ekmir 24.03.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Na jakiej wysokości umieścić tablicę rozdzielczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Na jakiej wysokości umieścić tablicę rozdzielczą? Na takiej byś nie musiał do niej zaglądać z taboretu . Lokalizacja zawsze i o każdej porze musi być dostępna/ niezastawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 24.03.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 To jest oczywiste, że nie powinna być za wysoko.Nie może jednak być też za nisko.Może sa jakieś wytyczne co do montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 24.03.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Zrób tak abyś mógł swobodnie do niej dosięgnąć i na tyle wysoko aby dziecko tam przypadkiem nie dosięgło.Chyba to na tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 24.03.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ja mam na 120cm, ale zamykaną w szafie w przedpokoju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 27.03.2011 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Szukając informacji na ten temat natknąłem się na: Środek rozdzielnicy mieszkaniowej powinien znajdować się na wysokości 1,1–1,85 m od podłogi, w miejscu umożliwiającym łatwy dostęp w razie potrzeby nagłego wyłączenia całej instalacji, zamknięcia wyłącznika po samoczynnym otwarciu bądź okresowego sprawdzania stanu wyłączników różnicowoprądowych. Rozdzielnica nie powinna być zastawiona meblami ani wieszakiem na wierzchnie okrycia Wyczerpuje to moje wątpliwości, a i może innym się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 27.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Na drzwiczkach rozdzielni również ładnie wygląda obraz. O ile ta rozdzielnia jest w stosownym miejscu i na odpowiedniej wysokości.Tak jest u teściów i jak to kiedyś zobaczyłem to aż uwierzyć nie mogłem, że za wyszywanym obrazem mają ukrytą całą rozdzielnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts