Gutek Fredek 22.03.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kupiłam letnią sukienkę, skład materiału 85 % akryl i 15 % poliamid. Zalecane pranie chemiczne, co doczytałam dopiero po kupieniu. Na szczęście zakupów dokonałam przez internet, wiec jeszcze mogę oddać. Sukienka jest letnia, a zatem do prania po każdym założeniu. Pranie chemiczne tanie nie jest - droga w eksploatacji będzie ta kiecka. A co by się stało, gdyby ją prać normalnie w wodzie? Skurczy się, rozciągnie, czy nic jej nie będzie? Materiał ma taką fakturę jak cienkie swetry - chyba się to nazywa dżersey. Jeśli zdarzyło sie komuś uprać w wodzie coś, co miało metkę "prać chemicznie", bardzo proszę o opis skutków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 18.04.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Słuchaj,a moze zrób tak jak moja zona,upierz w 30 stopniach w najdelikatniejszym płynie,np.drefcie i zobacz jak sie zachowa sukienka.Byc moze to własnei wystarczy.Nic sie nie powinno z nia stac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.04.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Najważniejsze to utrzymać w trakcie całego moczenia taką samą temperaturę wody. Pierz ręcznie w delikatnym płynie susz rozłożone na ręcznikach delikatnie wymodelowane A na marginesie już niedługo w Polsce nie będzie w ogóle pralni chemicznych, bo tej trucizny w końcu zakazuje Unia Europejska na swoim terenie. Są już w Polsce pralnie na licencji woolmarka piorące wszystko w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts