f.5 05.01.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Tak jeszcze Jej pokazuj te okapy moja raz zobaczyła ten falmec na dole z lewej strony - mozna zmieniac obudowy tylko dlaczego 7 klockow kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Tak jeszcze Jej pokazuj te okapy tylko dlaczego 7 klockow kosztuje no szkoda , ale pomarzyć można . A może Basia na urodziny dostała pokaźną sumkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.01.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Dzięki Wszystkim za zyczenia, tataraku i Julianno kiedyś też się tym okapem zainteresowałam ,ale cena uświadomiła mnie że nie warto.Dobrze mówi f.5. cena za duża- nie warto.Dostałąm prezent,ale ja zołza jestem w sobotę jadę wymienić na coś innego.Mąż oczywiście obrażony bo chciał*dobrze,a mnie się nie podoba.Tak niestety w większości faceci nie znają swoich żon i nie trafiają z prezentem.Chyba jednak zabuduję tę antresolę ,bo brakuje mi dodatkowego pokoju.Chodziłam dzisiaj z moją siostrą po domu i tyle rzeczy bym zmieniła ,a niestety większości się nie da.Ogólnie stwierdzam dół jest ok, jedynie salon mó©łby być 1 metr szerszy.Górę bym inaczej zrobiła,zamieniając część chłopców na moją i odwrotnie.Jestem zołza chodzę i narzekam, mój mąż nie może tego słuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.01.2012 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) cześć Basiu, w końcu udało mi się dotrzeć Kolejny świetny dom na forum Masz niesamowite wielkie okna w salonie. Nie zwraca się nawet uwagi na te 4 metry szerokości. Świetny pomysł na zrobienie drzwi przesuwnych, bo jak będzie ciepło, będziesz mogła po rozsunięciu powiększyć powierzchnię salonową. Bardzo fajne rzeczy powybierałaś. Bateria Axor z wanną wolnostojącą będzie extra. Mnie jednak oczywiście zafascynowała inspiracja lazienki dla chłopców z tą siatką. Super pomysł. Pstryczki, które pokazałaś można kupić w Castoramie. Pstryczek pojedynczy, gniazdko ok. 45 zł, gniazdko to podwójne 88. W cenie jest już komplet. Oglądałam akurat dzisiaj, bo tam, gdzie będę mieć ciemniejsze ściany wolałabym nie dawać białego osprzętu. Kuchnię masz sporą i siłą rzeczy poszczególne rzeczy będą rozrzucone. Ale dziewczyny chyba znalazły dobre wyjście. Nie przepadam za wiszącymi szafkami, ale u Ciebie ta wąska wklejona przez Juliannę ładnie wygląda. Co do okapu, to dałabym tubę. Będzie lepiej wyglądać z boku. Interesowałam się okapem wysuwanym zlatu do czasu poznania ceny - ok. 9k Zastosowałaś interesujące metody ociepleniowe. Ta pianka zastygła? Jak wygląda sprawa pociągnięcia np. jakiegoś kabla, jakby była potrzeba? I wszystkiego dobrego i na Nowy Rok i urodzinowo ps. co do tego zajmowania się budową. U mnie trochę podobnie. Po części wynika to z sytuacji - ja jestem codziennie w centrum w pracy, poza domem i mam bliżej wtedy na budowę. A. pracuje w domu, więc przy chorobach dziecka, niestety dość częstych, siedział razem z Nią. Druga sprawa to charakter. Ja prędzej i łatwiej się dogadam, dopytam, pozałatwiam, więc jest mi w tym budowaniu łatwiej. Kolejna sprawa, że mnie to po prostu kręci. Dla mnie to frajda pojechać, sprawdzić, pomierzyć, poszperać na forum, w gazetach jak coś zrobić. I ostatnia, że nawet gdyby druga połówka przejęła część spraw, to i tak musiałabym trzymać rękę na pulsie, bo taki charakter . Na plus, że A. ma sporo fajnych pomysłów do wnętrz, mamy podobne gusty i oczekiwania, więc jest łatwiej zawsze decyzje podejmujemy razem, obgadujemy sprawy razem, chociaż im więcej tego, tym z drugiej strony większe poirytowanie, że jeszcze coś, że ja ciągle o budowie. No bo faktycznie. Odkąd się zaczęło, to jest to dla mnie temat numer 1 i stał się moim hobby. Aha, nie rezygnuj z antresoli! Dla wnętrza to jest jak łapanie oddechu Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.01.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Basiu, Basiu, Jak zajrzysz na moją budowę, to Ci zołzowatość przejdzie . U mnie nie ma tylu ciekawych rozwiązań i nowatorskich pomysłów, co więcej są "zawalidrogi' w postaci słupów, ale... mój sposób polega na tym, że trzeba polubić to, na co nie ma się już większego wpływu . Pójść na kompromis i nie przejmować się tym zbytnio, inaczej zamęczyłabym siebie i mojego M. (nie znaczy to, że nie kombinujemy by ulepszyć (np. żeby doświetlić schody wstawiliśmy 3 nieplanowane świetliki na płaskim dachu), ale nie zawsze się to da zrobić) Ciesz się z atutów Twojego domu, jego rozwiązań i pięknego otoczenia, bo naprawdę jest z czego. Pewnie, że zawsze można inaczej, lepiej, ale czy masz gwarancję, że wtedy nie znalazłoby się "inne lepiej"? Myślę, że nawet gdybyś dzisiaj mając już doświadczenie, zaprojektowała nowy domek, to prawdopodobnie na etapie budowania stwierdzilibyście, że coś można było inaczej, nie w tym miejscu, za duże, za małe, nie z tej strony, itd. . Tak zazwyczaj bywa - coś przeczytamy, zobaczymy i żałujemy, że u siebie mamy inaczej, ale myślę, ba! WIEM, że niejedna osoba odwiedzając Twój domek wirtualnie (że nie wspomnę o realnych odwiedzinkach) znajdzie piękne inspiracje i rozwiązania dla siebie . Będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.01.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dzięwczyny dzięki: Spireo cieszę się, że dom mnie zajrzałaś ,jesteś mi bliska- bo dzieki Tobie założyłam dziennik, natomiast Ty Julianno16 ( Ewo) jesteś pierwszą forumowiczką, która mnie odwiedziła. Spireo ja też kocham zajmowanie się budową i też mam taką naturę ,że wszystko czym mój mąż się zajął, ja musiałąm sprawdzić i w zasadzie ja też się tym zajęłąm. Ja mam taką naturę, że popołudnie rozpoczyna się np.kawą z moją mamą i od słowa do słowa nagle zaczynamy coś w domu zmieniać, tapetować, malować, przestawiać meble.przemeblowywać.Nawet w podstawówce, potrafiłam raz na miesiąc przemeblowywać swój pokój Chciałabym trochę więcej zaangażowania męża,aby tak jak Ty Spireo omawiać pewne rozwiązania- tych rozmów jest za mało.Mój mąż ogląda TVN24 ja domo, on czyta książkę, czyta gazetę ja gazety budowlane- tak ja też to lubię. Pstryczki ja też widziałam w casto tam własnie są firmy govena. Piana jest twarda. Jak ją aplikowali to wygladało to jak psikanie wodą, która w chwili pęczniała i twardniała. Jak chcesz kabel pociągnąć to na wierzchu, czeka mnie to na dniach. Oczywiście dziękuję za życzenia urodzinowo-noworoczne Julianno ja też wiem że niektóre rzeczy będę musiała polubić, narzekam tylko , bo to był projekt indywidualny, kosztował sporo ,a jednak był trochę mało przemyślany- następnym razem wiem na co zwracać uwagę i wiem czego chcę. Co do antrsoli to ciężki orzech do zgryzienia, brakuje nam miejsca wspólnych zabaw dzieci, dodatkowego pokoju dla gości czy dla mojej mamy ( jak przyjedzie to na pewno zostanie na noc ) czy może pokoju dla dziewczynki . A łazienka dla chłopców fajna z tą kratą, kibelek metalowy strasznie drogi, na wyprzedaży w pobliskim sklepie 1500zł,a nowy 2 razy droższy- ceny bez deski i nawet nie wiem ja potem z jej dopasowaniem.Zamiast kraty też widziałam wstawki z metalowej mozaiki, bo na zdjęciu w zasadzie dokładnie nie widać co to jest . Od łazienki chłopców chcę zacząć, ale jeszcze nie wiem co i jak.Muszę odłożyć na bok projekt kuchni i zająć się ich łazienką. Potrzebuję rady odnośnie prysznica, nie lubię półokradłych,ale chyba będzie tam ze wzgledów ergonomicznych lepszy.Jak w końcu wrzucę rzuty domu to Was pomęczę- poproszę dzisiaj męża o to. Wczoraj w nocy poszłam spać o 3 w nocy, i podjęłam decyzję- mąż się dowie po.Okno w naeszej łazience muszę obnizyć jest strasznie wysoko o wysokość porotherma lub nawet dwóch- jeszcze mogę bo nie mam styropianu na zewnątrz. I jeśli zrobię chłopakoom industrialną łazienkę to planuję nie zabudować rury wentylacyjnej idącej ze stryszku na dół tylko ją jaką metalową obłożyć, do przemyślenia jak Julianno16 , Spireo dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 06.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 (edytowane) Cześć Basiu, wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin!!! Przepraszam , ze zupełnie nie miałam czasu żeby się nad Twoja kuchnia zastanowić. Wydaje mi się, że zostawiłabym tak, jak jest, ewentualnie pokombinowała ze zlewem, ale prawdę mówiąc zupełnie nie mam w tej chwili do tego głowy.Mam do zrobienia bardzo pilną robotę i na jakiś czas muszę usunąć się z forum (pisałam o tym u Spirei). Pewnie zaglądnę do Ciebie od czasu do czasu,bo forum to uzależnienie. Widzę jednak, że Twoja kuchnia jest w dobrych rękach, tęgie głowy tu działaja, więc jestem spokojna:-))) edit: też myślałam wczoraj o tym okapie, o którym pisze Ci Spirea. Pozdrawiam serdecznie.Magda Edytowane 6 Stycznia 2012 przez Magda 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.01.2012 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dzięki Magdo34 za życzenia,jak tylko znajdziesz chwilę to wpadaj, kuchnia ma rzeczywiście dobry układ i na etapie trochę późniejszym pozastanawiam się co i gdzie.Najważniejsze że wiem jaki układ.Zostaje kwestia gdzie czajnik, kubki i talerze codziennego użytku.Odnośnie tuby dziewczyny czy taka tuba ,przy szerszej płycie 70-80 cm nie będzie za wąska?podobno okap ma być szerszy od płyty. Wrzucę dzisiaj rzut łazienki chłopców z zapytaniem czy dać lepiej półokrągły brodzik ( tego kształtu nie za bardzo lubię) czy moze być prostokątny.Dzisja leniwy dzirń nawet nie ruszyłąm się na budowę i bardzo mi tego brakuje,ale codzienne jeżdzenie 30 km w jedną stronę yo przy tych cenach benzyny....Ja też jestem uzależniona od forum, ale dobrze że od tego a nie innych rzeczy... Spireo Ty będziesz mieć industrialne wnętrza jaki świetny stół jest w TKMaxx w Czeladźi, metalowe czarne nogi na kółeczkach, duży, blat drewniany, ale w kolorze lekkim zgniłozielonym,zwraca uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ożesz Wy, jakie okapy! co do nielubienia i zmieniania - Basia, ja też mam raz na miesiąc fazę pt. wybrałam fatalny projekt! aktualnie naszą zmorą są schody ale nie ma się co skupiać na minusach, tylko trzeba szukać pozytywów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 acha, miałam napisać o półokrągłej kabinie - robisz prysznic z brodzikiem czy bez? u nas ma być bez i właśnie z półokrągłą kabiną (do czego skłoniła mnie Madeleine, chociaż pocztkowo byłam przeciwna) bo jak się go "złoży" do środka, to część przestrzeni kabiny powiększa przestrzeń komunikacyjną, a o to w łazience zawsze warto sie postarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.01.2012 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja oba prysznice w domu zrobię z brodzikiem, coś nie za bardxo lubię bez, kojarzą mi się z grzybem.Aczkolwiek odwiedzę Madeleine.Dziewczyny kiedyś widziałam u forumowicza szare meble w garderobie kojarzycie może?Proszę o pomoc wrzuciłam szkic łazienki chłopaków do dziennika,zastanawiam się czy brodzik prostokątny będzie wyglądał dobrze jak półokrągły, spójrcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Basia, nic nie widać na tym szkicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.01.2012 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 mały a tak się namęczyłam spróbuję większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.01.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Basiu, Wyślij mi ten pdf na onet. Spróbuję wrzucić w program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.01.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Basia, czy wiesz coś więcej nt tego stołu w TKMAxx? Chodzi mi o rozmiar i cenę. Z okapem tubą właśnie problem - jest dość wąski. U mnie płyta będzie mieć ok. 80cm, to tuba za wąska, więc najchętniej w ogóle bym nie robiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.01.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Jutro pojadę jak będzie zrobię zdjęcie i rozmiar,ale u nas zdarzają się super rzeczy czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.01.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Basiu, Wyślij mi ten pdf na onet. Spróbuję wrzucić w program dzięki wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 planujemy właśnie stół na stelażu stalowym na kółkach i drewnianym blacie. Myślę o rozmiarze co najmniej 90 x 200. Na stronie TKMaxx podają, że we Wro też wrzucili jakieś meble, ale nie wiem, kiedy uda mi się podjechać. Dzięki z góry, jeśli Ci się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 07.01.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Pytałaś Barbara o cegłę cena 2,82 teraz sprawdziłem brutto Katowice inne meble goyawychodzi ze taka sciana 160 x 280 kosztuje jakies 820 cegła plus klej fuga i klejenie moze tysiak. Dziewczyny byłem wczoraj u koleżanki mojej Ewy w KatowicachMieszkanie praktycznie w centrum Kato w kamienicy.czysciusienka klatka schodowa mieszkanko 160 m2 w pełnej wysokości 280 - 290 cm 3 balkony 2 łazienkitak sobie chodzimy szczena mi opadła jak na końcu oglądania - zwiedzania zobaczyłem saunę. Mieszkanko ledwo po gruntownym remoncie. Bardzo generalnymoczywiscie srodek wg. projektu znanych katowickich architektek. szczęki do tej pory nie mogę podnieść z wrażenia. muszę się przespać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.01.2012 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 planujemy właśnie stół na stelażu stalowym na kółkach i drewnianym blacie. Myślę o rozmiarze co najmniej 90 x 200. Na stronie TKMaxx podają, że we Wro też wrzucili jakieś meble, ale nie wiem, kiedy uda mi się podjechać. Dzięki z góry, jeśli Ci się uda rozmair stołu w podobnym rozmiarze, możesz znaleźć numer tel.i zadzwonić, przez telefon podadzą ci rozmiar, cena był ok.1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts