omnic 25.03.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Czy już można budować ogrodzenie. Słupki, siatka, podmurówka. W dzień temperatury plusowe, ale w nocy w centralnej Polsce czasami kilka stopni na minusie potrafi się pojawić. Nie wpłynie to na jakość betonu? Ile czasu mniej więcej wynajęta ekipa podobno fachowców może stawiać 170 metrów ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Rozpoczynać bym się nie obawiał, ale pytanie o czas stawiania jest trochę nie na miejscu (jeśli można się takdelikatnie wyrazić) bez podania takich podstawowych wiadomości jak rodzaj ogrodzenia (słupki siatka, podmurówka to trochę mało), ilość osób zatrudnionych, czy sprzęt jakim dysponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 25.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Ziemia już puściła, tak więc można działać bez problemu.Zobacz w terenie jak ruszyły budowy. Lanie stropów, fundamentów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 25.03.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Ile czasu mniej więcej wynajęta ekipa podobno fachowców może stawiać 170 metrów ogrodzenia? To ja może zadam inne pytanie. Ile mniej więcej czasu zajmie przejechanie podobno sprawnym samochodem 100km odcinka drogi? Jaki samochód? Jaka droga? jaki kierowca? jakie warunki jaki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 25.03.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Moim zdaniem, jak inwestor dobrze posmaruje, to ogrodzenie powstanie migiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 25.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Moim zdaniem, jak inwestor dobrze posmaruje, to ogrodzenie powstanie migiem:) Migiem to nie znaczy, że będzie dobrze wykonane. Skoro mają być betony, podmurówka itd to wszystko powinno swoje odstać dojrzeć itd Szybko nie znaczy dobrze i raczej nie poganiałbym ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omnic 25.03.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Skoro ziemia puściła to czas zacząć Dopiero zamierzam wybrać ekipę, która ogrodzenie wykona. Zastanawiam się ile to czasu zajmuje przeciętnie i przy jakim nakładzie sił ludzkich i sprzętu Nie wiem nawet jakich terminów wymagać od wykonawcy. Ile czasu ma odstać słupek po zalaniu zanim naciągnie się siatkę? Czy podmurówkę wykonuje się od razu po naciągnieciu siatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
void 27.03.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 licz dziennie ok 50 mb podmurówki zrobionej na gotowo z wstawieniem słupków. Jest to realne do wykonania i bez żadnych szaleństw. betonować można śmiało. co do zakładania siatki... to istotna kwestia jest czy beton będzie robiony w betoniarce czy kupiony z betoniarni. (ja polecam ten z betoniarni). dobry B-15 jest już gotowy do założenia drutu i siatki po 2 dniach a potem niech sobie dojrzewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 27.03.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Czy podmurówkę wykonuje się od razu po naciągnieciu siatki? Najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie to wstawić słupki wykonać podmurówkę i na koniec naciągnąć siatkę. Nie będzie problemu, że siatka ochlapana betonem, że puknięta kielnią itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
omnic 27.03.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dzięki za wszystkie rady.Czy mogę zdjąć humus i zacząć fundament bez ogrodzenia? Czy grozi mi za to kara? Postawię tablicę informacyjną i ewentualnie plac budowy odkreślę taśmą. W tym czasie powoli będzie budowało się ogrodzenie. Można tak czy bezwględnie musi być porządne ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 27.03.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 co grozi za brak tablicy informacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 27.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Tablica kosztuje około 15zł i lepiej nie chcieć sprawdzać co grozi za jej brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 27.03.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 mam tablicę, tylko jakoś nie mam czasu ją powiesić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 27.03.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 pfffe to czym ty się martwisz. Jak się ktoś zapyta to powiesz, że spadła i właśnie poszedłeś szukać wkrętarki co by ją na nowo przykręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 28.03.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 tylko, że ja tej tablicy nie mam nawet na budowie, tylko w firmie leży na magazynie, ba nawet nie jest wypisana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.03.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Tu jest Polska. To wszystko tłumaczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts