Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zabezpieczyc/przykryc betnowe schody do czasu wykonczenia

Recommended Posts

Temat wygląda następująco - jakiś czas (2-3 tygodnie moze troche dluzej) bedziemy musieli mieszkac w domu gdzie schody nie ebda jeszcze wykonczne - goly beton. gora niestety musi byc przez nas uzywana.

moje pytanie - co mozna zrobic aby sie nie kurzylo wszedzie z tego betonu?nakryc to jakas gruba folia,plandeka?

ktos mi mowil o jakiejs macie samopoziomujacej?

prosze o pomoc, w weekend musimy sie przeprowadzic.

Temat wygląda następująco - jakiś czas (2-3 tygodnie moze troche dluzej) bedziemy musieli mieszkac w domu gdzie schody nie ebda jeszcze wykonczne - goly beton. gora niestety musi byc przez nas uzywana.

moje pytanie - co mozna zrobic aby sie nie kurzylo wszedzie z tego betonu?nakryc to jakas gruba folia,plandeka?

ktos mi mowil o jakiejs macie samopoziomujacej?

prosze o pomoc, w weekend musimy sie przeprowadzic.

Zamówić w hurtowni pocięte kawałki sklejki, przykręcić na wkręty albo przykleić na piankę. Jak masz czas na dłubanie to oszlifuj deski z szalunków i tak samo jak ze sklejką (będzie za darmo, no prawie za darmo). Inna opcja, kupić w "lumpeksie" chodnik / dywan, okryć tym tymczasowo. Samo kurzenie można zminimalizować impregnując beton uni-gruntem, ale sam beton będzie zimny i nie miły. Bo te 2-3 tygodnie mogą się niestety przeciągnąć, wiem z własnego doświadczenia :-)