bartek190 23.03.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Temat wygląda następująco - jakiś czas (2-3 tygodnie moze troche dluzej) bedziemy musieli mieszkac w domu gdzie schody nie ebda jeszcze wykonczne - goly beton. gora niestety musi byc przez nas uzywana. moje pytanie - co mozna zrobic aby sie nie kurzylo wszedzie z tego betonu?nakryc to jakas gruba folia,plandeka?ktos mi mowil o jakiejs macie samopoziomujacej? prosze o pomoc, w weekend musimy sie przeprowadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.03.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Temat wygląda następująco - jakiś czas (2-3 tygodnie moze troche dluzej) bedziemy musieli mieszkac w domu gdzie schody nie ebda jeszcze wykonczne - goly beton. gora niestety musi byc przez nas uzywana. moje pytanie - co mozna zrobic aby sie nie kurzylo wszedzie z tego betonu?nakryc to jakas gruba folia,plandeka? ktos mi mowil o jakiejs macie samopoziomujacej? prosze o pomoc, w weekend musimy sie przeprowadzic. Zamówić w hurtowni pocięte kawałki sklejki, przykręcić na wkręty albo przykleić na piankę. Jak masz czas na dłubanie to oszlifuj deski z szalunków i tak samo jak ze sklejką (będzie za darmo, no prawie za darmo). Inna opcja, kupić w "lumpeksie" chodnik / dywan, okryć tym tymczasowo. Samo kurzenie można zminimalizować impregnując beton uni-gruntem, ale sam beton będzie zimny i nie miły. Bo te 2-3 tygodnie mogą się niestety przeciągnąć, wiem z własnego doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek190 24.03.2011 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 dzieki za info. temat desek odpada, zostaje mi albo dywan/wykladzina lub tak jak napisales zagruntowanie i chyba na to sie zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czestero 24.03.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 witaj, ja już drugi rok mieszkam z takimi "gołymi" betonowymi schodami. W planie jest położenie na nich drewnianych stopni, ale do tego czasu użytkujemy goły beton (rodzinka 4-osobowa + kot). wystarczyło porządnie zagruntować i jest spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 24.03.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 U nas jakiś czas rozłożone były na schodach koce/stare zasłony. Nie tyle o zabezpieczenie przed kurzeniem nam chodziło, ale o to żeby drobinki z betonu nie przyczepiały się do kapci i nie rysowały parkietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts