Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Hej:)

Fajnie ta kuchnia wyszła:) Przepiękna cegła, możesz napisać, gdzie ją kupiłas? Przepraszam, nie mam siły się przedzierać przez cały wątek.

Co do lamp, rzeczywiście zasłaniają widok itd. może spróbuj jej powiesić wyżej, trochę ponad linię cegły. Rozważ tez powieszenie prostej lampy tego typu

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/husvik-lampa-wiszaca__0114521_PE267045_S4.JPG

to jest ikea, ale chodzi mi o formę, czyli długa i wąską no i powieszona trochę wyżej.

Kolor farby przepiękny, podłoga bajeczna, drzwi super:) Wszystko mi się podoba. Przypomnij proszę co to za model drzwi.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, kamień, szczególnie duże płyty trzeba zamocowywać do muru (czy betonu) na bolce. Tu myślę o podstopniach szczególnie. Inaczej prędzej czy później odpadną.

Winien jest ciężar, podmakanie, zmiany temperatury. Szczególnie zimą może się klejenie rozwarstwić - mróz robi swoje.

Uświadomili mi to kominkarze, gdy przyznali się, że nie kładą kamienia w dużych płytach na całe ściany kominkowe (ciepłe), bo żeby zrobić to solidnie musieliby mocowania jak w budownictwie zrobić, a to kłopot w wykonaniu i cenę podnosi.

• 2 weeks później...

Garaż umyty, polewałam gorącą wodą i płynem do naczyń,myłam to miotłą,potem karcherem spłukiwałam.

Natomiast z kostką nie pójdzie nam łatwo,wydaje mi się,że będzie jej część do wymiany,i to nie jest jakaś plama,ale odbicia kół ,oraz ślad po lejącym się ciurkiem z miski olejem,na całej długości podjazdu..

Wysłałam M do sklepu pierwszego lepszego,aby cokolwiek kupił,jutro będziemy to na kolanach robić.Przydałaby się myjka karcher na gorącą wodę.Ciekawe czy takie są.

Na miski wydaliśmy ostatnio 1,8 tys.Musimy zmienić samochód na wysokie zawieszone i napędem na 4 koła,najlepiej jeszcze małe i tanie :(

Pestko mó∑ię Ci szkoda gadać,tragedia...

Przykro mi Basiu :(. Takie nieplanowane wydatki załamują. Trzymam kciuki by udało się wyczyścić kostkę.

A tymczasem trafiłam na inspirację, która skojarzyła mi się z Twoją kuchnią :). Tak mogłaby wyglądać przy innym układzie :)

http://cdn10.muratordom.smcloud.net/t/photos/thumbnails/29000/bialo_czarna_kuchnia_620x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Źródło

Kominek wreszcie rozliczyłam (czyt. zakończyli montaż). Dziękuję Ci za sugestię z kratką jak byłaś u mnie :). Poprosiłam o wymianę na szczelinową i wygląda o niebo lepiej :yes: