monika996 28.09.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 :yes:Basia, nie dawaj cokołów.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 no własnie ja też zastanawiałam się nad opóźnieniem,ale włąśnie ten kredyt przez bank,bez sensu, no i przez wybrane banki,my mamy w multibanku. No ja też nie lubię tych cokołów,ale boję się,że będzie coś nie halo bez nich-tzn.że nie zrobi mi tak łądnie.Umowę mam podpisaną ,ale te szczegóły mogę zmienić pokażę wam dębowe schody z cokołami te są akurat jesionowe myślę ,że jak cokoliki to tylko białe, ja boję się,o jakieś niechli=ujstwo stolarza i on potem powie a nie mówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 28.09.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Basia - wklejam swoje schody Jak ogladniesz to moge usunąć Ogólny widok, żeby było wiadomo o co cho http://imageshack.us/a/img4/7690/dsc0787k.jpg Uploaded with ImageShack.us Szparka z bliska http://imageshack.us/a/img411/3535/dsc0785t.jpg Uploaded with ImageShack.us Szparka z góry (stoję na schodach) http://imageshack.us/a/img853/5340/dsc0790t.jpg Uploaded with ImageShack.us Szparka od dołu (stoję pod schodami) http://imageshack.us/a/img402/5291/dsc0794s.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ładne Pinacolada. U Basi szparki nie byłoby na wylot, tylko zagłębienie. Tak przewiduje u siebie Julianna. NIE RÓB COKOŁÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ładne Pinacolada. U Basi szparki nie byłoby na wylot, tylko zagłębienie. Tak przewiduje u siebie Julianna. NIE RÓB COKOŁÓW Pestko ja mam ścianę przywierającą do schodów,a Ewa dostawiła ściankę z cegieł,ale zostawiła szparę-u niej szpara też na wylot. Ale tak czy owak ,napiszę do stolarza,że cokołów nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Szkoda. Żadna z nas wcześniej o takich drobiazgach nie myślała, a szkoda, bo można by wykończyć schody cokołem zlicowanym ze ścianą. Tak by mi się podobało. Zaraz, a jeśli trepy i podstopnice nie będą dotykać do ściany ??? Masz przecież na betonie. Będzie rowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) Basiu, kuchnia nie te kolory i mebelki, ale jest wejście do spiżarni dokładnie jak u Ciebie. Podoba mi się też ta podwójna półka nad oknem i to, że górna jest pociągnięta aż nad wysoką zabudowę. W dolnej półce można schować oświetlenie. Edytowane 29 Września 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Pestko te cokoły zlicowane ze ścianą to dobrze robić jak wylewki są pierwsze przed tynkami-to dotyczy bardziej listew przypodłogowych,no bo na schody się nic nie leje.Tak czy owak czy są zlicowane czy nie to dla mnie bez różnicy bo je wizualnie widać.Stolarz może mi zrobić cokoły nawet cienkie. On coś tam trochę narzekał na bez coołów ,więc trochę się tego boję. Poza tym przy schodach do salonu mam cegły i ja myślałam aby dawać cegły po schodach,on mówił ,że dla mnie lepiej po. Zamontowali mi szybę w prysznicu jest wielka,bo na 243 cm wysoka i na 140 szeroka.no ale niższa by dobrze nie wyglądała bo kończy kafle na tej ścianie.Szyby panowie nie mogli wnieść we dwójkę po schodach,bo musieli trochę podnosić.Facetowi lał się pot z czoła ciurkiem! i mimo tego że wyglądali na osiłków, wezwali posiłki.Czekając wysli na zewnątrz na papierosa,a ja oprowadzałam Ewę i jej córeczkę wokół domu. Jak chciałyśmy wejść okazało się,że drzwi się zatrzasnęły.A ja tylko z telefonem w ręku,samochód zamknięty,klucze w środku ,brama wyjatkowo zamknięta. A kluczem,który jest u sąsiadów, ja dzisiaj otworzyłam ,bo inne mają-elektryk ,kafelkarz i elewator :)Dobrze,że kafelkarz był bliziutko i podjechał. Teraz też muszę szybko zamontować barierki na piętrze-(chyba pełne),bo stolarz ma tam jeszcze wymierzyć .Nie robiłam barierek bo wiedziałam,że z szybą od prysznica może być problem. Zastanawiam się co będzie z materacem 180x200.. No i tak wymyśliłam jeszcze jeden akcent ożywiający do szarej łazienki.Tam będzie dębowa szafka pod umywalkę i na wprost wejścia na ścianie szarej dam dębowy napis BATH w pionie-pamiętacie Hazelek ma też napis,chyba coś o miłości jak dobrze pamietam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Pesteczko Rozmawiałam z Ewą jak była u mnie o wejściu przez szafkę ,ale wchodziłoby się przez 60 cm,wąskim tunelikiem i to bardzo niewygodne byłoby.Też to ostatnio jeszcze raz analizowałam.Kuchnię jeszcze nie zamówiłam ,chciałąbym do 2 tygodni,Bedę ją ponownie analizować, no i ten sprzęt AGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Ale miałaś przygodę My już kilka razy zaliczyliśmy coś takiego. Ja w Warszawie. J. odwoził mnie do pociągu i jak wrócił okazało się, że klucze zostawił w domu. Raz nawet wchodziliśmy przez okno na poddaszu. Ale najczęściej zapominamy coś zamknąć. Na szczęście tu spokojna okolica. Jakbyś robiła cegły po schodach, to cokoły można by wyrównać z cegiełkami. Ładnie by to wyglądało. Na tych fotkach kuchennych nie ma wejścia przez szafę, ale jest wąsko. Dlatego je wkleiłam. Popatrz na powiększeniu. Ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 to zdarzyło się drugi raz,za pierwszym było zimno ,a ja w lekko ubrana w dodatku w stroju roboczym,i bez telefonu niczego.Na całe szczęscie zostawiłam w sypialni okno otwarte i byli obok budowlańcy z drabiną.mnie się nie powiększa,mało ,w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Prześlę Ci mailem większą No, my na pewno nigdy nie zostawimy okna na parterze otwartego, ani uchylonego. Kiedyś o mały włos Spinoza by się udusiła. Nie było jeszcze kocich drzwiczek. Musieliśmy wyjechać, zapomnieliśmy o uchylonym oknie, a kotka koniecznie chciała wejść do domy. Szczęściem sąsiadka była w ogrodzie i usłyszała żałosne miałki i uratowała ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 o jeju ,ale się męczyła.A te drzwi na zwierzątka są superowe,zawsze strasznie mi się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Drzwiczki to jedyne rozwiązanie. Koty wychodzą kiedy chcą i zawsze mogą wrócić. Robią to często i oszalałabym jakby miała ich pilnować. Szczególnie jeśli o 4 rano wychodzi jeden, a godzinę później drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.09.2012 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 a wszedł Ci ooby zwierzak kiedyś przez te drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 No, włazi czarny kocur, dzikus. Włamuje się i czyści kocie miseczki. Nazwałam go Pirat. Kiedyś też próbował jakiś inny, ale Pirat, który czasem rezyduje w garażu sprawił mu manto. U nas są jedne drzwiczki w ścianie garażu, a drugie w drzwiach z garażu do przedpokoju.Mogłabym koty zaczipować i wstawić drzwiczki z czujnikiem, żeby otwierały się tylko dla moich, ale 3-ci stołownik mi nie przeszkadza. Tym bardziej, że Pasqal jest śpioch i leniuch, a wizyty Pirata zmuszają go trochę do częstszego złażenia z fotela. Mail z fotkami doszedł już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.09.2012 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Widzę, :)Podobnie jak u mnie,wejście do spiżarki cofnięte,nawet dali piekarnik tam,gdzie kiedyś był zakładany w głębi-czyli mają karny kącik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.09.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Pestko ja mam ścianę przywierającą do schodów,a Ewa dostawiła ściankę z cegieł,ale zostawiła szparę-u niej szpara też na wylot. Ale tak czy owak ,napiszę do stolarza,że cokołów nie chcę nareszcie stolarz jest starej daty i mu się po prostu cokoły podobaja . juz przerabiałam to u siebie na budowie, zawsze krtoryś z fachowcow probował przeforsować coś swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.09.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 (edytowane) Widzę, :)Podobnie jak u mnie,wejście do spiżarki cofnięte,nawet dali piekarnik tam,gdzie kiedyś był zakładany w głębi-czyli mają karny kącik. No i co Ty na to ustawienie I wykończenie tymi półkami nad oknami jest super. Wiąże wszystko w całość. Podmieniłam zdjęcia na większe w poście 2602. Teraz można powiększyć na niemal cały ekran Edytowane 29 Września 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.09.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ładna ta kuchnia wrzucona przez Pestkę. Taka rześka, niebanalna. W karnym kąciku jest chyba mikrofalówka . No i ma wyspę - czyli mój typ . Póki nie zamówiłaś, a sufit i tak przerabiasz, to można jeszcze kombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts