Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Mam na imię Ania i wraz z mym M. chcemy przebudować starą, brzydką stodołę na śliczny domek.

Na razie jesteśmy na etapie załatwiania wszelkich formalności i kłótni, gdzie ma być kuchnia :), oraz wstępnego szacowania wszelkich kosztów.

Mam nadzieję, że wspólnie z Wami, budowa pójdzie szybko, łatwo i przyjemnie ;)

A więc zaczynamy.

Start: marzec 2011.

Powierzchnia: prawie 200m2.

Cel: śliczny domek, z chociaż jedną ścianą z cegły i wyspą w kuchni.

:)

Jeżeli ktoś będzie miał ochotę zostawić jakiś komentarz, bardzo proszę niech zrobi to tutaj :)

Edytowane przez ania.d

Dziękuję za komentarze, nie spodziewałam się wcale odzewu :)

Na razie opanowaliśmy AutoCad'a, przerysowaliśmy projekt stodoły i nanieśliśmy nasze sugestie dotyczące rozkładu pomieszczeń. Postaram się później pokazać Wam jak chcemy żeby to wyglądało.

Po wstępnej wizycie u architekta okazało się, że po znajomości (kilka lat temu, mój tata robił u niego projekt domu) projekt przebudowy to koszt około 6 000 zł.

Czas realizacji projektu- około 1,5 miesiąca + zgoda na adaptację 1-2miesiące.

Mam nadzieję, że szybko to pójdzie.

A ja na razie przeglądam allegro w poszukiwaniu wymarzonego ekspresu do kawy, którego cena, do czasu przeprowadzki powinna bardzo zmaleć :)

Walka o rozmieszczenie pomieszczeń nadal trwa :)

Naprawiłam skaner, więc wrzucam oryginalny projekt naszej stodoły (sam parter, bo na górze w teorii nic nie ma)

http://img829.imageshack.us/img829/9073/1projektskan.jpg

oraz "wizualizację" sprzed lat :)

http://img824.imageshack.us/img824/6029/2projektskan.jpg

właśnie instaluję cada na swoim komputerze, więc postaram się pokazać Wam pierwszą wersję naszego projektu.