Spirea 07.01.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 no coś Ty. To zadzwonię jutro i spytam. Gdyby to było to, o co mi chodzi byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Pytałaś Barbara o cegłę cena 2,82 teraz sprawdziłem brutto Katowice inne meble goya wychodzi ze taka sciana 160 x 280 kosztuje jakies 820 cegła plus klej fuga i klejenie moze tysiak. Dziewczyny byłem wczoraj u koleżanki mojej Ewy w Katowicach Mieszkanie praktycznie w centrum Kato w kamienicy. czysciusienka klatka schodowa mieszkanko 160 m2 w pełnej wysokości 280 - 290 cm 3 balkony 2 łazienki tak sobie chodzimy szczena mi opadła jak na końcu oglądania - zwiedzania zobaczyłem saunę. Mieszkanko ledwo po gruntownym remoncie. Bardzo generalnym oczywiscie srodek wg. projektu znanych katowickich architektek. szczęki do tej pory nie mogę podnieść z wrażenia. muszę się przespać. Są osoby, które chcą mieszkać tylko w domu, albo w apartamencie, ja najchętniej bym chciała mieć i dom na wsi, nad morzem, czy w górach, klimat mieszkań w kamienicach jest wspaniały, ciekawe jaki styl "znane katowickie architektki dobrały"Mam nadzieję, że zachowały klimat-ja uwielbiam te klimaty i gdybym nie miała dzieci to być może w kamienicy bym chciała mieszkać- wysokie okna, stary parkiet, piękne stare drzwi w amfiladzie. Ale powiem szczerze, że chyba najbardziej chciałabym mieć dom przy plaży, uwielbiam morze,jego szum, mógłby to być mały domek ,od strony morza cały oszklony.Kiedyś byłam w Sarbinowie i tam pomiędzy Sarbiowem i Sarbinowem-Gąski na uboczu i na klifie był domek, do wynajęcia, na samym zboczu, z pięknym widokiem na nasze piękne morze. Chciałabym tam jechać , siedzieć na tarasie i patrzeć na morze ,mogłabym tam mieszkać zdala od cywilizacji. Znacie takie mijsca nad polskim morzem z pięknym widokiem,domek do wynajęcia? Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) no coś Ty. To zadzwonię jutro i spytam. Gdyby to było to, o co mi chodzi byłoby super masz jakieś zdjęcie stołu w stylu o jakim myślisz? Stół miał ciekawy stelaż metalowy ,bo te nogi były połączone w pionie dodatkowo i po bokach tworzyły krzyż, fajne były, tylko był nie rozkładany Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 00:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Znacie film "Lepiej późno niż wcale"z Jackiem Nicholsonem- piękny dom przy plaży, przepięknie urządzony, chciałabym kiedyś spędzić w takim domu wakacje- rozmarzyłam się... Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.01.2012 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 masz jakieś zdjęcie stołu w stylu o jakim myślisz? Stół miał ciekawy stelaż metalowy ,bo te nogi były połączone w pionie dodatkowo i po bokach tworzyły krzyż, fajne były, tylko był nie rozkładany chodzi mi o coś takiego (musisz kliknąć powiększenie). Nie chcę właśnie rozkładanego. http://www.domplusdom.pl/wnetrze/dom-galeria-sztuki?look=10711#the_look Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 01:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 chodzi mi o coś takiego (musisz kliknąć powiększenie). Nie chcę właśnie rozkładanego. http://www.domplusdom.pl/wnetrze/dom-galeria-sztuki?look=10711#the_look Mało stół widać ,ale co ma podobne- cienki blat, jak patrzysz na ten Twój stół widać że na dole jest profil łączący nogi stołu.Dodatkowo właśnie po stronie krótszej ma chyba dodatkowo przekątne- wydaje się ,że ten stół jest składany- ta metalowa konstrukcja na to wskazuje, jednak poniewa.ż blat jest z jednego kawałka drewna nie da się złożyć. Kolor blatu w swietle lamp sklepowych albo szary, albo szary wpadający w zgniło zielony.Kółka są stosunkowo małe,ale większe byłyby ordynarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.01.2012 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 narobiłaś mi apetytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.01.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Basiu, Piękne masz marzenia... nie jesteś odosobniona . f.5 Może zachęcisz Koleżankę by podzieliła się zdjęciami wnętrz . Pięknych inspiracji nigdy za wiele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.01.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Hej Basiu, spoznione urodzinowe:)Podgladam Cie od jakiegos czasu;)Bateria do wanny ktora wybralas - jej zakup tez juz przerabialam - problem w tym, ze do niej musisz zakupic tez bebechy, ktore kosztuja tyle samo, wiec cala bateria to coena okolo 7tys PLN.Ja sie zdecydowalam na baterie stojaca Steinberga i zaoszczedzialm okolo 3 tys PLN:http://www.sanitbuy.pl/steinberg/bateria_wannowa_wolnostojaca_steinberg_seria_120-1201160,5426-pr-1 Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Dięki za życzenia Baterię wolnostojącą wraz z tym elementem podłogowym kupiłam okazyjnie za około 3 tys.Nie zdecydowałabym się na nią po normalnej cenie , bo cena za wysoka,a sama bateria spośród wolnostojących nie jest najładniejsza.Twoja chyba bardziej mi się podoba.Nawet umywalkową też udało mi się taniej kupić.Tylko czeka mnie jeszcze zakup bidetowej.Zapraszam Cię częściej, a ja dzisiaj wieczorem pozwolę sobie do ciebie zawitać Byłam już u Was w domku kiedyś,zachwycił mnie widok, Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 08.01.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) ....aaaa to inna sprawa, ze mialas taka okazje:) zapraszam, zapraszam Ja - podobnie jak Ty - sama buduje....tez jestem sama sobie Pania Portfel...moj Pan Maz sie wypial calkowicie...wiec wiem co czujesz piszac o swoich problemach i rozterkach wewnwtrznych... Maja Edytowane 8 Stycznia 2012 przez mayadaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Czyli jesteśmy Mrs Wallet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.01.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Basia, przyszłam jeszcze raz podziekować za namiar Stół jest super Zdjęcia wrzuciłam do dziennika. kolejna Mrs Wallet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.01.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Basia, miałaś projekt podłogówki? może tam jest protokół wygrzewania wylewki? ja mam takie coś mieć w projekcie podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.01.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Basiu, Zrobiłam wizualizacje, ale przy Twoich inspiracjach są biedniutkie . W programie nie ma niestety mugatów. Drzwi mają 90 (nie ma mniejszych), okno 70x140 (to też najmniejsze) Nie wiedziałam jak rozwiązać kwestię luster by chłopcy mieli po równo i zrobiłam takie pasy. Chyba, że nie ma problemu, że jeden będzie spoglądał w okno . Co do kabiny, to albo wejście z narożnika w kwadratowej lub półokrągłej 90, albo drzwi przesuwne w kabinie 80 x 120. Powinno się zmieścić. Wrzucam różne opcje: http://img833.imageshack.us/img833/5416/basiakdd.jpg http://img832.imageshack.us/img832/1623/basiakwad.jpg http://img163.imageshack.us/img163/379/basiac.jpg http://img560.imageshack.us/img560/2299/basia3.jpgrzut basia p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.01.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 czy do tej łazienki będzie wejście z dwóch pokojów? to trzeba chyba pomyśleć nad czymś, żeby obie pary drzwi równocześnie się zamykały/otwierały. tylko nie wiem, jak by to miało być poza tym podoba mi się bardziej z kwadratową kabiną. a te lustra to oczywiście byłyby każde z jednego kawałka? nie takie we fragmentach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Hej dziewczyny o coś u mnie się dzieje....Spireo cała przyjemność po mojej stronie, mam nadzieję ,że stół*będzie się dobrze sprawował Tataraku wejście z dwóch stron z pokoju każdego chłopca,zamywanie chyba kluczyk, kiedyś coś mąż mówił o elektromagnesach,ale na pewno zostanie najtańsza, najprostsza wersja Julianno jak ja Ci się odwdzięczę, nawet nie myślałam o wizualizacjach a tutaj takie zaskoczenie,Katowice, Bytom wybieraj zapraszam na big ciacho i kawe Wygląda to tak, że okno nie jest na środku ściany tylko że oddalone od 30 cm od ściany drzwi -ma 70 cm ( w sumie jest już 100cm ) i zostaje 120 cm .Czyli chyba jedna umywalka będzie pod oknem ,a nad drugą dam lustro.No i brodzik? W zasadzie jest wszystko przygotowane pod półokrągły- których jak pisałam za bardzo nie lubię, ale przy mniejszych łazienkach i blisko drzwi to w miarę sensowne rozwiązanie, poza tym pomiędzy prysznic a wc mogę dać grzejnik na ścianę. Gdybym dała prostokątny np 80x100 to grzejnik będzie ale wąski -jutro sprawdzę chyba 30-40.Z drugiej strony czy dla dzieci taki wielki dać prysznic?a może kwadratowy 90 x 90 tylko z której strony wyjście z prysznica?Porównam koszty poszczególnych kabin.A tak wogóle to nie umiem sobie tej łazienki w jakichkolwiek kafelkach wyobrazić... Edytowane 8 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2012 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Projekt podłogówki bedę miała a jutro zapytam o wygrzewanie zazwonię do wavina ponieważ oni mi projektowali podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.01.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Tak, Moniko lustra w całości (tylko takie są w bazie w tym rozmiarze). To dalece w przybliżeniu wizualizacja . Basia myślała o takim systemie blokującym drugie drzwi, ale chyba zrezygnowała. Mogą pukać . To bracia więc poradzą sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 08.01.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 (edytowane) A gdyby zrobić tak - kabina 90x92, otwierana na wc, od ściany ścianka szklana 20 cm (zmieści się za nią grzejnik) i drzwi do prysznica 70: Edytowane 8 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts