ania.d 23.03.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Mam na imię Ania i wraz z mym M. chcemy przebudować starą, brzydką stodołę na śliczny domek. Na razie jesteśmy na etapie załatwiania wszelkich formalności i kłótni, gdzie ma być kuchnia , oraz wstępnego szacowania wszelkich kosztów. Mam nadzieję, że wspólnie z Wami, budowa pójdzie szybko, łatwo i przyjemnie A więc zaczynamy. Start: marzec 2011. Lokalizacja: kilka km od Wrocławia. Powierzchnia: prawie 200m2. Cel: śliczny domek, z chociaż jedną ścianą z cegły i wyspą w kuchni. Jeżeli ktoś będzie miał ochotę zostawić jakiś komentarz, bardzo proszę niech zrobi to tutaj Edytowane 23 Marca 2011 przez ania.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma3ekldz 23.03.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witamy i życzymy powodzenia. My podobnie do was zdecydowaliśmy się na remont tylko nie stodoły a starego domu. Jest to nie lada wyzwanie..... Będziemy obserwować wasz dziennik i śledzić poczynania z ciekawością. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 23.03.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam i powodzenia życzę Ja z mężem będziemy budować nowy domek ale też w kształcie stodoły, hihi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 23.03.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam się i ja - jestem z kolei w trakcie budowy nowego domu przez wielu określanego jako stodoła, hehe (co zresztą traktuję jako komplement) Będę kibicować mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 23.03.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Też mi się marzy 'stodoła' i pewnie w takim krztałcie dom wybuduję . Będę Wam kibicować i podglądać postępy. A jak uporacie się z umiejscowieniem kuchni, wrzuć jakieś rzuty, może wizualizacje... Pozdrawiam rere Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.d 24.03.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dziękuję za komentarze, nie spodziewałam się wcale odzewu Na razie opanowaliśmy AutoCad'a, przerysowaliśmy projekt stodoły i nanieśliśmy nasze sugestie dotyczące rozkładu pomieszczeń. Postaram się później pokazać Wam jak chcemy żeby to wyglądało. Po wstępnej wizycie u architekta okazało się, że po znajomości (kilka lat temu, mój tata robił u niego projekt domu) projekt przebudowy to koszt około 6 000 zł. Czas realizacji projektu- około 1,5 miesiąca + zgoda na adaptację 1-2miesiące. Mam nadzieję, że szybko to pójdzie. A ja na razie przeglądam allegro w poszukiwaniu wymarzonego ekspresu do kawy, którego cena, do czasu przeprowadzki powinna bardzo zmaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania.d 26.03.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Walka o rozmieszczenie pomieszczeń nadal trwa Naprawiłam skaner, więc wrzucam oryginalny projekt naszej stodoły (sam parter, bo na górze w teorii nic nie ma) http://img829.imageshack.us/img829/9073/1projektskan.jpg oraz "wizualizację" sprzed lat http://img824.imageshack.us/img824/6029/2projektskan.jpg właśnie instaluję cada na swoim komputerze, więc postaram się pokazać Wam pierwszą wersję naszego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts