Barbara74 16.09.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Byłam dzisiaj na budowie,patrzę do odpływu brodzika i wydaje mi się,że oprócz tego rusztu z góry powinno coś jeszcze pod nim być- jakieś sitko?Kto ma odpływ liniowy aco to na 65 mm płytkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 bardzo łądny neutralny kolor no i wielkie są.Gdzie je namierzyłeś? w Merze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.09.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 bardzo łądny neutralny kolor no i wielkie są. Gdzie je namierzyłeś? w Merze? kolor jasno szary pół błyszczący. są w Dagmie w Katowicach ale cena mnie powaliła więc będę jeszcze szukał czegoś tanszego w podobnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 nie pamiętam ceny coś koło 88 zł ale one 4 cm grube,ceny są na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 to musisz tam trochę ponegocjować cenę,ale wydaje mi się,że i tak będą drogie.gdziee zamawiasz szafki umywalkowe ?ile za nie płacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 16.09.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 nie pamiętam ceny coś koło 88 zł ale one 4 cm grube,ceny są na allegro cena egzotyka z DLH to wydatek 250 m2 przy moich 20 m2 to ponad 3000 roznicy na materiale duzo zobaczymy ile mnie policzy za robociznę. to musisz tam trochę ponegocjować cenę,ale wydaje mi się,że i tak będą drogie.gdziee zamawiasz szafki umywalkowe ?ile za nie płacisz? szafki białe lakierowane i blat tekowy gruby na 9 cm zamowiłem w naszej lokalnej firmie meblarskiej. notabene termin montazu był uzgodniony na 5.09 czyli 10 dni po terminie. ceny podam juz po montazu jak sie rozliczę bo narazie tylko zaliczkowałem a juz pewne rzeczy jak system zamykania szuflad zmieniłem więc cena ulegnie zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.09.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ja mam liniowy, nie mam sitka tylko taki wyciągany plastikhttp://megalazienki.pl/img/produkt/17603/750x500,funkcja_samoczyszczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2012 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Dla zainteresowanych lodówkami side by side Beko. Na stronie podają 72 cm głębokości, wartośc ta odnosi się do całkowitej głębokości z drzwiami i rączką.Sam korpus ma 60 cm.Zalecane jest aby zostawić szczeliny po bokach 1,5 cm i od góry również z tyłu minimum 3 cm.Sama pani z Beko powiedziała,że pobierają znacząco dużo energi w stosunku do tradycyjnych lodówek,stąd te odległości trzeba zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.09.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 basiu ja też nie mam sitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 17.09.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 ja tez nie mam sitka ale mam taki "koreczek" jak mirelka pokazała a w nim w srodku jest taki jakby krzyzyk/kratowniczka (sitkiem jednak tego nazwac nie mozna ) i tam się gromadza włosy a o to głównie chyba chodzi pozdrawiam:bye: Ps.coraz mniej mam czasu na fm ale zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2012 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Decyzja zapadła,sufit idzie do przeróbkiUstalone z panami od wentylacji ,że rura będzie przeniesiona i będzie anemostat ścienny,jutro elektrycy,aż mi wstyd bo dwa tygodnie temu rozmieszczali kable na suficie podwieszanym:lol2: teraz będą musieli kuć w suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.09.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 super będziesz mieć ladny sufit:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.09.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 no cieszę się,a teraz muszę z głową rozmieścić światło na suficie.Okna narożne mają po 2 metry szerokości ,myślę ,że po dwie lampki nad nimi wystaczą i nad półtwyspen też dwie,czy to na kuchnię wystarczy?muszę poszperać jak inni mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 17.09.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (edytowane) Czyli poczekaj bo nie kumam. jak zdemontujesz tą zabudowę będziesz miała prosty sufit. Apropos z czego masz ten własciwy sufit jest to beton czyli strop czy jakas zabudowa lekka Ja teraz myslę nad sufitem w kuchni i własnie miałem ochotę zrobic taką zabudowę jak Ty masz tylko szerszą i niesymetryczną ale stosunkowo cieńką. Cienka zabudową czyli na 6 -7 cm to problem z lampkami do zabudowy Jaką masz teraz wysokośc pomieszczenia w kuchni licząc od podłogi do sufitu nie do zabudowy. pozdrawiam Edytowane 17 Września 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.09.2012 01:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Mam mało bo około 2,50,a zabudowa była na 18 cm,a sufit to strop -beton.Ja go ściągam bo u mnie wiele się dzieje,może u ciebie Radku będzie ok,ale ja dalej uważam ,że im prościej tym ładniej.Może zrób coś bardziej dyskretnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.09.2012 01:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 coś nie tak z zegarem forumowym,piszę posta o 3.53 a wyskoczyło że dwie godziny wcześniej?czy to ja mam gdzieś ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.09.2012 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) szukając oświetlenia w kuchni po ściągnieciu sufitu natrafiłam na taki sufit -podobny do mojego tylko po zaklejeniu dziur ledowych.Wygląda ok,to dlaczego u mnie mnie to razi?czy to wina braku mebli, okien narożnych ,niskiego sufitu ,mniejszego pomieszczenia. Moja siostra ma w kuchni identyczną wysokośc i podobny sufit i jest ok?zgłupiałam kompletnie widok z innej perspektywy i widok z salonu Edytowane 18 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.09.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Wydaje mi sie ze Teraz jestes na etapie sufitu i wszystko Cię razi. Jak zabudujesz meblami to przejdziesz do porządku dziennego i zapomnisz. a na fotografiach wszystko wygląda ładnie bo tak są one wykonane. u mnie od posadzki do sufitu mam 273 minus płytka będzie 270 cm czyli rozumiem ze do tego gzymsu masz 232 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 18.09.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Z tej perspektywy jakoś mnie ten sufit nie razi Niby jest dużo tych podziałów ale przeważnie w loftowych wnętrzach sufity są poszatkowane jak nie podciągami to belkami czy rurami i ten sufit wpasowuje mi się w klimat. Na pewno już niczym nie można go zdobić, światełka i deski na suficie jak dla mnie odpadają, niepotrzebnie będą ściągać wzrok. Basiu widzę że się mocno zmagasz z tym sufitem nie możesz na tydzień odpuścić i może podejść do tego ze świeżą głową? Ja tak czasami mam, że muszę na chwilę jakiś temat odłożyć, zająć głowę czym innym by móc spokojnie i na nowo na to spojrzeć, bez emocji i podpowiedzi innych znaleźć to czego sama naprawdę chcę. Po dzisiejszych zdjęciach stwierdzam że mnie Twój sufit nie przeszkadza, z bliskiej perspektywy wyglądał gorzej. Na pewno gładki sufit to proste, oczywiste i przeważnie najlepsze rozwiązanie ale jak masz wydawać pieniążki na zmiany nie będąc do nich 100% przekonana to może nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.09.2012 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Two ja też tak robię,że odpuszczam na jakiś czas,ale w tym wypadku ,odpuszczałam kilka razy.Mam mało czasu,tak mnie choroba złapała,że leżę w łóżku no i mam laptopa na kolanach,więc myślę dalej, A na tym suficie własnie muszą być światełka ,no bo innej możliwości nie ma.I własnie boję się tych świateł,teraz wiszą kable ,i ten sufit jest podziurawiony. Radku salon z któ®ego patrzy się na kuchnię z ostatniego zdjęcia ma coś koło 3-3,20jadalnia ta z belkami też koło 3 ,natomiast kuchnia,przedpokój mają 2,49 dokładnie no iten sufit po bokach obniżony o te 18-19cm,czyli ok. 2.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts