f.5 26.09.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Nie znam sie na piekarnikach ogolnie grzeje. wadą jest to ze nie ma wyjezdzających tych kratek wihajstrów. to znaczy aby wyjąc potrawę musze wyciągnąc ten ruszt nie ma rolek. ale piekarnik jest economic. byl tani. Moja Ewa duzo robi w naczyniu zaroodporym głownie ryby , czasem udka kurczaka , miesko. podobno z takiego naczynia jest jedzenie zdrowsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.09.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 te wihajstry to teleskopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 26.09.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Basiu, Ile musisz czekać na schody? Podoba mi się to połączenie z białą listwą. Radku Mam obecnie kuchnię w tej samej kolorystyce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.09.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 schody 18 listopad, jak będzie się dało to troszkę wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.09.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Basiu bardzo dziękuję za spotkanie i pożyczenie książek - będę miała ucztę przed snem przez kilka dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.09.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Basiu bardzo dziękuję za spotkanie i pożyczenie książek - będę miała ucztę przed snem przez kilka dni . ja sobie uświadomiłam,że my zawsze mamy adrenalinę w naszych spotkaniach- pamiętasz benzynę z Krakowa? no a dzisiaj drzwi zatrzaśnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.09.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Szalone Dziewczyny to i adrenalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.09.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 basiu glosuje za brakiem cokolikow przy schodach:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.09.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 ja sobie uświadomiłam,że my zawsze mamy adrenalinę w naszych spotkaniach- pamiętasz benzynę z Krakowa? no a dzisiaj drzwi zatrzaśnięte I takie spotkania najlepiej się pamięta . Szybko dokonałaś analizy sytuacji i raz-dwa zadziałałaś . Chwała Panu od kafelek i całe szczęście, że telefon miałaś przy sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 basiu glosuje za brakiem cokolikow przy schodach:rolleyes: Monika ja też nie chciałam cokolików,ale schodowy mówi,że coś tam na łączeniu będzie łądniej ,nie wiem przpadkiem czy to nie dla niego wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.09.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Monika ja też nie chciałam cokolików,ale schodowy mówi,że coś tam na łączeniu będzie łądniej ,nie wiem przpadkiem czy to nie dla niego wygodniej schodowy może bać się luk wynikających z nierowności ścian( ja nie mowię ,że masz nierowne, ale może tak się zdarzyć). więć z tymi cokołami poczekaj do skonczonego montażu stopni i podstopnic:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Moniko mnie też się bardziej podoba bez, muszę to przemyśleć, ja mam schody x 2, bo do salonu na dół i do góry. On coś mó∑ił ,że przy jednych może być problem bez opasek.A raczej powinam zrobić ,albo wszystkie bez ,albo wszystkie z . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 I takie spotkania najlepiej się pamięta . Szybko dokonałaś analizy sytuacji i raz-dwa zadziałałaś . Chwała Panu od kafelek i całe szczęście, że telefon miałaś przy sobie . Czasami dobrze jak większość budowlańców ma klucze,a właścicielka nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.09.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) Nawet na pewno dla Jego wygody. U mnie spieprzyli mimo, że robili na miejscu. Nie chciałam cokołów, ale muszę je mieć. Jeśli nie masz cokołów w planach, to schody muszą być od razu robione pod taką wersję, czyli: robi stopnie i podstopnice dłuższe niż wskazuje szerokość schodów, wykuwa w ścianie miejsce na "naddatek" montuje schody, a na końcu wykańcza ścianę. Tylko przy takim montażu masz szansę, że łączenie schodów będzie wyglądało na tyle idealnie, by nie było konieczności montowania cokołów. Krótko: w wersji bez cokolików to ściana ma być pasowana do schodów, a nie schody do ściany. U mnie tego nie zrobiono i teraz "pozamiatane". Szkoda, że o powyższym dowiedziałam się od firmy specjalizującej się w schodach dywanowych, gdy płakałam już nad swoimi Edytowane 28 Września 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.09.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 schodowy może bać się luk wynikających z nierowności ścian( ja nie mowię ,że masz nierowne, ale może tak się zdarzyć). więć z tymi cokołami poczekaj do skonczonego montażu stopni i podstopnic:p a może zdystansować schody od ściany na 1-2cm ?? Wtedy ukryje sie nierównosci ścian a i cokolików nie będzie. U mnie tak jest A i ta szpara przy myciu jest przydatna bo myjac stopien nie dotykam ściera ściany i nie brudzę jej Jak potrzebne zdjęcia to zrobię. Uprzedzam jednak ze szpachlowanie/gładzenie tych "szparek" jest niezwykle trudne i nie ma szans zeby te przestrzenie były idealnie gładkie. Mpoja ściana była wygładzona przed montazem schodów ale panowie stolarze montujac je i wiercąc w ścianie zmasakrowali ja nieco. I poprawki nie wyszły juz idealnie. Malowanie tych przestrzeni tez nie nalezało do najłatwiejszych . Ale dało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Będą dopłaty do budowy domu energooszczędnego lub pasywnego. Możesz otrzymać nawet 50 tys. zł Zamierzasz budować dom pasywny? Mamy dla ciebie dobrą wiadomość – możesz dostać 50 tys. zł dopłaty od Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. 30 tys. zł otrzymają osoby, które budują dom energooszczędny, a 11 tys. - osoby kupujące mieszkanie w budynku energooszczędnym. Co trzeba zrobić, żeby otrzymać dotację? Takie cudo dostałam dziś z MURATORA. Może Ciebie i inne dziewczyny budujące to zinteresuje http://muratordom.pl/eko-murator/buduj-ekologicznie/beda-doplaty-do-budowy-domu-energooszczednego-lub-pasywnego-mozesz-otrzymac-nawet-50-tys-zl,116_9666.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Pinacolada ma dobre rozwiązanie. Zdystansować. Julianna ma nawet miejsce na podświetlenie ledowe – pamietasz, prawda?Wprawdzie potem ten rowek wymaga specjalnej końcówki do odkurzacza, ale ściana i schody ładniej wyglądają. Nie lubię listw obudowujących stopnie przy ścianie. Jakoś tak wiejsko-nieelegancko wyglądają. Chyba, że cały dom w takim listwowo-sztukateryjnym wydaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Pestko dzięki poczytam o tym dofinansowaniu,u Julianny są fajne schody ,bo proste,ja mam 3 stopnie zabiegowe.Zastanawiam się czy dla świętego spokoju i nie martwienia się niczym nie dać po prostu białych kanciastych cokolików Pinakolado zrób zdjęcie,coś nie pamiętam Twoich schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Pestka, zajrzałam z ciekawości pod ten link o dofinansowaniu. Fajnie, że Państwo chce dopłacić, ale czemu podobnie jak w z solarami, robi to tylko przez kredyt i sporą część zarobią na tym banki. Do tego taka dotacja jest przychodem, więc kwotę trzeba pewnie obniżyć o podatek (tak jest przy solarach). Już się zastanowiłam, czy nie opóźnić odbioru, ale widzę, że to tylko dla "nowych kredytobiorców". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Basia, nie dawaj cokołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts