f.5 08.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Poslij mi numer tych oprawek verdo co je miałas popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 jeszcze raz napisze ze ciesze sie ze jestes basiu przede mna z kolorami. ja tez sie gubie w ralu 9016 i 9010. 9016 to zimny kolor a 9010 cieply tak? 9010 ciepły-krem, 9016 ładna biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 basiu zerknij do mnie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Radku te verdo to była kolekcja sprzed 3 lat,mogę poszukać numeru,ale chyba wyrzuciłamAle mam jeszcze firmy Klik czy KL II K jakoś tak śmiesznie jest napiane małymi literami w każdym razie z denmarku.I u nich mam noski wytarte od poprawiania,szybko mi się bo po 5 miesiącach zaczęły przecierać,ale jak nie znajdę to zastanawiam się nad zmianą szkieł ,bo no nie wiem proszkowym pomalowaniem.Jak znasz tę firmę to tam też jest jakiś numer na nich to mogę pzesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 08.01.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Noski mozna zmienic nie problem , grosze pod warunkiem ze jest taka opcja w oprawkach.Kazde oprawki tracą kolor kwestia czasu.W brew pozorom moze Ci sie to wydac smieszne ale takie lakiery na oprawkach reagują z chemią do włosów i kremami. jak byłem młody to jezdziłem z mamą do Sosnowca na giełdy optyczne są lub były w nowotelu koło mercedesatam ilosc opraw jest nieograniczona nie wiem jak teraz w wstępem czy człowiek z ulicy moze wejsc kiedys były jakies karty zaproszenia i tak dalej ale czasy sie zmieniajasobota od 8 jesli pamietam Ps.Basiu jak bedziesz na budowie to sprawdz proszę czy na poddaszu tam gdzie masz lampy w suficie iotwory nie czujesz zimna. jestem na etapie poprawek gładzi i wstępnego malowania i zauwazyłem ze w niektorych albo nawet wszystkich takich dziutkach gdzie wychodzą mi przewody czuje chłód. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 08.01.2013 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witaj Luca ,powiedz dokłądnie.Rozumiem ,że masz podłogówkę i anhydryt.?jak chcesz drewno to możesz trójwarstwówkę,znam osoby któ®e mają parkiet merbau 1 cm,albo teak 1,5 cm i jest ok. Ja mam Kahrsa,ale pierwszy sezon jest drewno "ogrzewane",więc jak się zachowuje mogę powiedzieć chyba w przyszłym roku.Mo siostra też ma warstwówkę i jest ok,nic się nie robi. Więc jak chcesz drewno ,to najlepiej warstwową deskę Witaj Basiu , wiesz nie mam jeszcze podlogowki , wszystko w trakcie planow , czytalem wiele postow na forum o podlogowkach i wykonczeniu troche mam metlik , ktos podeslal mi twoje imie zebym sie dowiedzial od ciebie troche wiecej na ten temat . Planuje podlogowke , wylewka anhydryt, no i na to deska , teraz rodzi sie pytanie , jak dziala ogrzewanie i przenikanie ciepla przez deske , jak dlugo sie nagrzewa i czy drewno nieulegnie zniszczeniu pod wplywem temperatury ?? Z gory dziekuje za kazda szczypte informacji . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nosków nie można wymienić bo to metal malowany jeden element z oprawką.A o tych targach to nie wiedziałam, ale pytanie czy jeszcze są.Wydaje mi się,że jak są to mnie nie wpuszczą.to wtedy się powołam na ciebie Radku. chcesz żebym sprawdziła dziury ,ale w karton gipsach,czy w ścianach?a to wieje ci na ścianach zewnętrznych?Mój sąsiad tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2013 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Basia, szary to mniejszy problem. Myślę, że czy wybierzesz ciut jaśniejszy, czy dwa tony ciemniejszy to nie ma znaczenia. Farby i tak się utleniają i zmieniają z czasem kolor. Poza tym każdy szary pasuje i do czystego białego i do śmietanki. Z okularami widzę, że dokładnie jak u mnie, Te ż nie noszę kontaktów, bo moje oczy zbyt wolno się przystosowują i kręci mi się chwilami w głowie. W okularach, :lol2: też dobrze wyglądam z rameczką na górze i żyłką u dołu. I... też lubię najbardziej całe czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 luca ja mam anhydryt,ale to nie ma znaczenia.Drewno nie za dobrze reaguje na zmiany ciepła wogóle ,więc czy anhydryt czy zwykła wylewka to bez różnicy.Drewno śmiało-deskę warstwową można dać.Moja siostra ma tak od kilku dobrych lat,ja pierwszy sezon grzeję ,ale nie mieszkam ,deski mam przykryte bo mam spore poprawki gładźi.Rób podłogó∑kę ,kładź deski.Oczywiście lepiej jak będą kafle ,ale zakładam ,że desek nie dasz wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Basia, szary to mniejszy problem. Myślę, że czy wybierzesz ciut jaśniejszy, czy dwa tony ciemniejszy to nie ma znaczenia. Farby i tak się utleniają i zmieniają z czasem kolor. Poza tym każdy szary pasuje i do czystego białego i do śmietanki. Z okularami widzę, że dokładnie jak u mnie, Te ż nie noszę kontaktów, bo moje oczy zbyt wolno się przystosowują i kręci mi się chwilami w głowie. W okularach, :lol2: też dobrze wyglądam z rameczką na górze i żyłką u dołu. I... też lubię najbardziej całe czarne. Pestko, ja noszę jednak czasami szkła ,ale po jakimś czasie zaczynam czuć dyskomfort,coś mnie boli i czuję je w oku,krople nic nie dają,albo kupuję niewłaściwe. Moje wymarzone okulary to czarne z przodu i białę z boku ,albo akcent biały,może być widoczny z przodu. Moje postanowienie noworoczne ,że biorę się za siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 łądnie ,ja lubię podobny kształ tylko od dołu żyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A wogóle piękne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 08.01.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nosków nie można wymienić bo to metal malowany jeden element z oprawką. A o tych targach to nie wiedziałam, ale pytanie czy jeszcze są.Wydaje mi się,że jak są to mnie nie wpuszczą.to wtedy się powołam na ciebie Radku. chcesz żebym sprawdziła dziury ,ale w karton gipsach,czy w ścianach? a to wieje ci na ścianach zewnętrznych?Mój sąsiad tak ma. Wydaje mi sie ze mozesz zadzwonic do nowotelu i popytać zaleta taka ze kupujesz bez marzy zakładu optycznego w dodatku milonpięcsetstodziewięćset opraw. a co do dziur to chodzi mi o te na suficie na poddaszu idą tam kable do lamp i tam mi wieje , czuje zimno. na scianie wszystko gra i buczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2013 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 A wogóle piękne zdjęcie Też mi się podoba Usuwam posta, bo był tylko dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.01.2013 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Wydaje mi sie ze mozesz zadzwonic do nowotelu i popytać zaleta taka ze kupujesz bez marzy zakładu optycznego w dodatku milonpięcsetstodziewięćset opraw. a co do dziur to chodzi mi o te na suficie na poddaszu idą tam kable do lamp i tam mi wieje , czuje zimno. na scianie wszystko gra i buczy Radku giełdę przenieśi w iine miejsce na ul.Narutowicza do tzw.okąglaka,patrzyłąm na grafik giełd i jest 1 marca, http://www.gazeta-optyka.pl/index.php/kalendarz- poczekam w takim razie do marca ,tylko czy mi sprzedaszą tak po prostu z ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 09.01.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 luca ja mam anhydryt,ale to nie ma znaczenia. Drewno nie za dobrze reaguje na zmiany ciepła wogóle ,więc czy anhydryt czy zwykła wylewka to bez różnicy. Drewno śmiało-deskę warstwową można dać.Moja siostra ma tak od kilku dobrych lat,ja pierwszy sezon grzeję ,ale nie mieszkam ,deski mam przykryte bo mam spore poprawki gładźi. Rób podłogó∑kę ,kładź deski.Oczywiście lepiej jak będą kafle ,ale zakładam ,że desek nie dasz wszędzie. Dziekuje, zrobie jak mowisz , drewno bardzo mi sie podoba na podlogowce a kafle wiadomo nawet jak nie grzejesz ta podloga jest troche zimna , wiec wolalbym polozyc drzewo w calym domu ale to sie jeszcze okaze , dziekuje za dobre rady , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.01.2013 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dziekuje, zrobie jak mowisz , drewno bardzo mi sie podoba na podlogowce a kafle wiadomo nawet jak nie grzejesz ta podloga jest troche zimna , wiec wolalbym polozyc drzewo w calym domu ale to sie jeszcze okaze , dziekuje za dobre rady , pozdrawiam Luca jak kładziesz w całym domu drewno, to pamiętaj o projekcie podłogówki ,żeby się nie okazało ,że jest np,zimno.Kafli wogóle nie chcesz dawać?hol,kuchnia,łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.01.2013 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Za namową Monika z Krakowa pojechałam do kuchennego i zobaczyłąm fronty kuchenne.Jeden mały od szuflady mam w domu.Kolor piękny ,przykładałam go u niego do białego ,różnica mała,ogólnie kolorystyka piękna.Mam zdjęcia ciekawe czy coś widać na nich,zaraz zrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.01.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 :popcorn: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.01.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Radku wypadło mi z głowy sprawdzenie otworów na poddaszu,ale nie wydaje mi się,żeby wiało ,bo ja mam dom ocieplony pianom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts