Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewuś dzięki za pamięć,mam rozmawiać na temat kręciołków ze znajomym kowalem,może on mi coś takiego zrobi.

Ewa pamiętasz robiłas mi kiedyś wizualki tej małej łazienki,wertowałam komentarze,ale nie znalazłam ,teraz zobaczę dziennik,ale jeszcze jest możliwość ,że to było na łązienkach,nie pamięasz?

Chyba o to Ci chodzi (?):

KLIK

To było w maju na 41 stronie komentarzy. Najlepszy dowód na to jak ostatnio u Ciebie tempo przyspieszyło :D:wiggle:

WOW! Kowal, to brzmi profesjonalnie. Już nie mogę się doczekać :)

Tak o to jak Ty to znalazłaś?ja wczoraj moje komentarze wertowałam i nie natrafiłam.A wiesz to było w maju,a jakoś mi się wydaje ,że wieki temu.

Ten kowal to śmiesznie brzmi, chłopak kiedyś biżuterię artystyczną robił,a teraz to bardziej bramy ,barierki itp.Mi barierkę zrobił i będzie do schodów robić.

No i nie wygląda na kowala,bo wykapany Deląg z niego

Ewo tak wtedy zastanawiałąm się czy dawać kafle te co w przedpokoju ,czy deski co w salonie.Zdecydowałam ,że będzie praktyczniej :)

I widzisz od tamtej pory nie czuję wogóle co chce,tzn.mam wizki co mi się podoba,ale tam jest drewniana podłoga.

Dlatego tak myślę ,

mam czarne kafle,

dam wysokie białe listwy przypodłogowe

bardzo lekki szary-może taki jak Magda34 w swojej kuchni

dębowy blat ( kibelek i umywalkę mam)

bateria ze ściany już jest

nie robiłabym półki gdybym miała pewność,że nie zrobię jeszcze większej klitki,

a wtedy lustro zdecydowałabym w ostatniej chwili.

Zabudowa nad beberitem półką coś nie jestem przekonana,za dużo udziwnień,szkoda,że moje inspiracje z komentarzy się nie wyświetlają,wogóle w moim dzienniku są jakieś czarne plamy zamiast zdjęć

To mnie zaintrygowałaś tym Delon'giem :rotfl:

U mnie też się znajdzie troszkę rzeczy do wykucia :lol2:

Basieńko, co do łazienki, to rób jak czujesz. Jeśli półka nie pasuje, to nie rób :). Łatwiej jest doradzać innym :D.

Basia - w koncu mam czas zeby skrobnąc cosik. Widze ze nie lezy Ci za bardzo ta półka nad geberitem bo boisz sie ze zawęzy i tak juz małą łazieneczkę. Kup najwęzszy z geberitów, wkłuj go w ścianę na ile grubość ściany na to pozwoli (wiem ze ktos tak robił) wtedy zyskasz dodatkowe cm. Potem nie rób półki nad geberitem tylko zabuduj go prosto do sufitu. A na ścianie z umywalką daj lustro na całości - takie duze lusto na pewno bardziej powiekszy łazienkę niż pomniejszy ją zabudowanie geberitu. Tzn nie wiem czy zrozumiałas ostatnie zdanie : chodzi o to, że duże lustro nadrobi stracone centymetry.

Buźka

Eeee, ich chyba nie obchodzi czy mieszkacie tylko czy wyrobiliście się w zakładanym kosztorysie. Tzn czy macie zrobione to na co dostaliście kase (kredyt) a co było uwzglednione w kosztorysie. Nas tez gonił termin (ostateczny banku był na grudzien 2011) i do tego czasu musielismy dom miec odebrany . A to tylko formalnosc . Wprowadzilismy się w lipcu....

Basiu ja mam malutkie WC 130 x120cm. Mam kibelek na gebericie z półką i umywalkę wiszącą na tej samej ścianie. Wizki są na pierwszej stronie wątku. Dałam połyskliwe jasne płytki i duże lustro na jednej ścianie. Nie da się ukryć, że pomieszczenie jest małe ;) mam nadzieję że lustro trochę optycznie je powiększy, ale z drugiej strony wchodzi się tam tylko na chwilkę.