Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mialem podobna sytuacje. tzn tez sam zrobilem instalacje elektryczna bo mialem juz takie doswiadczenie oraz tescia elektryka, ktory spwadzil wszystko tylko ze tesc nie mial juz uprawnien bo jest od kilku lat na emeryturze.

Wiec szukalem kogos kto zglosi do energetyki oraz przepnie licznik ze slupa budowlanego na skrzynke docelowa w ogrodzeniu. Musze przyznac ze dosyc dlugo szukalem i nie bylo latwo wiekszosc elektrykow sie wypinala stwierdzajac ze jak tyle sobie zrobilismy to oni nie beda sie w to bawic. (Nawet pseudo znajomy ktory wczesniej montowal licznik budowlany powiedzial ze tego mi nie zrobi bo dba o swoj rynek pracy)

Gdyby elektrycy brali rozsadne stawki za swoja robote to bym sie sam nie meczyl ale stawki rzedu 30-50 zl za punkt, a tych punktow sie troche nazbiera robi dosyc pokazna sume. Wiec uznalem ze kwota 2000 zl za kilka dni pracy jest troche za duza jak na moje mozliwosci finansowe tymbardziej ze w porotermie kucie to nawet przyjemne a ukladanie peszli puszek i kabli jest calkiem fajnym zajeciem na weekwnd.

Byli tacy co zaspiewali nawet 1000 zl za przepiecie licznika i zgloszenie do energetyki.

Ale w ostatecznosci udalo sie znalezc kogos za 500 zł

https://forum.murator.pl/topic/15541-osprzet-i-uruchomienie-elektryki/#findComment-252641