mateusz806 26.03.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Na ogródku działkowym mam murowaną altanę. Dach jest deskowany oraz przykryty kilkoma warstwami papy. Ostatnia warstwa była położona kilkanaście lat temu. Doraźne naprawy nie skutkują na długo. Dach jest płaski, wymiary 3x4 metry, o znikomym nachyleniu, od trzech stron ściany altany wyciągnięte są wyżej i płaskie części murków są pokryte papą razem z dachem (przekrój dachu w załączniku). Na dachu znajduje się także murowany komin. Myślałem nad papą termozgrzewalną. Czytałem poradnik jakiejś firmy i niby na dach deskowany powinno się papę przybijać gwoździami, a zgrzewać tylko na łączeniach. Jaki sposób proponujecie na renowację tego dachu? Starą papę zostawić, czy zrywać do desek? Możliwe, że w kilku miejscach murków trzeba będzie je nadkleić, a i kawałek dachu trzeba będzie deskować od nowa. Czy jest szansa wszystko zrobić jakąś papą jednowarstwową, czy trzeba stosować też papę podkładową. Przekrój dachu w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.03.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Trzeba ściąć nierówności ,podkleić odstająca papę i zgrzać 1 warstwę wywijając ją na ogniomur . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateusz806 26.03.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) Bardzo dziękuję za odpowiedź, Właśnie znalazłem obszerne objaśnienie wyjaśnienie sposobów układania papy termozgrzewalnej:http://matizol.com.pl/index.php?jezyk=1&strona=18#9 Edytowane 26 Marca 2011 przez mateusz806 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 26.03.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Daszek jest nie duży to jak bym robił dla siebie to bym zerwał wszystko do desek i położył tak jak sztuka dekarska każe, zwłaszcza, że jak napisałeś: " doraźne naprawy nie skutkują". Stosunek ceny naprawy do wielkości daszku średnio duży, ale za to święty spokój bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CANADA WATERPROOF SYSTEM 10.06.2018 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2018 Do uszczelnienia papy proponuje kanadyjską gumę w płynie CWS R , jest to elastomer bitumiczny z dodatkami polimerów aby chronić membranę przed UV. Na połączeniach starej papy wklejamy geowłókninę o szer 10 cm , Rownież połączenie "attyka" dach wzmocniłbym geowłókniną. Na 12 m2 powinno wejść około 18-24 litrów produktu przecietnie około 1,8 litra na m2 . Produkt na bazie wody , nakładany na zimno pędzlem lub wałkiem . Uzywany najcześciej do profesjonalnych zastosowań , napraw hal i dachów na budynkach biurowych i mieszkalnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts