Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witamcie mfaruga.mam takie srednie doswiadczenie z tymi bramami.po 1 brak jakiejkolwiek instrukcji montażu,po 2chyba producentowi niechce sie dbac o jakosc brama zarazem o klijentów bo nawet nie nawiercają otworów pod zawiasy. Proponowałbym ci sie zastanowic nad kupnem tej bramya bardziej polecił bym wisniowskiego.jak masz jeszcze jakies pytania to pisz

Dziękuje,

zastanawiam się nad kupnem bo firma została polecona - nie znalazłem jednak zbyt wielu informacji w sieci. Myślę, że pójdę w kierunku czegoś z bardziej wyrobioną marką - może Hormann. Nie ma chyba sensu eksperymentować - szczególnie, że ceny porównywalne.

pozdrawiam,

Michał

• 5 months później...

Witam!

Mam nadzieję , że nie kupiłeś tego badziewia na które ja się zdecydowałem rok temu. Po zaledwie 3 miesiącach użytkowania musiałem już ją reklamować i jak myślisz, przyjechał ktoś? Do dnia dzisiejszego nikogo od nich nie było. Bramę naprawiłem na swój koszt i miałem zamiar dochodzić praw na drodze sądowej o zwrot pieniędzy za naprawę, ale koszty sądowe i podróże do Nowego Sącza zniechęciły mnie. Naprawdę nie polecam tej firmy.

pozdrawiam Marek.

• 7 months później...
  • 5 months później...
Mam brame Nitusa i jest ok - narazie chula bez zarzutów. Jak mówili i monteży są dwie firmy Nitus - w nowym sączu i porąbce. Podobno te z sącza są do bani - jakis byly pracownik otworzyl firme, podszyl sie pod logo i robi badziew.

pzdr

A czy montażyści nie powiedzieli Panu może jak nazywa się ten "pracownik"

Edytowane przez agatonia

• 1 year później...
Ja mam bramę od 2 lat, jak się zamontuje starannie to całość chodzi ok. Większość producentów opiera się o te same rozwiązania konstrukcyjne. Panele w nitusie to niemiecki ThyssenKrupp, przynajmniej ja takie miałem, kolor zloty dąb, nie blakną, a garaż od południa, automat to faac, też górna półka. Cena ok, ja polecam.

• 3 years później...
  • 1 year później...

Jak teraz wygląda sytuacja z bramami od Nitus? Widzę, że firma prężnie się rozwija, wybudowali dwa kolejne oddziały, widowiskową siedzibę w Jurkowie. Wszędzie

spotykam się z ich produktami, czy to na drzwiach do sklepów widnieje ich logo, czy na roletach, więc domniemam, że muszą być dość popularni i efektowni. 4 lata temu zamówiłem u nich okna i jestem póki co bardzo zadowolony, i z obsługi i z jakości produktów. Natomiast po powyższych wpisach mam lekką obawę, co do bramy. To dość spora inwestycja, więc czułbym się bezpieczniej, gdyby ktoś się wypowiedział na temat ich aktualnych produktów bramowych. Z góry dzięki!

Jak teraz wygląda sytuacja z bramami od Nitus? Widzę, że firma prężnie się rozwija, wybudowali dwa kolejne oddziały, widowiskową siedzibę w Jurkowie. Wszędzie

spotykam się z ich produktami, czy to na drzwiach do sklepów widnieje ich logo, czy na roletach, więc domniemam, że muszą być dość popularni i efektowni. 4 lata temu zamówiłem u nich okna i jestem póki co bardzo zadowolony, i z obsługi i z jakości produktów. Natomiast po powyższych wpisach mam lekką obawę, co do bramy. To dość spora inwestycja, więc czułbym się bezpieczniej, gdyby ktoś się wypowiedział na temat ich aktualnych produktów bramowych. Z góry dzięki!

Ciekawe.. znasz firmę zupełnie jakbyś był ich sąsiadem. Właśnie pierwszy raz słyszę o ich szerokim zakresie działania, a o bramach, które jako jedyne kojarzą się z tą marką zupełnie nic nie wiesz? :bash: Ciężko w to uwierzyć...

Mam dwie bramy od firmy Nitus zamówione w zeszłym roku, w tym roku do nowego domu montowała od Nitusa bramę także moja córka. Cała realizacja zmówień, jak i montaż przebiegły bez zarzutów. Mimo nietypowych wymiarów i kolorów jednej z bram, firma podołała zadaniu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Po roku czasu bramy działają bez zarzutów.

Ciekawe.. znasz firmę zupełnie jakbyś był ich sąsiadem. Właśnie pierwszy raz słyszę o ich szerokim zakresie działania, a o bramach, które jako jedyne kojarzą się z tą marką zupełnie nic nie wiesz? :bash: Ciężko w to uwierzyć...

Dokładnie, brawo za spostrzegawczość. Mieszkam w tej samej miejscowości co nowa siedziba firmy. Tak jak wspomniałem, okna zamówiłem, wiec tylko na ten temat mogę się wypowiadać z własnego doświadczenia. Pytam o bramy, bo widzę negatywne komentarze z przed 10 lat, a chciałbym uzyskać opinię kogoś, kto niedawno montował od nich i wie jak aktualnie wyglądają bramy jakościowo. Nie rozumiem, co ma wnosić do mojej wypowiedzi Twój komentarz, ale zdziwię się, jeśli nie zostanie usunięty przez administratora.

Mam dwie bramy od firmy Nitus zamówione w zeszłym roku, w tym roku do nowego domu montowała od Nitusa bramę także moja córka. Cała realizacja zmówień, jak i montaż przebiegły bez zarzutów. Mimo nietypowych wymiarów i kolorów jednej z bram, firma podołała zadaniu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Po roku czasu bramy działają bez zarzutów.

Dziękuję za opinię!

Ktoś wołał moderatora? Jestem!

Tak samo spostrzegawczo widzę, że w martwym temacie ujawnia się dwa nowe nicki i piszą teksty promocyjne. Niezłe w stosunku do ogólnie panującego poziomu spamerów, ale jednak nienaturalne... i tylko tyle :)

Podzielisz się z nami fotką? To bardzo uwiarygodni Twój post i zamknie usta niedowiarkom.