Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

A to niespodzianka :D.

Brawo dla Pesteczki - nie dość, że zdolna, to jeszcze wróżka :D.

Cieszę się, że z drzwiami można dopasować ramkami, frezami tak jak chcesz :). A jak cena? Do przełknięcia?

Acha... i jeszcze gdzieś czytałam, że przy rekuperacji okap nie jest niezbędny, ale nie mam pewności. Trzeba by poszperać. Na FM chyba R&K ma kuchnię bez okapu, ale takich osób jest na pewno więcej.

Edytowane przez julianna16

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to masz małe pole do popisu z tymi sufitami.

Rozwinę swoją nyśl popierając się zdjęciami, ktore zrobię jutro:) ja także obniżyłam z konieczności( mam okap nad wyspą) rura przeciągnięta od komina. nic a nic nie razi;)

fajnie ,że drzwi wewnętrzne wybrałaś .

aha i jeszcze super bravo za system nawadniający ogrodu:)

Tak sufit ma w tej części ,przedpokój, kuchnia,gabinet dokłądnie 249-sprawdziłam w zapisakach,a obniżenie sufitu podobno 228,ale to tylko nad szafkami.Chodząc po tamtej części nie jest to odczuwalne.

U mnie różnorodności bo gó®a ma 2,90,salon 310,jadalni też wysoko,ale nie wiem ile.

Z nawadnianiem to muszę przemyśleć,bo aby to wykonać muszę wiedzieć co ma gdzie być,a ja potrzebuję drewutnie,ogródek warzywny no i miejsce na basen stojący

No prosze :) To ja mam tez męskie spojrzenie bo głosowałam za sbs. Super bedzie. Nie znudzi Ci się szybko Twoja kuchnia.

Musze zbadac ceny Korony, tylko ze ja musze miec 3 drzwi bezprzylgowe. Ciekawe czy cos takiego moga zrobic.

Basia, Twoi synowie będą musieli zmienić szkołę po przeprowadzce?

A! I jeśli mogę coś napisać - dokładnie tak samo mam jak Ty Basiu. Moje nieforumowe koleżanki nie mają takiego doświadczenia jak Wy. My wśród naszych znajomych jesteśmy drudzy którzy budują dom. Reszta postawiła na duże mieszkania w Warszawie. My odwrotnie - daleko od centrum - mąż nie lubi Warszawy i budowa tego domu to jego marzenie. Więc te nieforumowe koleżanki nie wiedzą co to rekuperator, elewacja, odkurzacz centralny, kominek z płaszczem, fazki, łupki etc. bo i po co im taka wiedza. A te tematy zajmują mi teraz moje myśli i cieszę się że tutaj jesteście Wy bo czuje że mam doradców-fachowców :)

Sorry że u Ciebie Basiu takie poranne wywody :)

Koronę robią bezprzylgową,z zamkami magnetycznymi i chowanymi zawiasami,za dopłatą, jak chcesz to ci prześlę na maila wyliczenia.

Syn już od 4 klasy jeździ do szkoły docelowej ,na całe szczęście ,że mąż w tym samym mieście pracuje,a przedszolaka zapisałam od tego roku,ale nie podpisałam umowy ,a wogóle nie wiem co z tym zrobić ,bo jeszcze tam nie mieszkamy

Pinakolado Ty na sbs Samsunga zostawiałaś jakieś szczeliny po bokach ,bo nie wiem jak dokłądnie to wymierzyć ,czy szafka może dojść do boku lodówki?

Ja miałam mieć whirlpoola i zostawiłam po 2 cm z każdego boku i 2cm u góry. Potem kupiłam Samsunga (kiedy dziura juz była) i się okazało że o ile po bokach zostało po 1cm to górą przechodzi na styk :sick: Bo moja lodówka na "suficie" ma jakiś zbiornik, którego nie było na rys tech :eek: I ten zbiornik charuje jak wuwamy lodówkę..... Ale tylko kawałeczek bo Panowie robiąc z kg wnękę na sbs-a nie robili "sufitu" - dziura otwarta jest do samej góry żeby lodówka miała lepsza wentylację. Dodatkowo wstawiliśmy kratkę kominkową u góry żeby ciepło wygenerowane przez lodówkę miało którędy uciekać .

Jak nie zakumałaś (mogę niejasno sie wyrazac bo dopiero wstałam :oops: ) to Ci narysuję ;)

Koronę robią bezprzylgową,z zamkami magnetycznymi i chowanymi zawiasami,za dopłatą, jak chcesz to ci prześlę na maila wyliczenia.

Syn już od 4 klasy jeździ do szkoły docelowej ,na całe szczęście ,że mąż w tym samym mieście pracuje,a przedszolaka zapisałam od tego roku,ale nie podpisałam umowy ,a wogóle nie wiem co z tym zrobić ,bo jeszcze tam nie mieszkamy

Super, jeśli możesz to prześlij. Potrzebuje drzwi z fazka taką jaka będzie w kuchni.

Jeszcze nie mieszkacie ale już blisko. Kuchnie zamówisz w tym tygodniu to od listopada możecie mieszkać pewnie.

Basiu nadrobicie i wewnątrz. Jeśli my daliśmy radę, to i Wy - jesteś bardziej zdecydowana ode mnie, łatwiej Ci pójdzie :D

U mnie też jest tak nisko jak u Ciebie i w dodatku belek bądź ile, ale nie wygląda to źle. Ja tylko zrezygnowałam z montowania światełek w zabudowie sufitowej, bo osobiście nie przepadam.

Pinakolado Ty na sbs Samsunga zostawiałaś jakieś szczeliny po bokach ,bo nie wiem jak dokłądnie to wymierzyć ,czy szafka może dojść do boku lodówki?

Basia - kuknij sobie do Venus ( http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159751-Dom-w-Mirabelkach-moje-wnętrza-wizualizacje-i-inspiracje/page137) na pierwszej str ma wszystkie fotki, równiez kuchni. Ona ma sbs-a w szafkach. Ma spore szpary po bokach :yes: Prawda jest taka ze sbs-y to lodówki wolnostojące. jesli obudujemy ciasno i szlag trafi to myślę, że nie ma szans na reklamację :( Ja tak jak pisałam - lodówkę nie mam obudowaną od góry - tam jest przestrzeni ok 1m (lodówka ma ok 180, sufit na wys 270) i w dodatku wentylacja w postaci kratki....

Pinakolado zakumałam :lol2: muszę wiczorkiem przyjrzeć się Twojej lodówce i zobaczyć piekarnik.Podaj jaki masz model lodówki.A jaki masz piekarnik? pasuje kolorystycznie?Czekaj a Ty nie masz czarnego sbs?Monia ma czarnego ,a Twój pamiętam po ustawieniu,ale nie kojarzę kolorystycznie?U mnie ponieważ sbs jest blisko piekarnika muszę zwrócić uwagę na kolory.

Ponieważ ja mam mieć szafkę nad sbs to też zrobię kratkę,aczkolwiek u mnie wietrzenie może być tyłem ,bo wnęka nie na 60 cm ,tylko na 63-64.A co z tą górą lodówki to zobaczę w sklepie.U mnie lodówka bez kostkarki i pojemnika szybkiego otwierania na wodę ,więc może trochę będę mieć inaczej.

Aniu własnie planuję od czego zacząć środek,u mnie jeszcze elektrycy muszą podokańczać,ja też za bardzo nie lubię światełek w podwieszanym ,tym moim nieszczęsnym ,więc chcę dać jakieś mało widoczne,bo nie mam tam innego ,tylko taśma ledowa dookoła w środku ma być.

Muszę przemyśeć ten sufit....

Beata do zamó∑ienia jeszczę daleko,bo zastanawiam się nad mikrofalą do zabudowy.Zapytałam się pana kuchennego co jeszcze jest ważne do przemyślenia przed zamówieniem,jakieś cokoły wysokości ,nie wiem.

Aha a drzwi to muszę przemyśleć jakie zamki w poszczególnych drzwiach

Pinakolado z nieba mi spadłaś ,wczoraj przeglądając moje zdjęcia kuchni ,które sobie na dysk zapisałam ,miałam kuchnię właśnie Venuski,tylko zapomniałam któ®ej to forumówki,a chciałam zapytać o kolorystyczne dopasowanie lodówki i piekarnika:)

Szkoda,że muszę wyjść bo lubię jak jesteście u mnie..

gdybyście wiedzieli gdzie podobne vintage rzeczy można kupić to dajcie link,tu sporo prowansji- ozdoby w domu, poszukuję metalowych ramek jestem zakochana w nich,ale to tak w wolnym czasie

Basiu, duży wybór "blach" znajdziesz tu: http://posterplate.pl/

Nie nadążam za Wami :no: ale kibicuje poczynaniom :)

gdybyście wiedzieli gdzie podobne vintage rzeczy można kupić to dajcie link,tu sporo prowansji- ozdoby w domu, poszukuję metalowych ramek jestem zakochana w nich,ale to tak w wolnym czasie

Basiu, duży wybór "blach" znajdziesz tu: http://posterplate.pl/

Nie nadążam za Wami :no: ale kibicuje poczynaniom :)

Kocimieta :hug:jesteś w i e l k a :wiggle:

Gdzieś Ty to wykopała Kobieto i to jeszcze manufaktura Ruszczyca. No, No.

A ta będzie moja Screen shot 2012-08-28 at 6.45.05 PM.jpg :yes: