DużyDon 24.03.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 WitajcieZe względów finansowych przymierzam się do samodzielnego wykańczania ścian. Jako absolutny debiutant w tej dziedzinie, przeszperałem internet i opracowałem koncepcję.Mam na ścianach bardzo gładkie i starannie wykonane tynki c-w. Oczywiście nie są idealne, okruchy się trafiają, ale moja żona marzy o idealnie gładkich ścianach. Dlatego planuję kolejno:1. Grunt 2. Gładź Acryl-Putz Finish + szlifowanie3. Podkład4. Farba Śnieżka Barwy Natury I w związku z tym mam pytania:1. Czy gruntowanie jest konieczne? Jeśli tak, to czym gruntować?2. Czy cienka warstwa Acryl-Putz Finish wystarczy, czy jednak trzeba położyć wcześniej A-P Start?3. Czy w ogóle stosowanie produktów Acryl-Putz jest dobrym pomysłem?4. Jakiego podkładu użyć? Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów zweryfikuje moje pomysły.Dziękuję i pozdrawiamDominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DużyDon 26.03.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Niby masz rację, ale np. w kremy przeciwzmarszczkowe też nie wierzę...dlatego pytam praktyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 01.04.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale ja bym zamienił kolejność pkt. 1 i 2, i pominął pkt.3, też planuję zrobić to samodzielnie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaol 03.04.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 CześćPo fachowemu to tak:-grunt (najlepiej ławkowcem)-gips (np. nida szpachlowy, nida start)-gładż (jaki kolwiek,ale wiadomo że jeden system jest najlepszy więc jak wyżej nida finisz)-szlifowanie-odpylenie (suchy ławkowiec)- grunt (wałek z małym włosiem)-malowaniePowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts