Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

przeglądam mozajki,szukam czegoś do łązienki małej na dole.

W tym tygodniu oprócz decyzji kominek i schody i światła w kuchni muszę podjąć kroki jak ma wyglądać łazienka na dole.

W zasadzie mało mi zostało bo umywalka,kibelek, bateria ,płytki na podłodze są.

Przegladałam dzisiaj na http://www.houzz powder roomy i tam pełno takich łazieneczek w tym samym ustawieniu jak moja.Zauważyłam że większość z nich ma mozajki na ścianie z lustrem,a lustro jestzreduły zawieszane na ścianie.

Najbardziej czułam łazienkę chłopaków, zamykałam oczy i potrafiłam sobie wszystko wyobrazić,tutaj zamykam i nic.Tzn. miałam kiedyś wizje,ale z podłogą drewnianą, no ale jest czarna

Postanowiłam aby lustra cokolwiek tam będzie nie dawać pod baterię.A nuż mi coś się odmieni i będzie problem,a tak mogę szybko coś zmienić.Poza tym chyba też patrzę pod względem praktcznym.

Blat pod umywalkę zamówię przy okazji zamawiania schodów ma być dębowy.Tak wogóle to boję się że stylowo się zagubię.Ciągnie mnie do mozajki białej ,ale trochę nie wiem czy to będzie pasowało do reszty domu.

No i przy okazji mozajki to chyba fajnie wyglądałaby np.metalowa w kuchni przy płycie-tutaj na szczęście mogę podjąć decyzję po montażu kuchni

No i co dalej

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Każ mu obrać ziemniaki, zetrzeć je na ręcznej tarce i niech zrobi pyzy :lol2:

Czasem myślę, że oni to robią specjalnie, żebyśmy więcej nie prosiły. Ciekawe podejście – lepiej wyjść na gapę niż narazić się no pomoc kobiecie :p

A może chciał Ciebie rozśmieszyć?

nie chciał mnie rozśmieszyć,aczkolwiek robimy sobie psikusy,jak woła o ręcznik po kąpieli to daję mu taki 30cmx30 cm -do twarzy podróżny.

Ale ja dwa dni temu robiłam placki ziemniaczane no i tam dodaje się tylko 2 łyżnki tej mąki,a tu mam jej pełno, w przecież miałam swoje zapasy :)

Chciałąbym aby łazienka była elegancka, bardziej prosta i oczywiście jak każda z nas wsbudzała podziw nie tylko mój,ale i gości.Żeby było coś w niej fajnego -jeden element.

Pokażę co znalazłam nawiązując do kuchni naszej forumowej Magdy ,zaznaczam że nie oznacza to ,że mi się to podoba

Obrazek 1.pngObrazek 4.png

A tu tak jak u mnie czyli blat drewniany, bateria ze ściany i identyczna umywalka owalna i taki mały rancik wystaje poza blat, to chyba też fajny pomysł, tu wprawdzie bateria wychodzi z lustra,te kolory nie moje ,ale może tapeta jakaś ekskluzywna to też dobry pomysł?bo pomalowana ściana to chyba by było pusto, no i jeszcze cegły- one by mogły się tu pojawić w nawiązaniu do cegieł w salonie

Obrazek 7.png

w łązience też chcę wysokie białe przypodłogowe listwy,chciałabym ,aby była przytulna.

Szara mozajka też by pasowała,elegancka,prosta,do tego ładnie pasuje dębowy blat

Obrazek 10.png

Edytowane przez Barbara74

A pamiętasz tę zieloną mozaikę z łazienki, którą wrzucałam niedawno? Może zrób jakiś żarcik z mozaiką na ścianie. Te imiona bardzo mi się podobały :Dpaglowacki.pl-ujecie6.jpgpaglowacki.pl-ujecie5.jpg To wygląda jak powitanie od gospodarzy.

Można ułożyć gałązkę bambusa.

Albo „wash your hands” pixilated-bathroom-custom-mosaic-tile-1-554x831.jpg

Odjechana tapeta byłaby niezła. Możesz też wyszukać wzór i zamówić fototapetę.

Byłam w Żyrardowie w fajnym miejscu. Wpadłam na nie, bo oglądałam tuż obok jak dzieciaki remontują wynajęte na firmę.

Miejsce nazywa się Lniany Zaułek i zauroczyło mnie kompletnie www.lnianyzaulek.com Jeszcze na stronę nie zaglądałam, ale w sklepiku są lniane śliczności i piękne materiały. Zaskoczyły mnie rozsądne ceny. Tym bardziej, że Sklep Wokulskiego dosłownie za rogiem jest obrzydliwie drogi.

Lubisz takie opowieści, więc popiszę :D Ten Lniany Zaułek facet kupił jako kompletną ceglaną ruinę i pięknie odremontował. Dwa budynki mają wspólne podwórka z ładnym ogrodem.

W jednym jest szwalnia, a w drugim sklep. zyrardow_lniany_zaulek.jpg Tu budynek szwalni.

Bardzo mili ludzie. Tak mi sie spodobało, że postanowiłam wymienić wszystkie zasłony, poduszki, obrusy na lniane. Pokrowce na meble też chcę ze lnu. No, ale to pewnie jak nas śnieg zasypie.

Edytowane przez pestka56

te propozycje mozajkowe trochę za minimalistyczne,a ja własnie jestem na tapetach,szukam po tych już bardziej ekskluzywnych Eijffinger,cole&son jak znajdę coś fajnego to dam tapetę,bo wtedy co chwilę mogę zmieniać wstrój łazienki :)Ale kolorystykę to bym chciała stonowaną.

Ja też uwielbiam lniane rzeczy, więc sobie pooglądam

jaki ten Żyrardów to magiczne miejsce,piękne te budynki,piękne...

A tutaj wykorzystanie drzew Magdy w różnychh pomieszczeniach

http://www.chictip.com/inspirational-interiors/the-birch-cole-son-wallpaper-extravaganza

drzewa podobają mi się te na czarnym tle, i choć zawsze ta tapeta była dla mnie mroczna,nawet przerażajca to coraz bardziej zaczyna mi się podobać,ale zdecydowanie na czarnym tle

wysłałam męża na zakupy m.in. po mąkę,no i kupił ,ale ziemniaczaną ,tłumaczył,że w Lidlu szukał i nie było więc kupił ziemniaczaną.Pytam się go czy jak nie znajdzie następnym razem olej to kupi mi olej napędowy:lol2:
:rotfl:

Dzięli Monia a ta druga to mogłaby być na suficie powieszona,a jak Twój blat kuchenny?chce Ci się ten pasek likwidować?
blat czeka na impregnację i nie może się doczekac:yes: a za pasek nawet sie nie zabrałam, nie patrzę na niego. więc mi nie przeszkadza:yes:

te propozycje mozajkowe trochę za minimalistyczne,a ja własnie jestem na tapetach,szukam po tych już bardziej ekskluzywnych Eijffinger,cole&son jak znajdę coś fajnego to dam tapetę,bo wtedy co chwilę mogę zmieniać wstrój łazienki :)Ale kolorystykę to bym chciała stonowaną.

Ja też uwielbiam lniane rzeczy, więc sobie pooglądam

Basiu ja chyba juz z twoją łazienką trochę walczyłam:yes: i proponowalam cegłę:yes:

albo pomyśl o tapecie takiej perspektywicznrj , coś z głębią. np brama , albo jakieś wejscie , ja mam taka nad schodami_G206347.jpg

Hej, ja myślałam o tej tapecie z drzewami, ew. podobnej do sypialni za łóżko, ale też miałam poczucie, że jest nieco przerażająca. Ty też masz takie odczucie, więc już teraz nie wiem... Z drugiej jednak strony, może dzięki temu dzieci będą się bały przypełzać do nas do łóżka w środku nocy? ;) :D

Hej, ja myślałam o tej tapecie z drzewami, ew. podobnej do sypialni za łóżko, ale też miałam poczucie, że jest nieco przerażająca. Ty też masz takie odczucie, więc już teraz nie wiem... Z drugiej jednak strony, może dzięki temu dzieci będą się bały przypełzać do nas do łóżka w środku nocy? ;) :D

to chyba musisz im zrobić jakąś przebojowy pokój aby nie chciały ze swojego wyjść,bo będą do Was przychodzić na grzyby;):lol2:

myślisz,że do małej łązienki mógłby to być fajny efekt,czy to będzie wogóle widoczne?

Monika mi proponowała,a;e czy nie bedę mieć w tym domu misz maszu,podoba mi się ,a może inaczej -najbardziej by pasowała ta z cegłą i latarenkami, bo blat mam pocałości ściany ,a umywalka po prawej jest więc byłoby miejsce na lustro.

Ale może coś takiego jednak zostawię do innego pomieszczenia.

Pooglądaj sobie na tym Artofwall. W zakładkach Ogród i forest też są fajne. A może masz własne zdjęcie, z którego byś chciała tapetę - oni zrobią.

Te perspektywiczne obrazy optycznie powiększają wnętrze. Nawet małe. Niby wielki ten wzór, ale w końcu starożytność, barok, klasycyzm to stosowały – wiedzieli co robią.

Chcesz przymiarkę :D ?

chce ,ale powiedz mi czy warto dołożyć do drugiej szyby ,mam spotkanie jutro w tej sprawie :)

No i jeszcze powiedz kinkiety ,czy na suficie w kuchni ,bo ja nie wiem już sama,widziałaś te kinkiety na poprzedniej stronie?

Bo jak dam kinkiet po dwa na okno to jeszcze coś na środek muszę,a jak dam na sufit np.typu massive nero ,to będą niezauważalne( prawie) i wtedy lampy metalowe nad półwyspem będą ozdobą i nie muszą konkurować z kinkietami.

A jaką funkcję pełni ta druga szyba?

Mnie niezmiennie w Twojej łazience podoba się pomysł z półką i obrazkiem na geberitem :D. Tu inny styl, ale też mi się podoba :)

http://cdn31.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/22645/lazienka_aranzacje_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Źr

Znajomi mają ten system glass i mówią, że warto, szyba czysta i nie parzy.

Obojętne co dasz nad blatami musi być delikatne i neutralne. Albo lampy nad półwyspem i kinkiety z tej samej serii. Jeśli nie, to nad blatami te massive.