ojciech 22.03.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Nie wiem czy w dobrym miejscu, jeśli nie to proszę o przeniesienie. Sprawa wygląda tak, w garażu (wolno stojącym) mam sufit w płyt GK. Jakiś mądry pracownik przed zimą zasłonił mi kratkę wentylacyjną kartonami. Jako że rzadko tam bywam nie zwróciłem uwagi na to. Dziś zabrałem się za zrobienie drobnego porządku, na ścianach i suficie zobaczyłem czarne plamy zapewne powstały z wilgoci bo w garażu nie było dobrej wentylacji. Ze ścian bardzo łatwo usuwa się te czarne plamy szczotką drucianą, natomiast na suficie już tak lekko nie jest. Czy ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na usunięcie farby z płyty GK?Może jakieś płyny, rozpuszczalniki. Osobiście udało mi się gdzieniegdzie zeskrobać ją szpachelką, pod farbą płyta jest czyściutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 23.03.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Farby? A jestes pewny, że to nie grzyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciech 23.03.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 tzn. może i to czarne to grzyb albo pleśń. Jednak jest to tylko powierzchniowe. Jak lekko potarłem szpachelką i zeskrobałem to coś czarnego (razem z farbą) to pod spodem płyta była czysta. To samo ma się ze ścianą, jak zeskrobię farbę tynk jest czyściutki. Tak że muszę usunąć farbę z płyty GK ale nie wiem czym....skrobanie szpachelką odpada bo będzie to trwało i trwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 29.03.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 niestety inaczej sie nie da albo jedziesz ze zrywaniem osobno, albo srodek na grzybka , unigrunt i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciech 29.03.2011 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Właśnie chodzi o to że chciałbym zerwać tą farbę....tylko robiąc to szpachelką uszkadzam płytę. Dla tego właśnie interesuje mnie czy jest jakiś płyn który spowoduje że farba sama odpadnie lub sprawi że farba będzie bardzo łatwo odchodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 11.04.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Nitro i do dzieła ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts