Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Okrągłe nie wejdzie, ale owalne tak, albo prostokąt w zabójczej ramie poziomy.

Jak na cała ścianę to skończ lustro równo z zabudową geberitu, a nad zabudową potraktuj jak wnękę.

Zielono mi ;) paglowacki.pl-ujecie5.jpg paglowacki.pl-ujecie6.jpg Może na plecki geberitu i do sufitu

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniko właśnie tak myślałam dokładnie jak Ty napisałaś,

Co so płytek, to nie chcę dawać nic na ścianę geberita, Zawsze chciałąm tam pomalować dobrą farbą,mój kafelkarz widział tylko problem montażu muszli bezpośrenio do karton gipsu.Taki pasek pionowy wyciągnęło by łazienkę ,któ®a jest też niska,.Tylko boję się czy cegły nie przytłoczą tej łązienki

Basiu, wątek Twój ostatnio tak pędził, że bałam się zaglądać :).

Dzięki Tobie upewniłam się, że mam pomarańczowe naklejki na opakowaniach desek (kupiłam od razu, ale montaż będzie jeszcze później niż u Ciebie).

Świetnie uczysz chłopaków siusiania :yes: Mój duży chłopiec (mąż) tak był uczony w domu i teraz nie mam zupełnie problemu, ani z czystością wokół muszli, ani z zamykaniem sedesu :).

Odzywam się, bo wróciłaś do tematu dolnej łazienki i widzę, że nadal nie jesteś do końca zdecydowana.

Pobawiłam się w paint. Nie dam niestety rady wstawić Twoich sprzętów, ale mniej więcej posklejałam widoczek. Cegła jest z mojej ścianki :D.

http://desmond.imageshack.us/Himg196/scaled.php?server=196&filename=basiai.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg717/scaled.php?server=717&filename=basia1.jpg&res=landing

Właśnie doczytałam, że nie chcesz zupełnie płytek na gebericie. Odpłytkować?

Edytowane przez julianna16

Ewo w jakim programie to robisz, pobawiłabym się,żeby nie zabierać Ci czasu moimi rzeczami,bo teraz masz na głowie swoje pokoje?Jeśli możesz i nie zabierze Ci dużo czasu to możesz odpłytkować.Wiesz ostatnio mam ochotę zabudować to ścianę nad kibelkiem ,ale raczej łazienka dużo się zmniejszy,ona też jest niska tak jak kuchnia.Z jednej strony dałabym lustro w pionie ,a z drugiej na całą ścianę.Boję się ,że jak zostawię półkę nad geberitem i dam lustro od poziomu tej półki to podzielę,ścianę umywalkową i to mi wizualnie obniży to pomieszczenie.Co o tym myślisz?Łazienka ma szerokość 151 cm do półki,półka 18cm.Od wejścia do lustra 144cm.wiec malutka .a wysokość 2,40

Byłam dowiadywać się ile będzie kosztowało obłożenie schodów granitem, na gotowo z montażem około 11 tys.I biorę granit nie jakiś specjalnie drogi.

Pan zaproponował płomieniowany ,lekko przeciągnięty szczotką.

Jutro pojadę ustalić barierkę na zewnątrz i zamówić.

Co do łazienki to może być tak

zabudowa geberitu i lustro na całości

zdjecie350-Mala-ubikacja-w-wielkim-stylu-lazienka-styl-medytacyjny-rodzaj-aranzacje.jpg

Basiu,

Cały czas pracuję w tym samym programie - paradyż light.

Natomiast "dekoracje" (cegłę, obrazki, napisy, rozciąganie lustra) nakładam w paint. Jest z tym troszkę zabawy.

W paint też zamalowałam teraz kafle.

Wygląda to tak:

http://desmond.imageshack.us/Himg37/scaled.php?server=37&filename=basiafarba.jpg&res=landing

Właśnie czytam, że znowu zmieniasz koncepcję :) i już nie wiem co jest priorytetem - czy półka nad wc, o której marzyłaś, czy też jej zupełny brak.

Mnie podoba się ta półka i lustro w pionowym pasie od podłogi do sufitu. Pozbywasz się problemu z narożnikiem. Możesz powiesić wiszącą lampę, o której kiedyś rozmawiałyśmy.

Lustro na całą ścianę moim zdaniem nie jest potrzebne. To wc, gdzie przychodzi się w wiadomym celu. Nie trzeba akurat tego miejsca powiększać optycznie, chyba, że chciałabyś się w tym lustrze przeglądać podczas... (?)

Dodaję jeszcze załącznik, bo chyba lepiej widać

basia farba.jpg

Chcę poinformować ,że na zdjęciu w owej łazience jest kibelek powieszony roboczy:)

Nie zalezy mi na półce ,tylko na tym co będzie lepiej wyglądać

Trochę obawiam się pionowego paska lustra,bo mam podział w poziomie przez półkę geberitu,i też na ścianie z lustrem muszę zabudować czymść rurę,w tej chwili ( co widać na zdjęciu) jest puszczona z sufitu płyta karton gips ,jej wysokość dopasuję jak się zdecyduję.A lustro było by paskiem w pionie.No i ogólnie dużo tych pasków.Ale może to tylko tak mi się wydaję ,szperam teraz w necie i szukam.

Ta łązienka wydaje mi się tragiczna,ale może ,że nie mam tam teraz światła i jest ponura,i że zielona płyta co dodatkowo potęguje brzydotę.

basiu ja mam taki pasek lustro w mojej lacobelowej czarnej łazience:) może jakoś cyknę fotkę po niedzieli.

co do twojej - całóść lustro kolo umywalki i geberit czarny, nad tym cegła( koniecznie).

II wersja lusro całosc koło umywalki. przy gebericie coś takiego( opis cegla wnęka okolo 20 cm koniecznie podswietlona ledem. nad tym cegła nadbudowana na rowno z obudową geberitu) jak znajdę fotkę pokaże.

III wersja sciana geberitowa jak wyżej ceglana i pasek kołó umywalki pionowy z lustra - wąski około 40 cm

Monia ale Ty zawile piszesz?nic nie zrozumiałam :(

Basia, Monika proponuje tak:

1. Lustro na całą ścianę, podłoga i geberit bo półki – czarne; nad geberitem cegła.

2. Lustro na całą ścianę, podłoga i geberit bo półki – czarne; nad geberitem cegła geberitem ALE zrobiona wnęka 20 cm wys. podświetlona, a wyżej cegła równo z obudową geberitu – TO ładne:).

3. Lustro jako pasek tylko pionowy 40 cm szer.; ściana gdzie geberit cała do sufitu taka jak podłoga. I tu dowolnie może być półka, a albo do góry równo z obudową geberitu.

Coś wyjaśniłam :confused:

Pestka dzięki ,muszę sobie rozrysować i zanalizować

Aha odrzucam czarne kafle na ścianie.,czyli 1 wersję

wersja 3 mogłaby być ,ale dalej zastanawiam się czy lepiej lustro na całą ścianę.

wersja 2 jestem tępawa ,muszę rozrysować

Edytowane przez Barbara74

Mnie się podoba ta wersja druga z wnęką zamiast półki, tylko zrobiłabym wyższą niż 20 cm. Myślę, że musisz to ustalić we wnętrzu. Ja maluję krechy na ścianach jak mi wyobraźni nie starcza

dobra już wiem o co chodzi z tą wnęką,,tylko wnęka dochodzi do ściany umywalkowej i co na tej wnęce -tym kwadracie,czy prostokącie w zależności od wysokości wnęki dać na ścianie z lustrem

wertuje moje komentarze ,bo kiedyś Julianna mi tę łaienkę wizualizowała i tam jest pokazane o co mi chodzi

Aha wstępnie wybrałam lodówkę BEKO, wygodna podzielona symetrycznie na pół w pionie i w poziomie.

dobra już wiem o co chodzi z tą wnęką,,tylko wnęka dochodzi do ściany umywalkowej i co na tej wnęce -tym kwadracie,czy prostokącie w zależności od wysokości wnęki dać na ścianie z lustrem

wertuje moje komentarze ,bo kiedyś Julianna mi tę łaienkę wizualizowała i tam jest pokazane o co mi chodzi

Aha wstępnie wybrałam lodówkę BEKO, wygodna podzielona symetrycznie na pół w pionie i w poziomie.

Ten kawałeczek wnęki wykończ po obu stronach też cegiełką