Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 273
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2013!!!!!!

Na szuflady bedziesz musiala poczekac...A JA CO ZA TYM IDZIE ROWNIEZ:rolleyes:

Po roku mieszkania znalazlam zaslony na caly parter i wszystko co mialam zachomikowane a nawet wiecej wydalam na zaslony.....Ale bede sie sprezac i mam nadzieje ze szybko je zrobie i oczywiscie powiadomie Cie odrazu;)

BUZIALE

Dzieki Gumisiu za Życzenia Tobie i rodzinie tez wszystkiego najlepszego w 2013 roku.Zaslon jestem ciekawa,znalazłas materiał czy zasłony?

ZNALAZLAM ZASLONY!!!! i tutaj nie bede orginalana bo sa.....z IKEA;)

Pierwsza moja wycena na szyte opiewala na gigantyczna cene wiec zostawilam zaslony na tak dluuuugi czas i okna byly lyse:rolleyes:.W zeszlym tygodniu pojechalam do Ikei po dywan i stolik dla mojego Olinka do pokoju(do stolika kupilam mu Pantony-oczywiscie podrobki;)-no i zobaczylam je i sie zakochalam -jasnoturkusowe,aksamitnie welurowy material -BOSKIE -jak dla mnie;)przyjechalam do domu o spac nie moglam i dwa dni pozniej pojechalam po nie-wzielam wszystkie jakie mieli na stanie w Katowicach;)-7 kompletow*2 sztyki=14 sztuk zaslon:rolleyes:

Przyjechalam do domu i przymierzalam je na ....CZERWONYM KIJU od mopa:rotfl:Na tle naszej bieli i debu wygladaja bardzo orzezwiajaco:wiggle:

Teraz mam problem czy zostawic je na kolkach ,ktore maja czy zmienic rodzaj powieszenia ...No i karnisza nie moge znalezc-potrzebuje taki na okolo 540 cm.....JAKBYS COS WIDZIALA PROSZE DAJ ZNAC-ma byc bialy

A ja a właśnie ostatnio oglądam sypialnie w kolorystyce biało niebiesko kawa na necie,bo w takim kolorze planuje.ogolnie bardzo lubię we wnętrzach niebieski,a w połączeniu z debem to będzie pięknie,zreszta ja tez mam dąb na podłodze.Gumisiu chodzimy do komentarzy bo jeszcze nie podziekowalam dziewczynom za życzenia,post mi się skasować i muszę od nowa go napisać.

• 2 weeks później...

Sprzęty kuchenne wybrane lista za chwilę ,ale teraz sypialnia po pomalowaniu.

Na zdjęciu sypialnia,na suficie i na skosach caparol RAL 9010,ściana na pprzeciwko też już jest tym kolorem pomalowana ,natomiast kolankowa po prawej i ściana po lewej (ta wnęka) będzie niebieska

DSC01964.JPG

to ten niebieski Caparol Pacific 80

DSC01967.JPG

i teraz ściana jedyna pomalowana na ciemno ,jeszcze jeden raz ,w poniedziałek druga warstwa, kolor szaro-niebieski też caparol samtex 7 -ale to z innego wzornika i ma jakiś numer ,a nie nazwę

DSC01972.JPG

reszta ścian kolor biały ,a na kolankowej tapeta z napisem sport

DSC01956.JPG

doszliśmy do łązienki,ściana czarna kolor czarny z palety RAL wszystko farby caparol, pasek biały podobno musi być bo ściana faluje

No i pytanie dać na prawo od okna okrągłe lustro w metalowj ramie z Ikei ,czy tak jak miało być lustro po lewej stronie okna i po prawej stronie okna

DSC01973.JPG

nie mogę się odczekać ,aż folię ściągnę i z podłogi również,tam i folia i kartony

DSC01975.JPG

a to pokój drugiego urwisa,który ma mieć tapetę w cegiełki ,ten szary to ten co ma być na dole,muszę go jeszcze zobaczyć w świetle dziennym i upewnić się czy mi pasuje.Tutaj nie dobrałam idealnie szarego do szarego z tapety,choć do końca nie wiem bo to wszystko robione jak była szarówa na dworze i światło halogenowe oświetlało

DSC01969.JPG

DSC01970.JPG

na prawo ma wejście do swojej garderoby

Kolor caparol Lago 30

Edytowane przez Barbara74

No iteraz sprzęty ku pamięci

piekarnik

electrolux EOA 5851 AAX

płyta

electrolux EHD8740FOK

http://www.electrolux.pl/Products/Gotowanie/Płyty_do_zabudowy/Płyty_indukcyjne/EHD8740FOKokap

zmywarka

electrolux ESL 6552 RA

okap

electrolux EFB 90550 BX

lodówka Beko GNE 114 612 lub 613

Piekarnik - EOA 5851 AAX = 1790 zł.

Płyta - EHD8740FOK = 3 190 zł.

Zmywarka - ESL 6552 RA = 1 750 zł.

Okap - EFB 90550 BX = 1 450 zł.

dostałąm takie ceny myslę,że bardzo ok.

• 3 weeks później...

No to uzupełniamy dziennik ,wczoraj została położona tapeta ,dziaisja żaluzja ikeowska kolorystycznie jak okna spasowała ,jedyny plus wybranego koloru okien, którego lekko mówiąc nie za bardzo lubię

DSC02033.JPG

tapeta muzyczna i pokój muzyczny również

DSC02032.JPG

oprócz tego te same żaluzje w naszej szarej łązience

DSC02037.JPG

w pokojach pościągałam folię z drewnianych podłóg

sypialnia ,łóżko będzie po lewej ,aczkolwiek miało być po prawej,kontakty przygotowane w zasadzie po dwóch stronach,no i co zostawiać narazie ten błekit?????????no i ja głupia kazałam okno przesunąć na lewo,bo myślałąm ,że na prawej stronie można zawsze dać szafę,a ono powinno być z metr na prawo:bash: jak tu oszukać to śmieszne położenie??????dać obrazki jakiej po prawej?????

DSC02039.JPG

widok z drugiej strony na garderobęDSC02041.JPG

kuchnia

DSC02026.JPG

brakuje lodówki

DSC02024.JPG

front kolor RAL 9010 meble DSC02021.JPG

Zdje%25CC%25A8cie0281.jpgZdje%25CC%25A8cie0282.jpgZdje%25CC%25A8cie0283.jpg

blat ma być 3 cm granitowy czarny ,struktura płomień szczotkowany ,bądź satyna muszę porównać w czym tkwi różnica

a po blacie idą cegły

no i widok z salonu ,aale zdjęcie zrobione jak był śnieg ,nie teraz

DSC01943.JPG

Witaj. Jestem nowa na forum . Gratuluję domu , wszystko wygląda super i od razu mam pytanie o ....zapomniałam jak się to nazywa ....:)))) wolnostojącą do wanny . Mam nadzieję , że wiesz o co mi chodzi . Jest świetna , takiej szukam , oczywiście cena ma znaczenie . Trzymam kciuki za efekt finalny , który zbliża się wielkimi krokami :) . Pozdrowienia z Katowic :) Onoa

• 4 weeks później...

Wysoko tam masz powiem Ci szczerze :)

przez wiekszą ilosc wełny i wylewkę na poddaszu mam 240 czyli poł metra mniej niz u Ciebie :)

szafa bombowa

moj stolarz z garderobą oczywiscie sie spóznia , szklarz olał mnie sikiem prostym , glazurnik rozbił samochod i dupa blada tylko ja mam byc ciagla na posterunku z kasiurą.

Zaczyna mnie to wkurzac.

Najsmieszniejsze jest to ze miałem casting na kuchnie i 2 wykonawcow ktorzy zawitali do mnie po rozmowie nie odpowiedziało na ofertę.

jestem mało wiarygodny czy co ?

3maj sie i walcz z tymi schodami

osobiscie widze ze powinnas je nadlac aby je wyrownac bo masz gdzie nadlewac

te 2 pierwsze stopnie mozna spokojnie nadlac - dolac do nich bo są chyba dosc długie

zrob zdjecie z gory i podaj liczby długosci stopnia Pestka cos wymysli

Radku tak masz rację,każdemu coś wypada,spóźńia się,ale jak przyjdą to chcą kasę i my nie możemy się tłumaczyć ,że za tydzień .U mnie też kafelkarz ściemnia ,że choruje,ale przez przypadek włączył mu się telefon i słyszałam ,że na pewno nie leży w łóżku,a czekam na niego już sporo.

A wczoraj jeszcze dokupiłam paxy i zmieniłam ich układ ,bo nie mogłam całkowicie schodó∑ otworzyć.Więc teraz to wygląda całkowicie inaczej i jest lepiej.

Dzisiaj panowie od schodó∑ robią,ale teraz wiem,że polecić ich nie mogę,bo starali mi się wmówić,a jednak przy moim stanowczym zniecierpliwieniu itłumacżeniu ,że się da ,pokombinowali,że faktycznie.więc może by się udało zrobić to całkowicie bez załąmań?

Dzisiaj potwierdziłam zamówienie blatu u Hodera nr 61 grubość 3 cm.Montaż przyszły tydzień :)

Schody dzisiaj się kończą,ocieplanją wnętrze,drewno jest piękne.Teraz tylko zastanawiam się nad barierko na piętrze i o to poproszę forumowego znawcę,a zarazem mojego anioła stróża Pestkę.

Garderoba to paxy ikeowskie,mają zawiasy bluma ,cichodomykające się.Fronty to tanem w kolorze białym, ten biały to najprawdopodobnie RAL 9010,czyli jak moje drzwi i również kolor w garderobie.

Garderobę skręciła moja mama ,przy mojej pomocy,a mąż będzie je mocował do ściany .

Następny etap to cegły,montaż moja mama i jej pomocnik czyli ja.

Tutaj muszę tylko zdecydować czy zmieszać starą cegłę skalną z naturalną,zdjęcia też wieczorem

• 5 weeks później...
  • 4 weeks później...

Powinnam uzupełnić dziennik,mało zmian nadal,kabelek do zrzucania zdjęć zaginął.od 2 dni go szukam i mnie szlag bierze.

Mam ikeowskie lampy w sypialni ,bardzo mi się podobają,to abażury zawieszone.

Na zewnątrz przed wejściej też została zawieszona lampa.