arczi 24.03.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 WitamMam mały problem, wyciągnełem 3 rury 110 na dach który mam z blachodachówki, są to rury wentylacyjne z pcv, tymczasowo okleiłem je do blachy taśmą bitumiczną ale to mi się nie podoba, poza tym bardzo delikatnie przepuszcza wode, nie wiem, może źle obklejam taśmą, ale nie wychodzi mi idealnie uformować taśmy do dachu i do okrągłej rury, może ktoś by mnie naprowadził jak to zrobić, albo jak najlepiej zabezpieczyć miejsca gdzie rura wychdzi z dachu Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekzbronami 24.03.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekzbronami 24.03.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Zastosuj kominek:http://www.wirplast.pl/?p=img.pM.95.K53%20Kominek%20wentylacyjny%20perfekta%20%C3%98150%20nieizolowany%20do%20blachodach%C3%B3wek.%201.Wirplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 24.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Do obrabiania rur masz specjalne kołnierze lub do wykonania samemu z blachy wdachowym kolorze lub z blachy ołowiowej lub aluminiowej takiej jak do obróbki komina. Całośc wywijasz na rurę wentylacyjną. Dajesz podkład uszczelniający np ze specjalnego silikonu dekarskiego i przykręcasz tymi śrubami do blachodachówki do kontrłaty zamontowanej w tym celu pod spodem.Zobacz jak obrabiane jest okno dachowe - tutaj zasada jest podobna tylko w mniejszym wymiarze- zakładki jednak muszą być takie same aby woda nie została tam np podwiewana przez wiatr lub nie dostawał się tam wdmuchiwany śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi 24.03.2011 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 tak, widzialem kołnierze gumowe, ale powiedz mi prosze kolego PliP jak samemu wykonać to z blachy, nie moge zrozumieć jak wywinąć blache na rure (jest okrągła) może jakieś foto to by mi było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 25.03.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 bez dobrego sprzętu, giętarki będzie ciężko.Zobacz gotowe rozwiązanie.http://www.dachy24.eu/pl/kominek-wentylacyjny-do-blachodachowki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arczi 29.03.2011 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 takie gotowy kominek odpada, otwory mam wycięte nie w yuch miejscach co by mogło to wejść , mam na uskoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwrenowa 17.04.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 hej wrzuć zdjęcia tych miejsc gdzie wychodzą rury jesli możesz to coś wymyślimy....moim zdaniem najlepiej byłoby kupić blachę pod kolor blachodachówki i dorobić małe kryzy dachowe... jak bedziesz chciał to dam namiary na priv na firmę która cos takiego dorobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts