pestka56 24.09.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 System glass to dodatkowa szyba montowana we froncie drzwiczek wkładu kominkowego. Szyba zewnętrzna jest chroniona przed nadmiernym nagrzewaniem, przez co zmniejsza ryzyko oparzenia. Powietrze, które zostało wstępnie ogrzane między dwiema szybami, znacznie podnosi temperaturę we wkładzie, dzięki czemu wzrasta efektywność spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.09.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 dobra kominek klepnięty ,biorę wkład z podwójną. Ewa też mi się podoba, fototapetę wykorzystam gdzieś indziej,bo wiem gdzie by się przydała, szukam teraz lampek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.09.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Dziękuję Pesteczko za wyjaśnienie . To tylko patent Kratek? Czy inne kominki też mają system glass? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.09.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Dziękuję Pesteczko za wyjaśnienie . To tylko patent Kratek? Czy inne kominki też mają system glass? ewo chyba podają czy jest podwójna szyba, w tych droższych to już jest w standarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.09.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Anitka89 mówi, że blog mojej Kaśki już jest dostępny „a place to start” na googlach http://place-to-start.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.09.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ewo chyba podają czy jest podwójna szyba, w tych droższych to już jest w standarcie ja mam podwojną i żałuje chyba. mowie chyba bo nie wiem jak sie sprawa zakonczy. cos - wilgoc bądz dym wszedł w podwojną szybe i zrobiły sie zacieki. reklamuję tę szybę podwojna szyba nie zapewni Ci zimnej (chłodnej) nawet ciepłej szyby zewnętrznej nawet sie nie łudz będzie gorąca osobiscie bym teraz brał z jedną bo wolę aby ciepło promieniowalo przez szybę - w tym celu jest kominek. własnie otrzymalem pierwsze rozliczenia za prąd i gaz i poczułem robociznę garazu zimową porą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.09.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 czy komentarz od razu się pokazuje czy po jakimść czasie bo swojego nie widzę,no chyba ,że coś skopałam ,ha ha i natrafiłam na naszą Juliannę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.09.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Radku a wiesz dlaczego masz coś nie halo z Twoim kominkiem-a dokładniej z szybą ,bo masz Spartherma wkład:lol2:,ja stawiam na Kratki,wybrałam Blankę no i dałeś mi do myślenia z tą drugą szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.09.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Dokłądnie masz rację juz tez nigdy nie kupię audi levisów i nic markowego na wakacje też nie pojadę za granicę tylko nasz sliczny kraj ulubiony a tak powaznie to goscie ze spartherma twierdzą ze nie da sie zrobic podwojnej szyby hermetycznej dlatego mogę miec z tym problem. wazne tez oczywiscie jest palenie aby w początkowej fazie dochodziło duzo powietrza przez uchylone drzwi. tak pisze w instrukcji tylko szkoda ze po niemiecku. Kratki górą ale widok na metrową szybę bezcenny ................................ acha jutro jadę kupic niemieckie płytki klinkierowe za ciężką kasę pewnie od razu popękają heheheheh. mam tez pierwszą wycenę na kuchnie blat 9 000 meble lakierowane i blat orzech 140 cm x 140 cm jakies blumy i peki aventosy 35 000 a gdzie wyposazenie ??????? robie kolejne wyceny to nic nie kosztuje tylko szkoda czasu a to u mnie bezcenne. wlasnie skonczylem obiad tak apropos pozdroweiania dla Męza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.09.2012 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Radku mąż przed TV od dawna,zaliczył poobiednią drzemkę i swoje gry na komputezre-co za strata czasu- no i teraz z pilotem na kanapie.No a ja planuję.Ja nie wiem ,ale Ty na wszystko wydajesz o połowę za dużo.Kuchnia 35 tys????+ blat 9 tys.Dużą masz kuchnię dwa razy większą ode mnie-no bo wycena o tyle większa. Blat mi wycenili na 9 tys.z granitu. A ja tam levisów nie noszę ,jest pełno lepszych marek nie wiem czy tańszych-bo nie wiem po ile są levisy i na wakacje też lubię po Polsce jeździć ,byle pogoda i dobre towarzystwo było. A audi rzeczwiście są fajne,podoba mi się samo otwieranie bagażnika i zamykanie to przydatne na zakupach.Gdzieś Ty taką cenę za kuchnie dostałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 blat z konglomeratu moze byc nawet drozszy niz granitowy. Babeczka mi pokazywala jakies czarne blaty za kosmiczne pieniądze. tansze były z litego drzewa tak zwanej klejonki piękne ale mniej trwałe chodzi mi o mniej wiecej taki efekt http://deccoria.pl/galeria/foto,id,82068,1020528,1,moja-kuchnia.html moja kuchnia w mieszkniu w ktorym teraz przbywam kosztowała 7 klocków i jest bardzo fajna ale mam srodki to dlaczego sobie nie zrobic dobrze fundując ładną wygodną kuchnię ? łazienka i kuchnia własnie to najdrozsze pomieszczenia w domu. fronty lakierowane i fornir mają swoją cenę no chyba ze masz jakiegos ekstra taniego stolarza to poproszę o namiar tylko czy stolarz ktory jest taki wogole istanieje w dzisiejszych czasach ??? http://deccoria.pl/galeria/foto,id,82068,1020533,1,moja-kuchnia.html tu bym zrobil tylko uchwyty aby sie nie palcowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 bo masz Spartherma wkład:lol2:,ja stawiam na Kratki,wybrałam Blankę Moglibyście polecić kominek do okazjonalnego palenia (i awaryjne źródło ciepła) w domu z wentylacją mechaniczną - około 173 m3 pow użytkowej, dom parterowy bez poddasza użytkowego (Jaskółka II). Wkład powinien być przy WM zdaje się szczelny. Czytałem dyskusję o kominkach z firmy kratki.pl , ponoć nie są szczelne. Doprowadziłem czerpnię powietrza pod kominek, tylko teraz nie wiem jaki wkład i kto wykona '' mebel". P.S. Pomimo okazjonalnego palenia wkład chcę kupić do palenia ciągłego. tak przypadkiem wszedłem a tu taka skucha http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=5550272#post5550272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.09.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 f.5 wyżej pisałam Basi, mam już 2 zaprzyjaźnione pary, które mają kominki z Kratek. Razem 3 różne modele. Jeden już kilka lat, drugi funkcjonuje 2-sezon, a 3-ci zainstalowano 2-3 tygodnie temu i już w nim palą. Porównują Blankę 910 z poprzednim Jotulem i okazuje się, że zużywają połowę drewna mniej. Tak sobie czytam i Ty jesteś szczęściarz finansowy . I zazdroszczę i nie , bo masę kapitalnych pomysłów rodzi się jak człowiek kombinuje „jakim by tu sposobem...” Zaraz sobie polatam po Twoich linkach do picassa. Ciekawam bardzo do czego jesteś zdolny skoro masz taki komfort finansowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Nie twierdzę ze cos jest lepsze a cos gorsze Pestko. moja podwojna szyba zaszła jakąs mazią. Przytoczyłem tylko wypowiedz ktora padla wczoraj na tym forum. A jesli mowisz ze Kratki są ok to technicy ze Spartherma powinni sie wybrać na szkolenie do Polski. Nie znam się nie sprzedaję nie wykonuję i tylko rok okazjonalnie uzytkuje i uprzejmie się moim doswiadczeniem o podwojnej szybie dzielę jako mi sumienie nakazuje co do finansow to babeczka ktora robi mi projekt ZA DARMO bo taki jest układ u stolarza kasuje za takowy 500 zl i uwazam ze to godziwa cena. Dlaczego ? Bo moj projekt był 5 razy zmieniony i babka musiała sluchac moich wytycznych i ględzenia 5 x 30 minut do godziny daje troszke czasu w tym był przyjazd na budowę za free. na koniec w tych 500 zł klient dostaje gotowy pełny projekt z umiejscowieniem gniazdek , sufitów , generalnie wszystkiego. taki projekt jest mi własnie potrzebny aby nie latać jak kot z pęcherzem na budowę bo majser nie wiem co robić. Na koniec poprosiłem o wycenę i taka kwota padła drogo - tanio kwestia gustu do niczego nie zobowiązuje. a na koniec jestem zdolny mając komfort finansowy jesć sniadanie o 15 co dzis uczyniłem bo musiałęm jechac po moje wymarzone płytki na schody. kolacja jak zwykle o 21. juz pisałem takie życie powiedziało się A trzeba budowę dokonczyć nie ma zlituj się........ POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Radku zaczęło się od mojego żartu ,że kupuję Kratki dlatego bo w sparthermie takie jaja jak z Twoją szybą.Na pewno gdybym miała pieniądzę i na głębokośc by mi wkład sparthermu odpowiadał to bym go kupiła.Przecież to takie wygłupy. Ale dalej uważam ,że straszne pieniądze chcą za kuchnię, skoro ja za swoją dostałam 16 tys. a ja mam naprawdę dużą i też mam w blumach ,z koszem peka.Czasami lepiej zapłacić osobno 500 zł , i mieć kuchnię o 15-20 tys.taniej.Moja kuchnia nie jest w laminacie tylko mdf lakierowany i pamiętaj ,że czy to Rust czy wolsztyńskie ,czy ikea i stolarz, środek to te same płyty.Mojej koleżanki monter stolarza ,montował w Ruscie- tam się płaci za ładne ekspozycje,architektów,no i ich drogie miejsca wystawowe,nawet za firmowe ładne ubranie pani sprzedającej . No chyba,że Twoja kuchnia jest większa i wszystkie szafki to servo drive i masz inne bajery. Moi znajomi zrobili kuchnię u stolarza polecanego od kogoś innego ,a nie od mojego bo mieli ładniejszą stronę internetową i powiem Ci katastrofa.Moja siostra sama składała w domku letnim kuchnię z ikei -nieporównywalna jakość na + dla Ikei. Mogę kuchnię kupić za 40 tys,czy 50 tys, w Estimie,wolsztyńskich czy Rustcie ,ale czy warto,możę to lepiej brzmi jak ktoś się zapyta gdzie robiłeś kuchnię,ale nie o to nam chodzi. Natomiast jest różnica i w cenie i w jakości pomiędzy Audi i np. Fiatem i tutaj wiemy za co się płaci . Gdyby Ikea miała te fronty o które mi chodzi to bym na 100 % tam zamówiła kuchnię, moi znajomi mają i każdy nie chce wierzyć ,że to z Ikei,bardzo dużo pomagają monteżyści -Ci co robią pomiar i doradzają A śniadanie jadłeś o 15 ,bo ci się nie chciało wcześniej iść po bułeczki;)? Edytowane 25 Września 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.09.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 F.5 coś Ty się tak wkurzył Ja Ci nic nie wytykam Tu sobie różne rzeczy mówimy i na szczęście, bo dzięki temu można mnóstwo zrobić lepiej i taniej. O Kratkach wiem co wiem od przyjaciół i sama te kominki oglądam u nich od paru lat. Jest OK więc piszę co wiem. A Spartherm i inne Brunnery, MCZety... cóż na pewno są świetne tak samo jak wiele innych, ale ta cena... nie cierpię płacić za nazwę firmy Jakoś niezbyt wierzę, że są aż tak bardzo lepsze od Kratkowych, czy Pamy. Miałeś wyraźnie jakiegoś pecha z tą szybą Sparthermu. A reklamowałeś? Co z tym zrobisz? I fajnie, że o tym napisałeś. Dzięki temu jak ktoś się na nią zdecyduje, to z całą świadomością, że może to być problem. A jeszcze lepiej, że dociśnie fachowców w tej kwestii odpowiednio. Śniadania to ja też – bywa – jem następnego dnia, taka karma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 dziewczyny luz pełen głodny byłem i zmeczony bom po płytki na schody jezdził ale w centrum klinkieru dali mi dobry upust więc temat płytek na schody mam załatwiony. Teraz tylko klejenie a za dwa lata jak znam zycie odpadną bo niemieckie. co do spartherma to moj instalator mnie osrał na całego dzwoniłem razy kilka ale on zawsze mowi ze jutro. jest gwarancja 2 lata na razie wkład ma rok a nie mam czasu pisac pisma reklamacyjne Dziwne to jak mielismy sie rozliczac to dzwonił co 2 godziny czy aby na pewno będę. OT natura ludzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.09.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 F.5 daj mu do wiwatu. Ostatnio mi klient powiedział, że ja chyba jakaś niedzisiejsza, bo zapłacił zanim robotę skończyła, a ja zasuwałam nadal jak mróweczka, żeby z terminem się wyrobić. To ja mu na to, że on też chyba z księżyca spadł, bo zapłacił przed terminem Na szczęście takie sytuacje się zdarzają i łatwiej z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Radek no to powiedz,że pełno osób pyta Cię o instalatora,a TY zastanawiasz się czy go możesz polecić czy nie.POwiedz,że prowadzisz dziennik na forum i mu dupsko obsmarujesz.A może zadzwoń bardziej do jakiegoś przedstawiciela sparthermu ,może tam powinieneś reklamacje składać. A ja się boję o moje dachówki bo też są niemieckie spadają z dachu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 .A może zadzwoń bardziej do jakiegoś przedstawiciela sparthermu ,może tam powinieneś reklamacje składać. A ja się boję o moje dachówki bo też są niemieckie spadają z dachu:lol2: Ja juz byłem w sparthermie w Krakowie poł roku temu temat znają i czekają na moją szybę lecz mowią ze musi im dostarczyć ją ten kto montował wkład bo im się nie chce i jak to rozumiem bo im się nie chce ale nie rozumiem ze on mowi ze jutro przyjedzie - lepiej by powiedział ze mu sie nie chce. to to - to ja zrozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts