Barbara74 25.09.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 byle mnie by to nie spotkałoA dzisiaj kosiłam trawę w obecnym ogródku i cholernie wkurza mnie kosiara,ma rok i kilka razy w czasie koszenia odkręcają mi się kółka,mam kosiarkę Al-ko i wkurzają mnie te kółka.Zdejmujęj kołpaki z kółek i dokręcam śrubokrętem ,a one się znowu odkręcają.No i dlatego nie cierpię kosić,może od nowości ją źle złożyłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 25.09.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 f5 my też mamy spartherama z podwójna szybą i ten sam problem, reklamowałam ja w kwietniu i teraz we wrzesniu juz mam nowa ale niesttey wygląda na to ze problem jest dalej. mimo to uważamy że ten kominek to maszyna warta swoej ceny (mam tu na mysli jej sprawność), mam porównanie z kominkiem z kratki i naprawdę nie ma nawet co porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.09.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 byle mnie by to nie spotkało A dzisiaj kosiłam trawę w obecnym ogródku i cholernie wkurza mnie kosiara,ma rok i kilka razy w czasie koszenia odkręcają mi się kółka,mam kosiarkę Al-ko i wkurzają mnie te kółka.Zdejmujęj kołpaki z kółek i dokręcam śrubokrętem ,a one się znowu odkręcają. No i dlatego nie cierpię kosić,może od nowości ją źle złożyłam? Basiu, odkąd mój mąż lat temu dziesięć przełozył mi drzwi lodówki na drugą stronę (żeby otwierały się nie na prawo tylko na lewo) i one po kilku dniach spadły mi na podłogę lądując centymetr od moich stóp to wiem, że śruby należy skontrować cokowiek to znaczy Moze u Ciebie ten sam problem?? Ja się na tym nie znam ale tak głośno sobie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 f5 my też mamy spartherama z podwójna szybą i ten sam problem, reklamowałam ja w kwietniu i teraz we wrzesniu juz mam nowa ale niesttey wygląda na to ze problem jest dalej. mimo to uważamy że ten kominek to maszyna warta swoej ceny (mam tu na mysli jej sprawność), mam porównanie z kominkiem z kratki i naprawdę nie ma nawet co porównywać. Malkul rozwiń swoją myśl,co było złego w Kratkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Pinakolada sprawdzę to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) f5 my też mamy spartherama z podwójna szybą i ten sam problem, reklamowałam ja w kwietniu i teraz we wrzesniu juz mam nowa ale niesttey wygląda na to ze problem jest dalej. mimo to uważamy że ten kominek to maszyna warta swoej ceny (mam tu na mysli jej sprawność), mam porównanie z kominkiem z kratki i naprawdę nie ma nawet co porównywać. O proszę czyli problem moj nie jest odosobniony. Witam bratnią duszę. Gdy byłem w Krakowie obsługa tak jak by chciała stwierdzic ze to moj problem ze szyba czyms zaszła. Że niby ja nie potrafię palić. Na to ja sie przyznałem ze nie potrafię bo nigdy nie miałem kominka nawet papierosów nie umiem palić bo mi szkodzą na czachę. nie mówiąc o pleniu zielska Jedynie co pale to mosty za sobą ale oni mowili ze napewno miałem mokre drewno albo za mało powietrza do spalania. Zobaczymy jak sie temat zakonczy. byle mnie by to nie spotkało A dzisiaj kosiłam trawę w obecnym ogródku i cholernie wkurza mnie kosiara,ma rok i kilka razy w czasie koszenia odkręcają mi się kółka,mam kosiarkę Al-ko i wkurzają mnie te kółka.Zdejmujęj kołpaki z kółek i dokręcam śrubokrętem ,a one się znowu odkręcają. No i dlatego nie cierpię kosić,może od nowości ją źle złożyłam? Widzisz widzisz niemiecka kosiarka to i kała odlatują. Pewnie mi tez niebawem odlecą bo tez mam al-ko http://images46.fotosik.pl/1651/8056e0e24b205e32med.jpg Ale jak ona jest w garazu to juz samochodem nie wjadę rozmawialismy kiedys o tym - wielkości garażu. Edytowane 25 Września 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Ty masz droższą wersję bo spalinówkę,może była robiona na rynek niemiecki,a ja tańszą wersje.Radku a czy Ty nie masz zamontowanej przepustnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.09.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Malkul, a wielkość Kratkowego i Spartherma porównywalna tyż – myślę i o rozmiarze, i KW, i o materiale z którego wykonany. Bo to się tak nie da łatwo porównać. Poza tym w kominkach jak z komputerami – co pół roku nowocześniejsze wersje wchodzą. Ale Sparthermy i tak diablo drogie nie wiem czemu. Tak jak i nasz polski Hajduk, który ciągnie ceny do nieba. Fakt, że można u niego zamówić wkład takiej wielkości, że w nim staniesz, a potem się położysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.09.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 F.5 niech głupot nie opowiadają o tej szybie. Jakbyś mokrym palił, to – i to po dłuższym czasie – kominowi zaszkodzi i szybie, ale od wewnątrz. A kosiarę trzeba kupować z silnikiem Briggs & Stratton. Już nie wiem ile razy chwaliłam, bo nawet moja damska łapka odpala ją od pierwszego razu po zimie. A ta, którą mam już parę lat u mnie pracuje i nie ma systemu Ready Start. Poczytajcie tu http://www.briggsandstratton.com.pl/ o silniku, a na kosiarkowym fm o reszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 tak Pestko ale ja kupiłam w zeszłym roku,więc w najbliższym czasie wolę nie zmieniać , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) Ty masz droższą wersję bo spalinówkę,może była robiona na rynek niemiecki,a ja tańszą wersje. Radku a czy Ty nie masz zamontowanej przepustnicy ? Basiu mam juz trawę jak ta lala musiałem miec szeroką kosiarę. silnik redy start czy cus daje radę ale CO TO PRZEPUSTNICA???? wiem jedno moj ogrodnik pracuje w OBI widzi co i jak pracuje tam juz długo. mowi ze problemy są z NAC ze to produkt ktory lubi wracac na reklamację. Mowi ze AL-KO mają dobre łozyska w kołach czy podwojne i na swoją cenę daja przyzwoitą jakość. a sam na czym robi na HONDZIE. Dodam ze na kosiare zbirałem dobre 3 miesiące a trawa sobie rosła ale jak mnie ogrodnik podliczył za koszenie 0,15 zł za metr to szybko kupilem sprzęta. Edytowane 25 Września 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 przepustnica może być ręczna bądź elektroniczna i nią się reguluje przepływ powietrza do kominka,więc jak zamkniesz dopływ to nie dopływu powietrza i trochę przygasa w kominku.Elektroniczna robi to sama i wtedy nie ma chyba szans żeby w piecu zapalić jak w lokomotywie-co czasem skutkuje pękaniem ,wyginaniem wkładu,bądź szamotu.Ty masz kominek chyba jakiś współpracujący z ogrzewaniem to powinieneś to mieć w instalacji,więc wtedy nie mogą Ci zarzucić niewłaściwego grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.09.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Mądra Kobitka z Ciebie Basieńko Pięknie wytłumaczyłaś. Ale z przepaleniem na maksa kominka trzeba uważać szczególne wtedy, gdy rozpalasz go np. po nocy. Jak jest zimny kominek może nie zawsze od razu rozpalić się dobrze, bo np. wiatr nie z tej strony co trzeba wieje. Przepustnica się przymknie oczywiście w określonym momencie, to działa już jak kominek jest nagrzany. Niektórzy popełniają ten błąd, że ładują drewno na maksa do takiego rozpalania i wtedy różnie może się zdarzyć, bo chodzi o zbyt szybkie nagrzewanie. Powinno się włożyć parę drzazg i ze dwie, trzy cienkie szczapki, a potem jak to się rozpali powoli dokładać. Załadować od razu kilkanaście kilo drewna można dopiero jak kominek gorący. Myślę, że prędko wymienisz kosiarkę na sprawniejszy model z napędem w nowym ogrodzie Ja nadal mam moją pierwszą elektryczną jako pamiątkę. Pracowała jeden sezon F.2 Honda, też montuje do swoich kosiarek silniki Briggs&Stratton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.09.2012 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Pestko mąż mi też mówi,że jestem mądra ,że z głupią by się nie ożenił,no i mam dobre geny ,cokolwiek to znaczy. ,ja wtedy słodko,że ja dla pieniędzy...:Dno i tak właśnie miło konwersujemy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.09.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Chyba masz dobrego przyjaciela u boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.09.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 przepustnica może być ręczna bądź elektroniczna i nią się reguluje przepływ powietrza do kominka,więc jak zamkniesz dopływ to nie dopływu powietrza i trochę przygasa w kominku.Elektroniczna robi to sama i wtedy nie ma chyba szans żeby w piecu zapalić jak w lokomotywie-co czasem skutkuje pękaniem ,wyginaniem wkładu,bądź szamotu.Ty masz kominek chyba jakiś współpracujący z ogrzewaniem to powinieneś to mieć w instalacji,więc wtedy nie mogą Ci zarzucić niewłaściwego grzania. w takim razie przepustnicę mam reczną. powietrze idzie z zewnątrz pod wklad i popielniekiem idzie do paleniska. majster od kominka zrobil mi dodatkowo jeszcze jeden dolot z pokoju jak stwierdził na wszelki wypadek. chodzi o to aby w początkowej fazie palenia dostarczyc duzo powietrza. natomiast spartherm radzi aby uchylac szybe na 5 cm na okres 10 minut. wowczas cug jest konkretny i szybko sie rozpala. tak czy siak na tą zimę jeszcze nie mam drewna wszystko spaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.09.2012 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) F.5 poszukaj nawet na allegro – masa firm sprzedaje drewno z dowozem. Jeszcze kupisz sezonowane nawet 2letnie o tej porze roku. Jak byś był mazowiecki porzuciłabym Ci linki do kilku firm Ładny masz ten kominek. Będziesz czymś jeszcze okładał? Kup ruszt żeliwny do niego. Będzie wygodniej układać i drewno i brykiety. Poza tym łatwiej się drewno na ruszcie rozpala i elegancko wygląda. Tu mają stalowe proste bardzo i zdaje sie robią na wymiar też http://www.hurtownia7.pl/product.php?id_product=33 Te dość ozdobne, ale żeliwne http://www.cieplotek.pl/33,ruszt-kominka-komplet-55x46.html Na allegro też można znaleźć Edytowane 26 Września 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.09.2012 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Dostałam wycenę na schody zewnętrzne w granicie ,montaż będzie wiosną, granit jasno szary, nie pamietam nazwy.Podest który ma szerokości 211cm i długi na 4,20, 12 stopni i taka sama szerokość .Koszt 11 tys. Ta wycena mi się podoba, bo na podeście będą 3 płyty, co wiąże się z małą ilością fug. Ine wyceny były podobne ale podest miał być obłożony mniejszymi kawałkami. Dzisiaj również podpisałam umowę na schody wewnętrzne i szafki pod umywalkę. Schody w kolorze dębu naturalnego i podstopnice też .Zastanawiałam się również nad białymi.Poprosiłam o jak najbardziej kanciaste,ale pan na środku ma złagodzić kanciastość bo będzie to się wycierać. Schody będą w oleju. Cokoliki wzięłam też dębowe, wysokość 6,5 cm.Z tymi cokolikami to muszę się zastanowić,właśnie w tej chwili wpadłam na to ,że razej powinny być białe - tak jak listwy przpodłogowe. Myślałam ,że nie będzie kolizji,ale teraz już wiem ,gdzie dojdzie do łączenia cokolików z listwami przypodłogowymi. Co do schodów to zawsze strasznie podobały mi się schody Venuski o te własnie: zgrzyt będzie jak się wchodzi na schody z salonu,więc muszę teraz dobrać listwy do cokolików lub z nich zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.09.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) F.5 poszukaj nawet na allegro – masa firm sprzedaje drewno z dowozem. Jeszcze kupisz sezonowane nawet 2letnie o tej porze roku. Jak byś był mazowiecki porzuciłabym Ci linki do kilku firm Ładny masz ten kominek. Będziesz czymś jeszcze okładał? Zamysł był taki. Pomieszczenie w którym stoi kominek ma 80 m2 jest dośc spore bo to pokoj połączony z kuchnią i przedpokojem (schody na górę) więc chciałem duzy wkład aby nie zginął w tym pokoju. Padło na varię Bh spodobało mi sie to zdjęcie http://images39.fotosik.pl/1764/9f0ff0122f7555bbmed.jpg na tą chwilę na dole mam trawertyn i kupione cegły tylko bezowe i nie wiem jak to spasuje. lubie beże i brązy nie biorę innych kolorów pod uwagę !!!!!!!!!!!!!!!!! to nasz pokoik w ktorym teraz egzystujemy . i troszkę kuchni. http://images35.fotosik.pl/1633/ee072364b22bbd3bmed.jpg http://images50.fotosik.pl/1678/d91addcd9c4d7edcmed.jpg Basiu chyba mamy podobny piekarnik ktory bierzesz pod uwagę Samsung. Edytowane 26 Września 2012 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.09.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 no i jak pieczenie w nim ,spełnia wasze oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts