adampo 23.03.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam, zastanawiam się na rodzajem ogrzewania w domu który remontuje. dom nie jest nowy i był ogrzewany piecem co. Jednak zastanawiam się na zmianą pieca na kominek z płaszczem wodnym ponieważ nie trzeba za wiele zmieniać w instalacji która była kilka lat temu naprawiana. Co o tym sądzicie? warto czy lepiej pozostać przy piecu? Przy okazji może mi ktoś podpowie gdzie w Lublinie mogę takie coś kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 23.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jeśli zastanawiasz sie nad kominkiem jako jedyne źródło ciepła to musisz się zastanowić czy nie przeszkadza ci kotłownia w salonie.Palenie w kominku jest fajne raz, dwa no może trzy razy ale non stop to predzej czy puźniej się znienawidzi. Ja w kominku palę powiedzmy na święta, no i może dla bajeru w jakiś zimniejszy dzień wiosną lub jesienią. Wybierając jedno albo drugie to zdecydowanie piec co w kotłowni - opał pod ręką no i syf nie roznosisię po całym domu i w kotłowni nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.03.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Zacząłbym od określenia celu tego działania. Jeśli jednak pytasz o to co inni by zrobili to ja jestem zdecydowanie za kotłem CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.03.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Z kominków żyję , ale.... PW to ostateczność . W Twoim wypadku ,wróciłbyś tu szybko do wątku "Dlaczego drugi raz nie zrobiłbym kominka z PW" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adampo 26.03.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 To takim razie chyba wybiorę piec, chociaż nie do końca trafiają do mnie negatywne opinie o kominkach z płaszczem wodnym, może dlatego że ludzie którzy taki kominek mają bardzo go sobie chwalą, tak samo zresztą jak ci którzy mają bez PW. Sam już nie wiem jak to jest...Tak jeszcze zapytam czy ktoś może polecić mi jakiegoś producenta pieców i kominków z Lublina i okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts