Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szyba prysznicowa została zamontoana w zeszłym tygodniu,jest wielka bo 142x244.niższa by wyglądała brzydko, oceńcie sami

DSC01357.JPG

a tu wanna w garderobie w częściach :)

DSC01364.JPG

i parapecik ,zdjęcie niestety nie za udane,w każdym razie piękny satynowy,czarny,będzie się kończył na równo z krawędzią okna ,no i potem lusterka trzeba zamawiać :)

DSC01368.JPG

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szara łazienka jest cudna :wave:

A na tej ścianie przy wejściu do prysznica powiesiłabym wielkie – wysokie, ale dość wąskie lustro w drewnianej ramie postarzanej i lekko srebrzystej

U chłopców będzie super, tylko klamkę okienną wymień na ciemną, bo świeci.

No i sufit podwieszany został zdemontowany,zrobiłam to ja i mój szanowny mąż,praca przebiegała sprawnie i jesteśmy szczęśliwi,że to zrobiliśmy,kuchnia nabrała oddechu,teraz trzeba wkuć kable w sufit w odpowiednie miejsce ,no i jest trochę ściany do wyrównania :(

DSC01408.JPGDSC01409.JPG

no to czekam Pesteczko.

Wybrałam chyba piekarnik:)

zdecydowałam się na Electroluxa,bo mam w domu i jestem zadowolona.

Mam dwa typy

wyglądają podobnie,ale różnią się sposobem otwierania

w pierwszym drzwi otwierają się na bok

Obrazek 9.png

http://www.mall.pl/piekarniki-do-zabudowy/electrolux-eob-68713x

a drugi stanadartowo,ale ma funkcję pary

Obrazek 4.png

www.euro.com.pl/piekarniki-do-zabudowy/electrolux-eob96001x.bhtml?from=ceneo

Edytowane przez Barbara74

• 2 weeks później...

Dzisiaj zostanie skończone kafelkowanie piwnicy i garażu,cokolików narazie nie robimy.W piwnicy będziemy też ocieplać ściany graniczące z salonem i wszystkie sufity.

W poniedziałek wchodzą brukarze i kominek.

Bierzemy kostkę akropol z kostbetu,kolor własnie nie wiem albo grafit ,albo co bardziej prawdopodobne mix-biało -czarny-czyli taką cieniowaną.

Kostka musi być gładka nie płukana ze względu na łatwość czyszczenia,droga dojazdowa do domu wiedzie przez glinę,teraz straszne błoto,więc gładka jest najbardziej własciwa.

Kostkę będziemy łączyli z kostką granitową.

Chcemy też w najbliższym czasie przeszliwować okropne ściany w garażu i je zagruntować.

Cała piwnica z garażem wykafelkowane :)

Jutro będą klejone cokoliki,kupiliśmy płytki i panowie będą przycinać na pół,wyjdzie to taniej.

Zamontowana została kabina prysznicowa u dzieci,wygląda bardzo fajnie.Kabina jest Sanplastu,muszę ją reklamować bo jedna szyba jest o pół centymetra niższa-ta którą się otwiera.Panowie kończą płytki,muszę zamówić lustra i malowanie i będzie koniec.

Pan od kominka w końcu zadzwonił no i będzie robił może w przyszłym tygodniu.Może to i dobrze,bo dzisiaj z mamą robiłyśmy atrapę obudowy kominka ,umiejscowiając go w różnych miejscach.

No i co...jak obudowałam go jak planowałam tzn po bokach wkłądu po 45 cm i 1,40 wysokości wyglądało to PASKUDNIE !!!!Mam zdjęcia ,ale muszę zrzucić. Stanęło na tym ,że niestety nie robię półek po bokach na drewno i daję 25 cm z każdego boku,a wysokość 1,30.

Mama w końcu przyznała mi rację ,że kominek będzie stał ,tak jak go Pesteczka ustawiła.Cały czas mnie moja mama męczyła,aby spróbować go dać na komin,no i przestawiłyśmy ten ciężar ...wyglądało jak mogiła na starym cmentarzu.

Co jeszcze stwierdziłam ...że mój architekt dał dupy...przepraszam za wyrażenie...Ja już miałam takie obawy ,ale to się potwierdziło,że ja mam pokój niby duży bo 4x9,ale on jest mały,bo...

On wyraźnie mam 2 strefy.Z reguły jak tak się ma to do tej drugiej strefy daje się stół jadalniany,ale ja jadalnię mam obok,a pokój nadal ma 2 strefy.I problemem jest ,że w jednej strefie jest zarówno kominek jak i TV.Jest tam zdecydowanie wszystkiego za dużo,za ciężko....

Powiem cichutko co mam zamiar zrobić :) uprosić forumową Agnieszkę,żeby pojechała ze mną na budowę...na żywo jest znacznie lepiej, może ona coś wymyśli...

• 4 weeks później...

Trzeba uzupełnić dziennik...

A więc układających kostkę zastała zima,panowie chyba przyjdą już na wiosnę.Kostka wygląda na skończoną,ale nie jest.

Garaż ma kafle i cokoliki,teraz trzeba w nim zrobić porządek.

Obecnie w domu toczy się walka z gładziami i kominkiem.

Etap 1 kominka zakończony,po położeniu podłogi w salonie przyjdzie pora na portal.Będzie z płomieniowanego lekko przeszlifowanego granitu czarnego.

Pan kominkowy Nor-kom z Tarnowskich Gór,zanim skończy chce kasę,ale ogólnie bardzo niesłowny.Raczej bym go nie poleciła.Dla osoby pracującej taki wykonawca to koszmar.

W zasadzie oprócz dokończenia gładzi ,zostałą mi jedna łązienka do skończenia-dolna.

Tam będzie biała cegła z elkamino na ścianie umywalkowej,a na niej lustro podświetlane.Cegła biała z elkamino okazała się kremowa,więc najprawdopodobniej zostanie przemalowana.No to co może zdjęcia?

Fugi nie ma reszta ,czyli ściana kibelkowa będzie robiona po zamontowaniu blatu umywalkowego

Aha na zdjęciach jest czyściutko,ale teraz w domu mam sajgon,w najbliższym czasie zamówię lustra do chłopaków,czekam tylko aż gładziowcy przeprowadzą się na parter.

Aha chyba nie wrzucałam zdjęć tapety jaka będzie u chłopców i na jednej ścianie u męża?to też wrzucę jak moi krzykacze pozwolą.

no i chyba okrągłę lustro?zresztą każde jedne będzie dobre.No i zobaczcie jakie mam aktualnie oświetlenie i czystą podłogę,masakra...

To co chyba na biało należało pomalować?...

Czy ten sufit wygląda lepiej ?:) zdecydowanie tak,a jeszcze czeka na gładź,a może jednak zabudujemy go;)

DSC01796.JPG

chyba lepiej niż ten?

DSC01135.JPG

a tu będzie wysoka zabudowa:

DSC01797.JPG

karny kącik

DSC01798.JPG

mam też Blankę ,której widok nie powala ,ale wierzę,że będzie pięknie

DSC01803.JPG