dodi 26.03.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Hey Zwracam się do Was z prośbą o doradę. "Miałem" taras Dom stoi na spadku i chcąc mieć taras na równym poziomie z domem musiałem zrobić nasyp . Nasyp z ziemi i zostawiłem na 2 lata ponieważ taras miał powstać później. Po tym wykonano solidną podbudowę /30cm/ zagęszczono i ułożono kostkę. Jednak po zeszłorocznych mocnych opadach grunt pod tarasem /nasyp/ osiadł i taras się przechylił przez co musiałem go rozebrać. Teraz coś muszę z tym zrobić ,zobaczcie sami: http://img812.imageshack.us/i/nowyobraz1p.jpg/ czy możecie mi doradzić jak przebudować lub zbudować od nowa taras który będzie solidny i stabilny? jego wymiary to 3m szerokości i 9 długości /wzdłuż domu/ będę wdzięczny za pomoc dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 27.03.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 ja bym zrobił drewniany z prześwitem od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 27.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Ja też bym zrobiła drewniany z pięknymi schodami wiodącymi w dół działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.03.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Czy możecie mi doradzić jak przebudować lub zbudować od nowa taras który będzie solidny i stabilny? jego wymiary to 3m szerokości i 9 długości /wzdłuż domu/będę wdzięczny za pomoc dodi Murek oporowy, system tarasowy obsadzić ładnie roślinami i będzie dobrze. A jak widzę teren górzysty więc może murek z kamienia i równie estetyczne tarasy z roślinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 I jeszcze inne pomysły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 26.04.2011 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 dziękuję wszystkim bardzo, znalazłem już rozwiązanie dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts