Tatarak 05.09.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Dziewczyny, jak jesteście przy umywalkach i szafkach... muszę szybko podjąć decyzję: czy brać umywalki typu miski stojące na blacie (i do nich baterie sztorcowe wychodzące z blatu) , czy takie stanowiące monolit z własnym blatem (i do nich baterie sztorcowe wychodzące z umywalki)? podajcie mi jakieś za i przeciw obu rozwiązań? siostra mi podpowiada tylko, że przy umywalce-misce, to trzeba myć od środka i na zewnątrz a jak jest umywalka-blat, to ma tylko jedną stronę do mycia help!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.09.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Moja jest szklana kwadratowa z baterią sztorcową na blacie bambusowym. Mycie fakt z obu stron, ale nie uważam tego za jakiś problem. Większy problem to dozownik mydła, po którym od czasu do czasu coś ścieknie na blat i się maśli.Bierz jaka Ci się podoba i tak będziesz pucować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 ja kupiłam już dawno ,w zasadzie najpierw baterię potem do niej umywalkę,nie kierowałam się takmi rzeczami,a baterię kupiłam bo była okazja do baterii wannowej.Ja mam z blatu do szarej łązienki,blat będzie dąb.Na dole blat też dąb ,umywalka wpuszczana w blat bo bateria ze ściany.Rób co Ci się bardziej podoba i co ci bardziej pasuje do wnętrza.Ale chyba wygodniejsze to drugie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Monia dzięki za wymiary, Tatarak napisała ,że głęboka ,a mnie się wydaje ,ze nie,że normalnie.Ja planuję do szarej szafkę na prawie 60 cm głęboką,wtedy umywalka będzie dalej od ściany-lustra i mniej się będzie chlapać,czy to nie będzie brzydko wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Barbara, to Pinacolada napisała, że głęboka, ale chyba jej chodziło o to 400 cm dzięki za wypowiedź na temat umywalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 05.09.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Tak, prawie na pewno chodziło Jej o wysokość szafki Tatarak, zawsze masz trzecią opcję: umywalki na blacie, a baterie montowane bezpośrednio do nich Basiu głębokość/czy też szerokość-jak kto woli- szafki (od ściany do rantu) musi uwzględniać miejsce, jakie zajmą umywalki + parę centymetrów wedle uznania, żeby nie było wrażenia "spadających umywalek". Ja mam niewiele, bo po 1 nie lubię umywalki "wciśniętej" daleko od rantu, po 2 jest to wg mnie niewygodne podczas korzystania z umywalki, po 3 nie chciałam "zagracać" miejsca na wprost drzwi, po 4 masz dodatkowe miejsce, do wiecznego wycierania, bo im dłuższy ten kawałek, tym większe ryzyko, że nachlapiesz. Ja mam ok 4 cm tylko, ale chyba u Karoliny i Artura (jeśli czegoś nie pomieszałam) są umywalki osadzone daleko od rantu. Porównaj i będziesz wiedziała czy robić daleko czy blisko czy w połowie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.09.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 uuuuuuuuuuuuuuuu, baaaaaaaaaaaaaaaaardzo głeboka o rany na prawdę tak mi się napisało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.09.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Monia dzięki za wymiary, Tatarak napisała ,że głęboka ,a mnie się wydaje ,ze nie,że normalnie.Ja planuję do szarej szafkę na prawie 60 cm głęboką,wtedy umywalka będzie dalej od ściany-lustra i mniej się będzie chlapać,czy to nie będzie brzydko wyglądać? mi się wkradł bŁAD zamiast 40 napisałam 400:cool: ja też mam baterię osobno na blacie tak po skosie u mnie.Wydaje mi się ,że 60 to dużo:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.09.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 basiu u mnie to tak wygląda na 40stce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Dziewczyny własnie dzwonił do mnie facet z 123 łazienki gdzie kupiłam kibelki i bidet .Zrobili pomyłkę i zamiast deski wolnoopadającej przysłali standartową.Odkryłam to po zamontowaniu jakieś 3 tygodnie później.Ogólnie trwało to około 2,5 miesiąca -nawet sprawdzę bo myślę,że około 2 miesięcy.Ponieważ deski zostały zamontowane nie od razu po przesyłce ,a w dodatku kafelkarz nie wiedział ,że ja zamówiłam wolnoopadającą i ponieważ nikt nie korzystał z kibelka ,tak długo to trwało.Poza tym wakacje ,czas zdemontowania itp.Dzwoniąc pierwszy raz powiedziałam przez telefon,że deska zamontowana ,ale nieużywana-pan teraz twierdzi,że tak nie było.Deskę ściągnęłam miałam na szczęście pudełko bez styropianu,przesłałąm a pan,że nie jest oryginalnie zamontowane ,długo to trwało i że porysowane.to ,że porysowane na pewno nie bo oglądałam na wszystkie strony,a te inne zarzuty to ma rację ,ale wyjaśniłam dlaczego.No i pytam się co w takim razie.On ,że odeśle mi deskę i zwróci różnicę Czy to jest uczciwe?mówi,że mogę sobie sama zorganizować zawiasy,ale koszt różnicy pomiędzy deskami nie pokryje zawiasów ,muszę dopłacić do tego z 50 zł i sama sobie to zorganizować. Czyli zwraca różnice i ma święty spokójJa mam to co nie chciałam i muszę dopłacić więcej i sobie sama zorganizować te zawiasy.Gdyby zaproponował dzielimy róznicę na pół,albo ja pani to zorganizuję.Nic nawet telefon do serwisu Roca dostałam po wyraźnej uwadze,że powinien mi podać ,a nie ja powinnam szukać.Musiałam się dowiedzieć,czy do deska od standartowych zawiasów pasuje do wolnoopadających -pasuje na całe szczęścieW dodatku jednak będę reklamować bidet i wc z roca są w innych odcieniach,miałam sobie dać z tym spokój ,ale teraz nie.Przyjedzie serwisant i niech sobie ocenia. Co do 123 łązienek pan najpierw mówi,że długo trwało a potem ,że zawias porysowany,ogólnie szuka czegoś aby wyjśc na swoje i nie ponosić odpowiedzialności ,że przysłał nie to co chciałam . Ja też nie sprawdziłam ,widziałam deska meridian n to nie przyszło mi do głowy nawet ,że dali nie wolnoopadającą. Edytowane 5 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.09.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 no ale z tą deską numer. nikt z was nie zauważył , że nie wolnoopadająca jest? oj Basia. ja myśle ,że to jużtylko dobra wola Pan z 123 łazienki:yes: ale jak reklamujesz rocę, to zobaczysz co z tego wyjdzie. Może inny komplet ci podeślą z właściwą deską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) no ale z tą deską numer. nikt z was nie zauważył , że nie wolnoopadająca jest? oj Basia. ja myśle ,że to jużtylko dobra wola Pan z 123 łazienki:yes: ale jak reklamujesz rocę, to zobaczysz co z tego wyjdzie. Może inny komplet ci podeślą z właściwą deską Monia deska jest osobno ,tak to zależy od woli,ale nie walczę bo wina po obu stronach,ja nie sprawdziłam po numerze katalogowym( nie spodziewałam się ) i zamontowane zostało,a kafelkarz nie wiedział co zamawiałam.Po zamontowaniu nikt nie korzystał bo zastanwiłam dostęp do kibelka wanną i nawet mi nie przyszło sprawdzać W każdym razie teraz wiem,że te wolnoopadające mają pomarańczową naklejkę na pudełku.Mogli tak od razu ,łatwiej zobaczyć pomarańcz niż porównywać fakturę z pudełkiem No trudno dopłacę trochę i będę miała ,może na razie standartową,a potem jak znajdę na spokojnie to wolnoopadającą Edytowane 5 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.09.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 czyli na razie zostajesz przy standartowej:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.09.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Basieńka moja wolno opadająca (choć to nie roca) przestała wolno opadać po roku Nie żałuj. Ja wiem, że to ze względu na facetów, ale oni i tak nigdy nie zamykają sedesików. U mnie permanentna wojna w tym temacie. Nawet kotów używam jako argumentu, że się potopią (ha, ha, ha ....). Wystarcza średnio na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 05.09.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 To może niech facet włozy Twoja deske w to pudełko w którym jest deska opadająca a Tobie niech sam zabezpieczy i wyśle bez pudelka, albo styropian przełoży z pudełka do pudełka przeciez to dwie takie same deski No to tylko dobra strona sprzedającego, ale chyba zalezy mu na dobrej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.09.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 B Ja wiem, że to ze względu na facetów, ale oni i tak nigdy nie zamykają sedesików. no coś Ty? moi zamykają bez wojen, bo inaczej to niehigienicznie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 znalazłam zawiasy w cenie w któ®ej chce mi zwrócić ,więc zostawiam narazie standartową deskę jak mi będzie przeszkadzało to wtedy kupię,Pestko tam się coś dokręca i znowu będzie wolnoopadająca,tak mi koleżanka mówiła, sprawdźA moi sama nie wiem,uczę ich sikać na siedząco,mąż i starszy siadają ,a mały stoi.W domu może być bałagan,ale kibelek musi być czysty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Idzie zima ,a ja nie mam wizji na najmniejszą łazienkę ,a w zasadzie toaletę,nauczyłam się ostatnio ,że po amerykańsku to powder room,no i czy nawet języka nie można się tu pouczyć Układ mam klasyczny na wprost wejścia umywalka,wejście bardziej z prawej strony,a od razu na lewo kibelek. i tak kafle na podłodze, te same co w przedpokoju czarne kamienne,wymyśliłam,że umywalka będzie na blacie drewnianym,bateria ze ściany już zamontowana. Blat drewniany będzie na całą szerokość łazienki, ma ok. 155 cm, umywalka będzie bardziej z prawej strony,czyli na lewo mogę na blacie postawić jakąś ozdobę,wazon czy cokolwiek. To co jest na ścianie umywalkowej przy suficie to zabudowa rury wychodzącej z kuchni do komina,czyli nad blatem musi być taka zabudowa,wymiary -jej wysokośc do wyregulowania. Na ścianę nie wiem co chcę,bo łązienki nigdy nie czułam,tyle miesięcy myślałam,że samo przyjdzie.. Myślę,żeby nie dawać wogóle nic,czyli tylko pomalować. Ale mam jeden problem,chodzi o zabudowę geberita,bo tam jest półka,którą chciałam zawsze mieć np .na postawienie obrazu,podobają mi się bardziej niż zawieszone,ale ta półka geberit dochodzi do ściany umywalkowej i ... Jakbym chciała dawać lustro na całą ścianę umywalkową, od blatu aż do góry to wyglda dziwnie bo lustro nie jest kwadratem tylko po lewej ma to wcięcia dopasowane do zabudowy geberita.I to już nie wygląda ładnie opcja 2 ,półka na zabudowie geberita, ale ... co na tym pasie od blatu do lustra? pomalowane,a może te cegiełki co w salonie?Boję się,że cegły mogą przytłoczyć takie małe pomieszczenie opcja3 a może pomalować ścianę umywalkową i dać lustro w pionie wąskie wysokie od blatu po sufit? opcja 4 tam gdzie blat zabudować geberit do sufitu i wtedy nie będzie problemu z lustrem,ale może to pomniejszy i tak małą toaletę. opcja 5 cały geberit zabudować do sufitu, wtedy szerokośc łazienki 155 cm, przy niezabudowaniu geberitu nad półką jest dodatkowe około 15 cm. A może kafle,jak kafle to najlepiej białe,ale kiedyś chodziłam i nie miałam koncepcji to lustro od wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) znalazłam podobny układ i tu nie ma mojego problemu bo za kibelkiem ściana bez półki nad geberitem.Czy dalibyście tutaj lustro na całą ścianę?lustra okrągłego nie zmieszczę bo bateria jest za blisko ściany po prawej Edytowane 5 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.09.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 a to moja umywalka i kibelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts