pestka56 14.09.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Hear, Hear! Ogłaszam, że blog mojej Kaśki został właśnie upubliczniony. Zapraszam do A PLACE to START http://place-to-start.blogspot.com/ I błagam... Basiu o komentarze Po angielsku steatyt to soapstone. Jest trochę lepiej z wyszukiwanie. Ale tak naprawdę to myślę, że ten pomysł trochę u nas przeciera szlaki i trzeba pytać w firmach bezpośrednio. Jest ta Nunnauuni I jeszce coś prowadzone przez kobietę Kafle i dalej nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.09.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Pestko nie da się na niego wejść, pisze,że tylko dla zaproszonych gości:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.09.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Już wiem. Nie wiem jak Kaśka to zrobiła. Teraz jest w pracy, ale wieczorem odpytam. może coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.09.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Basiu ta cegła jest bomba ... ale Ty gotujesz "normalnie" w kuchni ? Jak byś zobaczyła jak wyglądają ściany obok pieca (razem z sufitem) to byś się za głowę chwyciła. Piszesz, że jak się nie spisze to dasz szkło - a co z syfem ? Cegła jest nierówna - nie wiem czy da się idealnie uszczelnić szkło przykręcane na cegłę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.09.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Basiu, Grzańca Ci przynoszę na lepsze samopoczucie http://imworld.aufeminin.com/dossiers/D20091209/grzaniec-140131_L.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.09.2012 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Ewo czuję się coraz gorzej,a ja bardzo rzadko choruję.Dzisiaj się zaczosnkuję ,żeby do niedzieli się wydobrzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.09.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Basiu ta cegła jest bomba ... ale Ty gotujesz "normalnie" w kuchni ? Jak byś zobaczyła jak wyglądają ściany obok pieca (razem z sufitem) to byś się za głowę chwyciła. Piszesz, że jak się nie spisze to dasz szkło - a co z syfem ? Cegła jest nierówna - nie wiem czy da się idealnie uszczelnić szkło przykręcane na cegłę ? Potwierdzam. Znajoma ma cegłę przy płycie gazowej - MASAKRA - jeden lepki kurz na cegłach :( Ale jesli planujesz indukcję to problem nie bedzie bo (podobno) ten lepki kurz tylko przy gazie sie wytwarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.09.2012 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 no nie skasował mi się post będzie indukcja,a co na ścianę to już jak zamieszkamy się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.09.2012 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Dziewczyny proszę o radę w sprawie sufitu w kuchni mąż powiedział,że będzie ok jak zabudujemy te ledowe wcięcia.,ja chciałam zostawić tylko zabudowę na rekuperację i równoległe nad półwyspem. A on,że taka przeróļka wiele nie zmieni,bo tylko płaski sufit byłby najlepszy,ale to kupę przeróbek. Myślicie,że zabudowane wnęki ledowe załatwią sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.09.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Basiu - jak dla mnie to sufit z wnęką ledową wygląda lżej niż ten bez wnęki. Ja bym zostawiła tylko leda nie wkładała... Miłej niedzieli życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 a ja bym zabudowała wnękę na led:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.09.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 a ja bym zabudowała..led raczej nie pasuje do twojej kuchni...a zostawiona szpara to kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.09.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 (edytowane) A ja bym zostawił i wsadził leda dlaczego?Poprawcie mnie jesli piszę głupoty ale led jest tanim oswietleniem kosztowo (niewiele energii potrzebuje)drogim w zakupie i montażu bo trzeba go kupic i zamontowac a to dodatkowe koszty.jednak uwazam ze takie oswietlenie jest fajnie z pozycji komunikacyjnego lekko zarzącego się.To tak jak ledy koło stopnic chodowych ciągle się palą i wskazują drogętakie gorne oswietlenie moze palic sie cały czas wskazując drogę do gniazdek a czasami wchodząc do kuchni po cole z lodowki mozmy wcale nie zapalac własciwego oswietlenia. teraz dopiero widzę u sibie jak niefortunnie mam kilka włączników i jakie odległosci bedę pokonywal idać wieczorem z pokoju do kuchni na przykład po picie. Ps. widziałem na wystawie kuchnię ktora miała listwy led pod blatem lekko oswietlając uchwyty.wyglądało to bardzo elegancko bo swiatło nie było mocne i ciepłe.Ogolnie jestem przeciwnikiem stosowania oswietlenia led wygląda fatalnie ale w takich przypadkach moze miec sens. Edytowane 16 Września 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.09.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Basiu mam jeszcze jedno pytanie.jak wyszły Ci wysokosci drewna w salonie i płytek tych ciemnych.drewno ma 1,5 cm a płytka moja ma miec 1,4 cmkafelkarz mowi ze do moich płytek musi dac przymajmniej o.5 cm kleju czyli wychodzi podłoga 1,6 deska a płytka 1,9 , 2,0 cmjak u Ciebie to wyszlo ??? byłem niedawno w Krakowie i podjechałem do tego max flizuwidziałem Twoje płytki z lazienki na żywo wygladaja zupełnie inaczej niz na fotkach.Robią wrażenie, moim zdaniem to ciepły odcien szarośći .mimo ze niefajnie czuję sie w szarych pomieszczeniach tam było inaczej i jak będą białe akcenty ceramiki będzie to fantanstycznie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 A ja dzisiaj na budowie byłam,czyściłam i zaklejałam dziury po elektrykach.Mam bardzo ubrudzone kratki z odpływów przed garażem,elewatorzy zapaskudzili je klejem,i teraz pytanie czym to domyć? f.5 dawno Cię nie było ,jak Twoja łazienka drewniana? u mnie może nie w salonie,ale w iinych pomieszczeniach gdzie łączą się kafle z drewnem jest ok. Drewno klei się ale tam nie dolicza się nic,no może 1 mm.A kafle niech klei Ci pod wysokość dreewna.Z reguły pod kaflami idzie dużo kleju,bo wyrównują . Co do sufitu i ledów to lubię ,ale nie w takiej formie jak mam ,fajne jest jak przy scianie sufit się kończy i tam bardzo delkatnie są ledy wkomponowane.U mnie ten sufit krzyczy,jest wulgarny jak kiedyś kiedy była moda na zabudowę sufitów.Pamiętam jak ludzie mieli strasznie -potwornie wymyślne sufity.U mnie też się dużo dzieje,a z salonu ,który jest 1,20 cm niżej widać bardzo sufit w kuchni.Są też belki i ogólnie misz masz.Gdybym kiedyś jeszcze chciała tam dać żaluzje -lub coś do okien to byłoby za dużo.Ogólnie wolę mniej niż więcej.Proste wnętrza są eleganckie.Wolę jak coś widać fajnego jak się temu przyjrzę niż będzie krzyczeć jestem tutaj ,patrzcie. Postanowiłam ,że nie będę szłuchać męża,zdemontuje sufit,muszę tylko umówić się z elektrykami i panami od wentylacji.Jak okaże się,że można sama ten sufit rozmontuję.Teraz się męczę psychicznie ,że mogłam dwa okna powiększyć w dół i żałuję ,że tego nie zrobiłam,a wystarczyło wziąć kątówkę i w porothermie tylko wyciąć w dół większy otwór-jakie to proste.A teraz okna są a ja czuję się jak w więzieniu.Oby elektryk i panowie z wentylacji znaleźli czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.09.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 f.5 dawno Cię nie było ,jak Twoja łazienka drewniana? u mnie może nie w salonie,ale w iinych pomieszczeniach gdzie łączą się kafle z drewnem jest ok. Drewno klei się ale tam nie dolicza się nic,no może 1 mm.A kafle niech klei Ci pod wysokość dreewna.Z reguły pod kaflami idzie dużo kleju,bo wyrównują . . Czekam na blat tekowy i 3 szafki czyli ogolnie meble. zaczynam kuchnię i mysle o płytkach na podłogę. co do kafli i drewna w łazience licują mi się te 2 materiały ale to dlatego ze płytki nie są grube i razem z klejem mają te 1,5 cm czyli tyle i deska tekowa. płytki ktore planuję w salonie maja grubosc 1,4 cm dlatego chyba będę musiał lac wylewkę aby podwyzszyc o te 4 mm (znowu koszty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Ale dlaczego tak dużo kleju do płytek Ci powiedział kafelkarz?masz coś nieró∑no? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.09.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Mam w projekcie płytki 90x90 chcę mało fug jak zwykle komplikuję sobie robotę. pod płytki takiego formatu musze miec drogi klej do duzych formatów i mocno grubo smarować. wylewka była robiona przez specow polecanych na forum i jest mocna - przynajmniej to jest ok pierwsze płytki ktore mi sie podobały tego formatu miały prawie 1,8 cm , zdecydowanie za grube znalazłem ciut cieńsze 1,4 ale drozsze . dlatego pytalem o Twoje wysokośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 co to za płytki są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.09.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 (edytowane) Cotto D’Este BUXY kolor Perlehttp://www.cottodeste.it/prodottiColori.aspx?Collezione=13&Serie=75&lang=2 lub http://www.mirage.it/introserie.jsp?serieid=100 jak Twoj taras z drewna ?moje miejsce na taras http://images37.fotosik.pl/1748/d05045454abbbf23med.jpghttp://images46.fotosik.pl/1738/3dfe62f503d5cf68med.jpg robie wycenę na materiał bo jeszcze chcę w tym roku zamknąc ten tematmyslę o Waszym modrzewiu syberyjskim przypomnisz mi cenę za m2 ? Edytowane 16 Września 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts