Arielag 23.03.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Ostatnio przy lekturze systemów izolacji fundamentów Icopal, natknąłem się na informacje o Radonie - cichym zabójcy. Piszą tam midzy innymi, że Radon to promieniotwórczy gaz ulatniający się z gruntu do atmosfery. Na dodatek jest to gaz ciężki, z tendencją do kumulowania się w źle zaizolowanych pomieszczeniach parterowych lub piwnicach. Preblemy te wystepują miejscowo, np. Dolny śląsk i cała okolica Sudetów. Jako że mam już działkę w Sobótce koło Wrocławia (dolnośląskie) w pobliży góry Ślęży, zainteresował mnie inny problem. A mianowici czy żwirowy GWC który chcę zainstalować, nie będzie właśnie dodatkowo tego Radu z ziemi mi wtłaczał wentylacją do mieszkania? Czy ktoś rozważał taki problem? Edytowane 23 Marca 2011 przez Arielag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 23.03.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Poczytaj trochehttp://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1R2ADSA_plPL403&q=site%3Aforum.muratordom.pl+%22radon%22+%22adam_mk%22&aq=f&aqi=&aql=&oq= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts