Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

borekbp

Recommended Posts

Zrobię to wkleję fotkę.

Kocioł Kielar ma 35 kw - ale należałoby doliczyć do tej mocy dodatkowe ogniwo grzewcze gdzie wymiennik ma ok. 1,2 m2 powierzchni wymiany ciepła.

W każdym razie kocioł prowadzę przez całą zimę na bardzo małej mocy w trybie dwustanowym - regulowanym przez regulator pokojowy gdzie ustawiam żądaną temperaturę. Kocioł jest często i długo w trybie podtrzymania.

Kocioł jest stanowczo przewymiarowany i wystarczyłby w zupełności kocioł o mocy 25 kw - jednak z zużycia ekogroszku w tym sezonie jestem zadowolony.

• 2 years później...
Chce zrobic w warstacie gdzie pracuje ogrzewanie grawitacyjne ale z zaworem czterogroznym piec mam w domu w piwnicy czy bedzie dzialac zawor chce zalozyc nad piecem . Spadek rur zasilajacych od pieca w gore i na koncy odpowietrznik a powrod spadek do pieca czy to bedzie dzialac. Naczynie nam w domu na strychu 5 m nad grzejnikami .ktore bede zakladal warstat stoi doslownie 3 m od domu w ktorym znajduje sie piec

Chce zrobic w warstacie gdzie pracuje ogrzewanie grawitacyjne ale z zaworem czterogroznym piec mam w domu w piwnicy czy bedzie dzialac zawor chce zalozyc nad piecem . Spadek rur zasilajacych od pieca w gore i na koncy odpowietrznik a powrod spadek do pieca czy to bedzie dzialac. Naczynie nam w domu na strychu 5 m nad grzejnikami .ktore bede zakladal warstat stoi doslownie 3 m od domu w ktorym znajduje sie piec

może tak a może nie takie coś trzeba oceniać na miejscu a wiele też zależy od wykonania tego nowego kawałka instalacji