askala 22.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Komorowa wydaje mi sie bardziej sztywniejsza. Jeden z fachowców próbuje mnie przekonać ze komorowa to przeżytek, że przyszłość to siding ? Dodam że u mnie będą długie odległości paneli i zależy mi na sztywności paneli. Która będzie lepsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.03.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) jakiś nawiedzony ten fachowiec, oba rodzaje funkcjonują z powodzeniem obok siebie, widocznie nie umie lub nie chce robić na panelu komorowym, wiadomo co położyć 10 cm to nie od razu 30 ja zdecydowałem się na panel komorowy, bo ponoć właśnie sztywniejszy, gęściej mocowany, solidniejszy, narazie nie narzekam, najdłuższe panele maja chyba coś ok. 1,3mb i nie zauwazyłem zeby było z nimi coś nie halo, do tego panel wentylacyjny mogłem sobie umieścić tam gdzie chciałema nie być ograniczony rozstawem co 30 cm, podstawa oczywiście to zakup paneli czy sidingu który jest przeznaczony do zastosowań zewnętrznych Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.03.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 A no jacy "fachowcy" takie rady. Na szczęście kończy się czas "fachowców" a zaczyna profesjonalistów. Tacy "fachowcy" to przeżytek. Z tych dwóch materiałów zdecydowanie siding o profilu kanałowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts