Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

khb a co masz w następnym etapie?może teraz jak się nic nie dzieje to trzeba poplanować.U mnie zabudowa poddasza i montaż puszek i pełno pytań o oświetlenie jakie gdzie -zgłupiałam straciłam pomysły, koncepcję, nie chcę żeby potem była zmiana decyzji i kolejne poprawki...

Przegladaj katalogi z oświetleniem, masz łazienki zaplanowane?

khb ja też dam grafitowa podłoga tą samą w kuchni co w przedpokoju.Zamierzenie jest takie u mnie mało misz maszu, na poziomie kuchni jest jadalnia i przedpokój tam daję jedne płytki już kupione.Pół roku temu :) ale teraz chyba bym grafitowych nie chciała tylko jasne,ja lubię jasne wnętrza i boję się tego grafitu.

W każdym razie potem pozostałe pokoje -salon, sypialnia, dzieci- panele drewniane ( zdjęcie w dzienniku)

No iteraz nie wiem jakie drzwi białe czy fornirowane jak moje drewno, czy może szare.

Jak tam idzie elektryka????

Pamiętaj rob fotki kazdego punktu : skąd dokąd idzie -- kazda sciana musi byc sfotografowana.

Mi w tym tegodniu pomogły fotki jak montowali balustrady

nie wiedziałem ile mam na na płycie styroduru i jak głęboko mogą wiercic aby nie przewiercili stropu.

okazało się ze nie mam tych zdjęc na kompie ale na fotosiku się ostały i dzięki temu byłem spokojny o wiercenie :)

Dlatego fotki muszą być

Mowiłyście o wykonawcach i paleniu na budowie

Akurat mam takich 2 fajnych panow glazurników warto zobaczyć oczywiście niepalących :)

Sami zrobili sobie garderobę z deski i ceownika , wyczyścili siedzenia wykonali stolik

Proszę zwroć uwagę jakie mają narzędzia (czyste)

https://picasaweb.google.com/108457557392712242490/14Stycznia2012

rewelacyjna ekipa

jak by ktos potrzebował namiar na balustrady kute i nie tylko polecam ekipę ze Strumienia

https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/13012012BalustradaGruszka

Pozdrawiam radek

Edytowane przez f.5

Radku elektrykę mam położoną i mam foty a oprócz tego też ma wykonawca.Muszę tylko ustalić punkty świetlne na sufitach i kontakty bo teraz mi montują puszki- po tynkach.Z punktami świetlnymi mam kłopot bo nie mam na to pomysłu,ani nie wiem jakie światła.

Powiedz mi czy coś wiesz na temat wygrzewania wylewek?

Na piecu mam krzywe do wygrzewania wylewek ale mialem wylewki robione latem więc nie musialem ich wygrzewać.

wydaje mi sie ze musisz popytac człowieka od wylewek.

On powienien Ci zresztą sam powiedzieć jak zadbac o wylewki w początkowej fazie.

znalazłęm takie cos na forum

Cytat Napisał ioc Zobacz post

Zdecydowałem się na anhydrytową posadzkę ze względu na terminy (robię remont w zamieszkanym domu )

cezka, mógłbyś mi napisać jak w przypadku posadzki anhydrytowej kiedy docelową warstwą będą płytki, a jak w przypadku paneli lub jakiejś deski typu barlinek - kiedy można kłaść docelowe warstwy.

I jeszcze jak powinno przebiegać wygrzewanie tej posadzki i czy jest potrzebne

Pozdrawiam

Wilgotność równoważna podkładu anhydrytowego dla ogrzewania podłogowego wynosi 0,3%. Dla zwykłego podkładu nieogrzewanego 0,5%. Jedynie dla wykładzin podłogowych przepuszczających 1,0%. Na Anhydryt nie stosuje się okładzin kamiennych wymagających grubą warstwę kleju. Istnieje możliwość przemoczenia podkładu.

Wygrzewanie nie jest konieczne. Mozna jedynie po tygodniu włączyć ogrzewanie podłogowe. Normalnie takie podkłady w normalnych warunkach osiagają wilgotnosć równoważną po 2-3 tygodniach zależy od grubości wylewki. W ciagu pierwszego tygodnia należy wylewkę anhydrytową dobrze przeszlifować aby usunąć mleczko cementowe.

tu masz linkę do dyskusji

zreszta widzę :) ze sam pytałem o cos

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0YNzfiZeeUIJ:forum.muratordom.pl/showthread.php%3F158518-Posadzki-anhydrytowe-czy-warto/page4+wygrzewanie+wylewek+anhydrytowych&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a

Pan Portfel zapytał mnie po co jestem tyle godzin na budowie...Czy naprawdę podoba mi się jeszcze ten portfel?...szkoda gadać....

uhhh, przerywam w trakcie czytania, by powiedzieć ... nie było mnie tu dotąd??? how could it be???!!!

Podobywuje mnie się to :lol:

Ja własnie pracuję nad oświetleniem łazienek i luster w łazienkach.

Basiu a jakie style lubisz,albo czego nie lubisz?

No to jesteśmy na tym samym etapie :D Ja na razie biorę pod lupę dolną łazienkę. Chcę zrobić sufity podwieszane już, więc muszę się zdecydować na lampy... Jako dolna, na wzór podoba mi się bardzo łazienka monsanbii i Anuli... Chciałabym ciemną, niekoniecznie czarną i z drewnianą podłogą... ;) a do tego lampy a la Tom Dixon... ale żeby była bardziej nowoczesna, bo raczej takie będą wnętrza domu... i jak to wszystko dopasować? ;)

Dziewczyny ja mam dokładnie to samo! Cos co wymyśliłam jakiś czas temu przestaje mi się podobać, więc wymyślam coś nowego po to by..... znów wrócić do starego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz na etapie kuchnia w dwóch skrajnościach, zresztą podobnie jak w Twoim przypadku Barbaro. Albo fornir(ciepły) albo biel (zimna).I tak od kilku miesięcy nie mogę podjąć decyzji a w kwietniu przeprowadzka!( fajnie by było gdybyście do mnie zajrzały;-) ) Łazienkę dolną planuję też czarną z drewnem na podłodze i też ciągle kombinuję.....Barbaro a Ty podjęłaś już decyzję co do kuchni? Robisz w bieli czy w fornirze?