TEGUSS 25.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Witam !! Jak wiadomo budowa domu to droga przez mękę - choć znam i szczęściarzy ja najwyraźniej do nich nie należę. Mam poważny problem z przyłączem wodnym. Dostałem pozwolenie na budowę i przyłącze wodne do sieci która jest zaprojektowana dla sąsiada (biegnie po neutralnym gruncie). Sąsiad jednak rozmyślił się i budować domu nie zamierza co gorsze jest na etapie finalizowania sprzedaży działki. Ja jako inwestor nie mogę za nich sfinalizować budowy sieci bo jak wiadomo nie mam jej w swoim Pozwoleniu na budowę, niezbędny jest do jej budowy - dziennik budowy. Mam problem i może ktoś z Was borykał się z podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozwiaks 28.03.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Można rozważyć trzy wyjścia:a) uzyskać PB dla sieci, która sąsiad miał wybudować i wykonać ją we własnym zakresieb) zaczekać aż działka będzie miała nowego właściciela i porządek w dokumentachc) jeśli sąsiad nie miał PB na sieć wodociągową to zgłosić się do wodociągów i wyjaśnić im sprawę - nowy projekt, PB i można budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts