mammeza 23.03.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 witam - sąsiad chce ode mnie zgody na rozbiórkę jego schodów z mojej posesji,. Wszystko ok. Tylko kto powinien pisać tą umowę ja jako ta pozwalająca czy sąsiad jako ten chcący czyli jakby wnioskodawca pomysłu?Pytam ponieważ on czeka aż ja mu napiszę. A ja znowu twierdzę że to jego pomysł wiec on powinien napisać. A ja biedna nie wiem jak się do tego zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korys 23.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 witam - sąsiad chce ode mnie zgody na rozbiórkę jego schodów z mojej posesji,. Wszystko ok. Tylko kto powinien pisać tą umowę ja jako ta pozwalająca czy sąsiad jako ten chcący czyli jakby wnioskodawca pomysłu?Pytam ponieważ on czeka aż ja mu napiszę. A ja znowu twierdzę że to jego pomysł wiec on powinien napisać. A ja biedna nie wiem jak się do tego zabrać Proponuję spisać wspólne oświadczenie, tzn. że strony ustaliły co następuje: X dokonuje rozbiórki na własny koszt, Y wyraża na to zgodę. A jak nie macie do siebie zaufania, to niech się jeszcze ze dwóch swiadków pod tym podpisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts