane) Witam, chciałbym się również podzielić swoimi zmianami w projekcie Sopran 5 Y-L (lustrzane odbicie).Obecnie jestem na etapie kończenia piwnicy. A więc: 1. Piwnica, garaż - komin przesunąłem do pomieszczenia technicznego - pod pomieszczeniem technicznym zrobiłem piwnice o wysokości 2m (3,8 na 3,4m), która będzie przeznaczona na kotłownie a dokładnie na piec na paliwo stałe, pomieszczenie jest odseparowane od całej piwnicy, więc nie będzie sadza latała po piwnicy i - w garażu dodałem luksfery by doświetlić garaż 2.Parter -dodałem wykusz(1,5 na 3m) po lewej stronie budynku w stronę ogrodu, w którym będzie jadalnia, - ścianę pomiędzy kuchnia a klatką wyprostowałem w linii prostej z kominem wentylacyjnym oraz zaślepiłem wejście, co dało mi długa ścianę na meble kuchenne - z kominka zrezygnowałem, ponieważ salon jest zbyt mały - łazienkę zlikwidowałem ,zostawiłem tylko ubikacje (1m) dzięki czemu poszerzyłem i wydłurzyłem wiatrołap do ok. 1,4m - drzwi wejściowe będę miał z doświetleniem oraz zlikwidowałem okno w wiatrołapie dając tym większą możliwość na zabudowę jakiś szafek na kurtki oraz buty - stropy zmieniłem na Teriva i opuściłem sufit o 10cm -drzwi balkonowe na ogród wstawił w miejscu okna we wnęce (2m) tamte zaślepiłem 3.Poddasze -balkon wnękowy wysunąłem na zewnątrz i poszerzyłem na dwa pokoje (1,2 na 5m) pozwoliło mi to powiększyć pokój - w garderobie zlikwidowałem okna połaciowe by moc w pełni zabudować i to na tyle . pozdrawiam Edytowane 18 Września 2010 przez wp93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavvel_2004 15.06.2010 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam wszystkich realizujących ten projekt. Jestem na etapie krycia dachu w swoim Sopranie 4. Bardzo ciekawy wątek tu sie rozwinął, szkoda, że do niego nie dotarłem podczas wprowadzania zmian w projekcie. Chętnie podziele sie swoimi doświadczeniami z osobami zaczynajacymi budowę Sopranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek_stg 25.12.2010 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Witam Poszukuję zdjęć z realizacji, a przede wszystkim aranżacji wnętrz. Czy ktoś buduje/ wybudował w pomorskim. Pozdrawiam Sopranowców . Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Supermen 11.07.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Widzę, że nikt nie buduje tego domu (albo nie chce się przyznać:):)) To może napiszcie co się wam w projekcie podoba albo nie podoba. Czekam z niecierpliwością http://muratordom.pl/galerie/szukaj/?project=&user=supermen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Supermen 11.07.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 http://muratordom.pl/galerie/szukaj/?project=&user=supermen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Supermen 31.08.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 witam czy naprawdę nikt nie buduje tego domu w kuj-pom a może w wielkopolsce ktoś buduje i chciałby się nim pochwalić? bardzo mi zależy żeby obejżeć ten projekt na żywo pomóżcie! czekam na wiadomości aga Ja juz wybudowalem!!!! http://muratordom.pl/galerie/budowa/nasz-sopran-5,68/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Supermen 31.08.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 http://muratordom.pl/galerie/budowa/nasz-sopran-5,68/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Supermen 31.08.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 http://muratordom.pl/galerie/budowa/nasz-sopran-5,68/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejviola 24.11.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Witam wszytkich sopranowcow.My tez bedziemy budowac dom ale dopiero jestesmy na poczatku drogi pozwolenia itp.Mam nadzieje ze te pozwolenia jakos sprawnie pojda.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza 21 27.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam, my już wybudowaliśmy SOPRAN 4 w okolicach bydgoszczy. Dom jest ok Polecamy. Wprowadziliśmy kilka poprawek m. in. nad garażem, który jest dwustanowiskowy, mamy piękną sypialnię, obok garderobę a u góry są pokoje dzieci. No i oczywiście mamy też strych- bardzo fajna i przydatna rzecz. pozdrawiam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp93 03.02.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 (edytowane) zuza 21 jaki strop robiliście ?a strych co piszesz to jest tutaj nad łazienką i 3ma pokojami ? Edytowane 3 Lutego 2012 przez wp93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19ak82 26.12.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Cześć!Trochę odkurzam ten temat i liczę, że kilka osób przyłączy się do dyskusji. Działkę już kupiliśmy 11arów (24,5m szerokości i 45 długości) - sopran z garażem dwustanowiskowym pasuje jak ulał. Zanim kupię projekt to chcę dokładnie się upewnić, że akurat ten projekt chcę.Będę wprowadzał kilka zmian:1. Salon bez wnęki - prosta ściana z dużym balkonem na piętrze2. Garaż na dwa stanowiska3. Pod schodami na parterze (przy wejściu do kotłowni) schowek4. Mniejsza łazienka na parterze (wc+umywalka) bez kontaktu ze ścianą zewnętrzną5. Powiększony wiatrołap - ewentualnie dodatkowy schowek.6. Ścianki kolanowe nad garażem jednakowej wysokości przesuwając tylną ścianę kotłowni.7. Przesunięcie ścian klatki schodowej w stroną salonu o "kilkanaście" centymetrów - powiększy się wiatrołap i hall oraz garaż.8. Nad garażem wewnętrzny korytarz a przestrzeń podzielona na trzy pomieszczenia - gabinet, garderobę i pralnię z suszarnią na ścianie od łazienki.9. Materiał ścian zewnętrznych suporeks 24x24x60 + styropian 15cm (materiał już mam)10. Materiał ścian wewnętrznych cegła silka drążona (materiał już mam)11. Na poddaszu bez lukarny - okna połaciowe Na początek takie zmiany.Mam pytanie jaki jest kąt nachylenia dachu nad garażem?Czy ktoś w Świętokrzyskim ma wybudowanego Soprana i chciałby się podzielić swoimi uwagami i rozwiązaniami? PS.Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynka36 09.02.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 My zbudowalismy Soprana 2 , mieszkamy już 4 lata 1. Salon bez wnęki - prosta ściana z dużym balkonem na piętrze -moim zdaniem bardzo dobry pomysł, łatwiej umeblować 2. 3. Pod schodami na parterze (przy wejściu do kotłowni) schowek- mam taki schowek bardzo przydatny 4. Mniejsza łazienka na parterze (wc+umywalka) bez kontaktu ze ścianą zewnętrzną - często myślę że moglismy zmniejszyć łazienką na rzecz większego wiatrołapu 5. Powiększony wiatrołap - ewentualnie dodatkowy schowek. koniecznie u nas buty moze sciągać na raz tylko 1 osoba:D ... 8. Nad garażem wewnętrzny korytarz a przestrzeń podzielona na trzy pomieszczenia - gabinet, garderobę i pralnię z suszarnią na ścianie od łazienki.- pomyślcie o wrzucaniu rzeczy do prania bezpośrednio z łazienki do pralni ( taki zsyp)- gdzies czytałamo tym na forum A z moich doswiadczeń zastanówcie się czy chcecie otwartą kuchnię, ja tak mam i już nie chce ale ja dużo gotuję, a mój syn potrafi o 9 wieczorem smażyc jajka na cebuli i w całym domu pachnie, albo sobotnia drzemka na kanapie w przed telewizorem a ja miksuję ciasto zyczę miłego i radosnego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19ak82 14.04.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Cześć justyneczka1983!Bardzo się ucieszyłem jak przeczytałem Twojego posta. Przesłałem Ci na priv kilka uwag. Czekam na odpowiedź. Gdzie mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szero 14.08.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 mieszkam w sopranie 2 od kilku miesięcy, na śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts