Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Witaj ,

Wczoraj przejrzalam Twoj dziennik od deski do deski. Jestem na etapie wybierania sprzetu do kuchni i zastnawiam sie gdzie wynegocjowalas takie ceny Electroluxa.

Dianasj wybór electroluxa to był przypadek,chciałam piekarnik tej firmy, bo miałam wcześniej i byłam zadowolona,a nie chciałam przepłącać.Zamawiając meble u mojego stolarza,zobaczyłam ,że ma na wystawie identyczny piekarnik ,jak się potem okazało tylko wizualnie identyczny w stosunku do tego co wybrałam.Powiedziałam ,aby mi dał ofertę.Potem zaproponował,czy może nie chcę płyty,zmywarki.I chociaż zmywarka miała być boscha ,a płyta też inna,to powiedziałam mu aby wszystko wrzucił do oferty,a ja pomyślę.No i się zdecydowałam,potem okazało się,że dzięki temu ,że kupiłam 4 sprzęty mam przedłużoną gwarancję na 5 lat. :)

A skąd te ceny.Firmy dają sprzedawcą kuchni sprzęty na ekspozycjęw bardzo promocyjnych cenach,u mnie tylko piekarnik był u niego na ekspozycji,reszta stała zapakowana.Dostałam porządną cenę jest ok.

Zmywarka strasznie cicha jest,ale nie suszy za dobrze,sztućce są mokrawe.

Z piekarnika korzystam tylko z podstawowych funkcji ,termosonda leży w szufladzie,ani razu jej nie użyłam.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Basiu . Mam pytanie o Massivy , masz je nad blatem kuchennym prawda ? Czy możesz mi napisać czy blaszka otaczająca żarówkę jest biała jak reszta lampy czy szara ? Sorry , że zawracam Ci głowę taką głupotką , ale nie widziałam ich na żywo , a ma to dla mnie znaczenie:)

Hej nie ma sprawy pytaj ,to kółeczko otaczające żaró∑kę jest szare-stal, nierdzewna szczotkowana,więc kolor srebrny,wygląda to dobrze,zlewa się z żaró∑ką i na pewno nie zżółknie

nie ,czekam na mamę ,mamy cały czas inne rzeczy na głowie,w tym tygodniu muszę poprzyklejać odklejające się ledy :(.

Będę mieć montowany parapet granitowy na zewnątrz w dużym fixie.

Mąż ma wolne w czwartek i chce coś porobić w domu,więc muszę mu coś przygotować.

Mam zawieszone lampy w przedpokoju-massivy nero.:) Bardzo powoli ,ale do przodu :)

• 4 weeks później...

:hug: Basiu, podrzucam te konsolki, które reklamowałam jako rozwiązanie do przedpokoju.

Chodzi o połączenie dużego lustra zaczynającego się przy podłodze z konsolką. Lustro jako tło dla konsoli

Mirror-01.jpgDublin Console Mirror UK.jpgDublin Mirror Console.jpg

• 2 weeks później...

Dziewczyny dziękuję za życzenia ,nie miałam powiadomień no i nie zaglądałam.

U mnie kuchnia pofugowana,salon w trakcie.

Mam fugę wapienną z elkamino najjaśniejszą białą.

Nie jestem zadowolona,jednak na zdjęciach forumowiczów ,było to co ja nie lubię, po zafugowaniu jest tak mdło i bezbarwnie.

Tam gdzie fuga nie wyschła i jest ciemniejsza cegła wygląda lepiej ,za chwilę zrobię fotę

Mam nadzieję ,że po impregnacie nabierze koloru

Baś, a czemu nie wzięłaś tej, którą ma Radek, albo Anitka. Przy najbliższym remonciku zawsze możesz wydłubać ;)

Trzymam dla Ciebie kilka inspiracyjek oczywiście przede wszystkim kolorystycznych i jeśli chodzi o zestawienie faktur:

glamorous-cute-decorating-ideas-for-apartments.jpg Wool_House_Ashley_Hicks_Study_Main_0171.jpg Wool_House_Fox_Linton_Main_0253.jpg

Strasznie mi żal, że dopiero teraz trafiłam na tę łazienkę, bo nie dałabym Ci spokoju w kwestii małego wucecika. Ogromnie mi się podoba :yes:

lc_121113_24.jpg Wiem, że po ptakach, ale musiałam się podzielić. I jeszcze te lampy Toma Dixona.

Cudne połączenie szarości i turkusu Bedroom_grey-01a.jpg

Jesteśmy w trakcie,jak dam impregnat będzie dobrze,bo daje on efekt mokrego kamienia i uintensywnia kolor.Cegła wygląda ładnie przy ciemnej fudze,przy jasnej staje się roozmazana.

Kasiu Radek i Anita mieli inne cegły.

Dla kładącym cenna rada,większe fugi lepiej potem nakładać fugę,bez fugownicy byłoby strasznie.

Pestko uwielbiam Twoje inspiracje ,idę je oglądać :)

Wydłubanie tej fugi byłoby koszmarem:bash: po impregnacie będzie ok,no wiesz pocieszam się,ale kochana jak nie będzie to wezmę pędzelek i pomaluję ciemniejszą szarą :)

Podoba mi się strasznie wielkie lustro stojące na podłodze,chciałąbym takie w salonie,ale nie mam wolnej ściany.Na jednej tV, potem kominek ,sofa i okna.

Dziecko mnie tu męczy ,że chce kompa,więc napiszę potem

aha w salonie chce jeszcze przyciemnić ściany ,albo tylko TV zrobić ciemniejszą znacznie