anitka89 10.01.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Basiu, Kochana jak do Ciebie weszłam to oniemiałam jak przytulnie jest. Piekna cegła przy schodach i chyba jakis plakat już na niej wisi nawet. Stół w jadalni mistrzostwo. Możesz napisac czy sama olejowałas i szczotkowałes deski czy zleciłas to komus, opisz jak był robiony bo chyba podsunełas mi pomysł na stól do kuchni. Aha a jakie Twój ma wymiary? łazienka cudowna ehh jest pieknie. Zrób zdjęcie hoerków przy kuchni bo widze ze bardzo ładne. czyżby ikea? Basiu Pieknie!!!!! Prosimy o więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2014 01:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Ale wieje!!!!Anita stół ma 100cmx200cm,deski zamawiane w tartaku za ok.200 zł,olej z Leroy nie pamiętam jaki ,ale kolor mi się podoba,deski szczotkowane przez nas,kupiłam drucianą nakładkę na wiertarkę .Deski najpierw ścisnęliśmy pasami a potem połączyliśmy deskami od spodu Hokery to ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2014 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 U nas prawie huragan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 12.01.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Kurde Baśka ale masz ładnie!!Odzwyczaiłas nas od zdjęć a tu taka niespodzianka.Idę jeszcze raz oglądać.Stół świetny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.01.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 No tak albo nie piszę ,albo zawalam zdjęciami Pogoda rozwala,u nas ferie tuż tuż a śniegu nie ma.Dzieci nie chcą nigdzie jechać ,tylko byczyć się w domu,ale chyba dam na półkolonie,a potem w lutym,marcu pojedziemy. U mnie od tygodnia chodzi reku,jest odcxuwalna różnica.W końcu tyle mieszkaliśmy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 13.01.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Basia,ależ u Ciebie pięknie i tak charakternie, industrial i loft rządzi!!! Wiesz co, stołem mnie zabiłaś - obłędny!!!!! Niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju -gratuluję pomysłu i wykonania!!!!Lampy - tylko ogromne dwie sztuki nad stołem widzę, najlepiej.......czarne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 basia wszystkiego najlepszego z okazji Nowego Roku.. dawno u ciebie nie bylam , a widzę ,że jest lazienka mala , super wyszla ale stol zrobilaś , zostaw dokup czarne eamsy i b,edzie super :FD twoja kuchnia jest boska i nie kombinuj z szarym a cegla podoba mi sie z jasną fugą , nie tą mokrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.01.2014 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Monia no tak zniknęłąś. A jak twoja latorośl tęsknisz? Frontów w kuchni nie zmienię ,bo mnie na to nie stać :)jeszcze nawet nie mam listew przypodłogowych :)Najlepsze ,że właśnie uświadomiłam sobie,że nie pamiętam strony i firmy jakie miałam wybrane listwy,cholera wiem tylko ,że są oryginalnie w moim kłopotliwym RAL-u Stopuję wydatki obecnie,zaczynam myśleć o tarasie i ogrodzie.Ale funduszy na ogród nie mam. Zastanawiam się jaki taras ,czy z drewna?a może z czegoś innego? Z ciekawości monia a z czego masz taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 14.01.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Basiu, naprawdę Towje wnetrza i pomysłowośc powalają. Twoja kuchnia jest piekna i na duzej powierzchni biały wygląda lepiej niż popiel któy po czasie mógłby Cie przytłoczyć. Wszystko cudnie naprawdę, nie kombinuj. Ja chyba listwy bede robić ze styroduru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.01.2014 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Anita dzięki wielkielistwy robię drewniane,są z identycznym chyba frezem co frez na drzwiach,mam do wyboru 3 wysokości ,2 biorę pod uwagę: 9,1 cm i druga ponad 10 ale nie pamiętam czy to było 12,czy 11 czy 13muszę poszukać sklepu ,chyba dawałam link na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.01.2014 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 mam http://www.tokir.plmam do wyboru wysokosć listew 12 cm, 9,1 cm .12 cm najładniejsze,ale wiem ,że im wyższa tym trudniejszy montaż.Jeżeli tak czy tak montaż bedzie ten sam to biorę 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.01.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Basia, Ty szczęściaro - Julianna się rozpędza, a Ty możesz podglądać na żywo Szczęściara po raz drugi - masz takie idealne ściany, że możesz listwy drewniane zazdroszczę. To bież te 12, im szersze tym ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.01.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 bASIU jestem na fb Igor w martinie na medycynie. zadowolony,,zostal mu 1 egzamin pod koniec stycznia jest ok, przyjezdza co czwartek, piątek na weekand. A taras mam z kostki chcialm dużre b:petonowe plyty, ale nie bylo od :preki...więc mamy kostke ..ja jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.01.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Basia, do Twojego domku pięknie by wyglądał taras z kostki szarej miejscami łączony z ciemnym drewnem. Widziałam gdzieś takie. Znajdę to wkleję. Ogrodem się nie martw. Są tanie sposoby. Pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.01.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Barbara, no dzięki za całkowite olanie mojej osoby, przepraszam, posta!!!! A ja tu takie komplementy - w pełni zasłużone - Ci zapodaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.01.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ha, ha Basia ze skromności takie posty najczęściej pomija milczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.01.2014 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Szarlotko przepraszam, no tak to ze skromnośći dzięki za miłe słowa, Ewo dzięki za to ,że we mnie wierzysz Monia ja na FB raczej nie bywam,taras z kostki jest najłatwiejszy w zasadzie do wykonania,,trzeba tylko znaleźć tą właściwą kostkę Pestko, sprawa wygląda tak: taras przy jednym dużym oknie jest z kostki tej samej co podjazd,zostało mi i tak wtedy zadecydowałam na szybko.Jest on do poprawy ,bo się zapada trochę. Zdjęcia pokażę jak znajdę. Następnie druga częśc tarasu przy drugim dużym oknie miała być ,albo ma być z drewna któ®e kupiłam ze 2 lata temu.Jest ich na taras na 6m x 4 . Ale mogę zrobić tak jak zamierzałam czyli to co mam + drewno. Albo Jeden i drugi zrobić z tego samego kostki.lub betonowych płyt. Zapomniałam o niemieckim jadę do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.01.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Ja bym połączyła kostkę z drewnem Mam inspiracje łączące drewno z granitem - o tym myślałam u siebie (i chyba nawet już to pokazywałam), ale to baaaardzo odległa perspektywa. http://img84.imageshack.us/img84/306/1794182642.jpg http://i.deccoria.strefa.com.pl/files/18453/10638/bigb214eb3620a1ecf37b41747df55d9805.jpg Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 15.01.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Piękna inspiracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.01.2014 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 (edytowane) Ewa przepięknie,dzięki ,już kombinuję,jak to zrobić, musiałabym tylko w miejsce kostki przy jednym oknie dać granit,ale to nie problem aż taki bardzo. Przypomniałam sobie,że koło mnie jest dom i tam podjazd robią z grubych granitowych płytek w kształcie kwadratu coś koło 45x45.To dla tych którzy chcą połączyć drewno z granitem,ale chcą mieć gładką powierzchnię granitu. Ja robiąc to z inspiracji Ewy musiałabym wiedzieć ,gdzie będzie stół ,jaka wielkość itp. To jest jedna część tarasu przy oknie nieotwieralnym .Drugi taras miał być z drewna.Miał być o stopień wyżej i i ten drugi taras miał być od prawej do końca widać krawężnika betonowego.To jest około 1 m. i wtedy tego betonowego miałoby nie widać. Ten narożnik okienny będzie w drewnie, które zresztą jest trzeba dociąć na wysokośc i zamontować. Co mi się nie podoba to ,że wokół kostki dałam nie małe kwadraciki granitowe,tylko granitowe większe prostopadłościany, o tu to widać i wygląda to chyba dziadosko.Ale ponieważ od kostki mają przyjść na poprawę to mogę to zmienić. Z drugiej strony jak bym dała granit i zrobiła tak jak na inspiracji Ewy to na leżaki będzie nierówno,no i znowu dodatkowe koszta,na które w chwili obecnej mnie nie stać. Inspiracja ładna ,ale chyba lepiej beton + drewno,jak ma Spirea Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts