Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak jest, Basia, siedź cicho. Jak będzie uparty to mu przyłożysz.

Schowki super. Prawda:yes: Zupełnie nie rozumiem czemu projektanci nie proponują takich chowanych drzwiczek. Miałam takie kiedyś w angielskim hotelu - zamykały TV. Kapitalne i w sumie proste do zrobienia.

Albo szuflada wyciągana z szafki nablatowej. Może tam stać sokowyrzymałka, albo jakiś robot kuchenny.

Tyle tego zawsze jest potrzebne pod ręką, a tu nic tylko grzeb człowieku po szufladach i szafkach.

Bo te wszystkie cuda to prawdziwi stolarze robią z drewna.

U nas to zamawiają w hurtowni pocięte ,i wszystko składają ,to całe stolarstwo, drewno mamy w Polsce masakrycznie drogie a w USa tanie jak barszcz

Ja mam w szafce schowaną mikrofalę , otwieraną do góry, druga szafka i trzecia do góry służy jako chlebak, a inna na kawę , herbatę i takie tam.... , mam dwa kargo wysuwane przy indukcji, przydało by się może z jeden, albo i dwa schowki..... Ale bez nich też dobrze...

Wygodne są dla mnie te szafki/schowki...

jakbyś widziała maila jakiego mi przysłał to byś zbladła, i chce 1,50 za każdy dzień zwłoki za przechowywanie

A ile czekałaś, aż Ci to zamówienie dostarczy?

Mam takie zdanie, że jeśli ktoś straszy, grozi i krzyczy, to przeważnie brak mu innych argumentów.

Ja mam w szafce schowaną mikrofalę , otwieraną do góry, druga szafka i trzecia do góry służy jako chlebak, a inna na kawę , herbatę i takie tam.... , mam dwa kargo wysuwane przy indukcji, przydało by się może z jeden, albo i dwa schowki..... Ale bez nich też dobrze...

Wygodne są dla mnie te szafki/schowki...

Masz to gdzieś w konkretnym miejscu pokazane?

Bo te wszystkie cuda to prawdziwi stolarze robią z drewna.

U nas to zamawiają w hurtowni pocięte ,i wszystko składają ,to całe stolarstwo, drewno mamy w Polsce masakrycznie drogie a w USa tanie jak barszcz

Jeszcze jak mieszkałam w mieście miałam super stolarza. Narysowałam mu łóżko, spod którego wyciągało się drugie na kółkach - tapczan otwierany do góry.

Do tego był komplet półek od podłogi do sufitu na ścianę 3,80 x 2,75 z desek o pięknie zaokrąglonej krawędzi. I jeszcze blat słołu narożnego z zaokrąglonym środkiem wielkości1,5 x 1,2 i 2,5 cala grubości. Wszystko z pełnego drewna i lakierowane na półmat. Razem z materiałem zapłaciłam 1 500 zł. To był rok 1996, ale i tak cena była zniewalająca.

Nie mogę odżałować, że kontakt do niego mi wsiąkł.

Widziałam ,że to co napisał do mnie dostał najpierw od kancelarii prawnej, nie mógł grzecznie ,tylko z takim działem.

Wiesz Basiu, a ja podejrzewam, że facet nie pierwszy raz ciągnie w nieskończoność jakieś zamówienia i potem ludzie rezygnują. Pewnie ściągnął taki papier z jakieś prawniczej strony, albo forum i każdego nim straszy.

Nie przejmuj się nim.

Wiesz Basiu, a ja podejrzewam, że facet nie pierwszy raz ciągnie w nieskończoność jakieś zamówienia i potem ludzie rezygnują. Pewnie ściągnął taki papier z jakieś prawniczej strony, albo forum i każdego nim straszy.

Nie przejmuj się nim.

nie Pestko ,wiesz,że na gmailu widać do kogo się wysyła ,to jest na zasadzie przekaż dalej, i jego mail był z kancelarii,mąż marudzi,że kupimy ,a ja po tym straszeniu to jeszcze bardziej go nie chcę,mają mojego maila i telefon ,nie wiem ,aha na forum prawnym kilka osób napisało,że to co napisał to prawda.Może lepiej zapłacić i nie płacić póxniej opłat sądowych

Basiu, nie nadążam normalnie ;).

Nie wiem gdzie zaglądać, co czytać, jak radzić. Powrzucałyście tutaj i do dziennika tyle cudów, że nocy nie starczy by to ogarnąć :D.

Pesteczko te stodoły fantastyczne. Postery od Kocimięty super. Basiu Twoje inspiracje z bloga przepiękne.

Lampy Beat Light też mi się bardzo podobają (Basia KRK ma je w łazience) choć chyba nawet bardziej białe.

Co do firmy od ledów... to raczej jakaś mafia, a nie poważna firma :(. Tak się nie rozmawia z Klientem. To dziw, że tego typu argumenty jak monitoring i biling mają być "zachętą" do kupienia towaru. To nie jest towar psujący się, że muszą się go pozbyć. Nie mają prawa żądać od Ciebie niczego za magazynowanie, bo niby na jakiej podstawie? Nie podpisałaś żadnej umowy. Wiem, że to nieprzyjemne, ale wynika z ich niefrasobliwości - nie odpowiedzieli na maila, nie zabezpieczyli się zaliczką, a do tego teraz straszą. To jakaś abstrakcja...

Basia ale też jest kuchnia pokazana na 6 stronie dziennika... to już jest łatwe...

Oj, Arnika ty chciałaś żebym te sarenki co do Was przychodzą, i bażanty tyż, zobaczyła. Takie same jak u mnie grasują :yes: Poczekaj na łosia, to dopiero będziesz miała przeżycie :wave:

A kuchnię masz na ostatniej stronie w dzienniku :D

no własnie zapomniałąm napisać o tych stodołach,są niesamowite,te okna na poddaszu w ścianie kolankowej,od podłogi, piekne proste.

Pestko pokaż jeszcze ten dom z Siennicy

Siennica-DSC_0010.jpg

Oto i Siennica pod Mińskiem Mazowieckim. Obora starożytna, pozostałość z wielkiego majątku dworskiego.

Dziecko zdjęcia inne gdzieś ma, ale liczyć na to że szybko po przeprowadzce znajdzie nie mogę.

A nie pamietasz gdzie miał zakłąd stolarski stolarz?

Problem w tym, że ja tam byłam raz z moim Tatą. Miejscowość Celejów, ale jak próbowałam gdzieś w pobliże dotrzeć samodzielnie, klops. Nie rozpoznaję miejsc, a dopytywanie też nic nie dało.

Może gdybym więcej czasu poświęciła...