Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie pamiętam ceny coś koło 88 zł ale one 4 cm grube,ceny są na allegro

cena egzotyka z DLH to wydatek 250 m2 przy moich 20 m2 to ponad 3000 roznicy na materiale duzo

zobaczymy ile mnie policzy za robociznę.

to musisz tam trochę ponegocjować cenę,ale wydaje mi się,że i tak będą drogie.gdziee zamawiasz szafki umywalkowe ?ile za nie płacisz?

szafki białe lakierowane i blat tekowy gruby na 9 cm zamowiłem w naszej lokalnej firmie meblarskiej.

notabene termin montazu był uzgodniony na 5.09 czyli 10 dni po terminie.

ceny podam juz po montazu jak sie rozliczę bo narazie tylko zaliczkowałem a juz pewne rzeczy jak system zamykania szuflad zmieniłem więc cena ulegnie zmianie.

Dla zainteresowanych lodówkami side by side Beko.

Na stronie podają 72 cm głębokości, wartośc ta odnosi się do całkowitej głębokości z drzwiami i rączką.Sam korpus ma 60 cm.

Zalecane jest aby zostawić szczeliny po bokach 1,5 cm i od góry również z tyłu minimum 3 cm.Sama pani z Beko powiedziała,że pobierają znacząco dużo energi w stosunku do tradycyjnych lodówek,stąd te odległości trzeba zachować

ja tez nie mam sitka ale mam taki "koreczek" jak mirelka pokazała a w nim w srodku jest taki jakby krzyzyk/kratowniczka (sitkiem jednak tego nazwac nie mozna :no: ) i tam się gromadza włosy :sick: a o to głównie chyba chodzi

pozdrawiam:bye:

Ps.coraz mniej mam czasu na fm ale zaglądam ;)

Decyzja zapadła,sufit idzie do przeróbki

Ustalone z panami od wentylacji ,że rura będzie przeniesiona i będzie anemostat ścienny,

jutro elektrycy,aż mi wstyd bo dwa tygodnie temu rozmieszczali kable na suficie podwieszanym:lol2: teraz będą musieli kuć w suficie

Czyli poczekaj bo nie kumam.

jak zdemontujesz tą zabudowę będziesz miała prosty sufit.

Apropos z czego masz ten własciwy sufit jest to beton czyli strop czy jakas zabudowa lekka

Ja teraz myslę nad sufitem w kuchni i własnie miałem ochotę zrobic taką zabudowę jak Ty masz tylko szerszą i niesymetryczną ale stosunkowo cieńką.

Cienka zabudową czyli na 6 -7 cm to problem z lampkami do zabudowy :(

Jaką masz teraz wysokośc pomieszczenia w kuchni licząc od podłogi do sufitu nie do zabudowy.

pozdrawiam

Edytowane przez f.5

Obrazek 20.pngObrazek 13.png

szukając oświetlenia w kuchni po ściągnieciu sufitu natrafiłam na taki sufit -podobny do mojego tylko po zaklejeniu dziur ledowych.Wygląda ok,to dlaczego u mnie mnie to razi?czy to wina braku mebli, okien narożnych ,niskiego sufitu ,mniejszego pomieszczenia.

Moja siostra ma w kuchni identyczną wysokośc i podobny sufit i jest ok?zgłupiałam kompletnie

widok z innej perspektywy

DSC00636.JPG

i widok z salonu

DSC00486.JPG

Edytowane przez Barbara74

Wydaje mi sie ze Teraz jestes na etapie sufitu i wszystko Cię razi.

Jak zabudujesz meblami to przejdziesz do porządku dziennego i zapomnisz.

a na fotografiach wszystko wygląda ładnie bo tak są one wykonane. :)

u mnie od posadzki do sufitu mam 273 minus płytka będzie 270 cm

czyli rozumiem ze do tego gzymsu masz 232 cm ?

Z tej perspektywy jakoś mnie ten sufit nie razi :rolleyes: Niby jest dużo tych podziałów ale przeważnie w loftowych wnętrzach sufity są poszatkowane jak nie podciągami to belkami czy rurami i ten sufit wpasowuje mi się w klimat. Na pewno już niczym nie można go zdobić, światełka i deski na suficie jak dla mnie odpadają, niepotrzebnie będą ściągać wzrok.

Basiu widzę że się mocno zmagasz z tym sufitem :hug: nie możesz na tydzień odpuścić i może podejść do tego ze świeżą głową? Ja tak czasami mam, że muszę na chwilę jakiś temat odłożyć, zająć głowę czym innym by móc spokojnie i na nowo na to spojrzeć, bez emocji i podpowiedzi innych znaleźć to czego sama naprawdę chcę.

Po dzisiejszych zdjęciach stwierdzam że mnie Twój sufit nie przeszkadza, z bliskiej perspektywy wyglądał gorzej. Na pewno gładki sufit to proste, oczywiste i przeważnie najlepsze rozwiązanie ale jak masz wydawać pieniążki na zmiany nie będąc do nich 100% przekonana to może nie warto.

Two ja też tak robię,że odpuszczam na jakiś czas,ale w tym wypadku ,odpuszczałam kilka razy.Mam mało czasu,tak mnie choroba złapała,że leżę w łóżku no i mam laptopa na kolanach,więc myślę dalej,

A na tym suficie własnie muszą być światełka ,no bo innej możliwości nie ma.I własnie boję się tych świateł,teraz wiszą kable ,i ten sufit jest podziurawiony.

Radku salon z któ®ego patrzy się na kuchnię z ostatniego zdjęcia ma coś koło 3-3,20

jadalnia ta z belkami też koło 3 ,natomiast kuchnia,przedpokój mają 2,49 dokładnie no iten sufit po bokach obniżony o te 18-19cm,czyli ok. 2.30.