Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Ołtarza nie budziet, bo J. jest po kościelnym, a ja po cywilnym. Tak się nam minęło :(

Namioty Tentorium ma na składzie nawet taki 8 m długości, więc no problem. Ale pojedziemy sobie tylko po cichutku do urzędu, więc nie konno. Jeżeli już miałoby być coś z końmi to prędzej powozem. Ale nie będziemy żadnej pompy robić, tylko przyjęcie będzie z przytupem.

Dziewczyny mają już dogadane. Każda jest na swoim i ustaliły, że albo sprzedadzą, albo będą traktować jako miejsce spotkań i każdego roku inna będzie głównodowodzącą na włościach. Mam nadzieję, że im nie przejdzie.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w końcu na stronie pojawił się front ,któ®y mam mieć

Obrazek%206.png

kuchnia mnie całkowicie zjada,dlatego poprosiłam forumową Agnieszkę o jej wizualizacje,to da mi obraz jaki kolor dać,i jakie lampki

Wersja będzie z sbs, nie wiem jeszcze który układ mo analizujemy wszystko dokładnie.Moja ulubiona wersja sbs pomiędzy szafkami 35 cm, ma taki minus-zresztą nie wiem czy to minus czy tylko ja tak myślę.

Ale...wtedy pomiędzy ścianką wysokiej zabudowy będzie od razu przy otwór do spiżarki ,czyl 73 cm.,a potem niska zabudowa, czy jednak tam nie będzie za wąsko,Zajrzę jeszcze raz na pestkową morską kuchnię, tam podobnie jest i jest ok

Pestko ,fajnie ,że ci się też podoba ,teraz zostaje kwestia uchwytów,bo palnowałam długie metalowe relingi ,ale boję się ,że będzie tego za dużo i opaują kuchnię,bo będę mieć dużo szuflad.

Byłam u koleżanki i ona ma szuflady 100 cm trzy rzędy przy sobie i coś mi się za długie wydawały.Agnieszka dała mi propozycję ,żebym zrobiła 3 rzędy szuflad 80 cm ,zresztą w tym samym dniu będąc u koleżanki też tak sobie to rozłożyłam,

Czyli na tej stronie gdzie płyta indukcyjna miałabym 3 x 80 cm szuflady.Jeżeli byłyby szuflady dzielone na 3 to byłoby ,9 uchwytów i nie wiem czy własnie one by zrobiły zamieszanie

tu są relingi i też jest ciąg 3 szuflad po 3,ale ja mam jeszcze drugi róg i może byłoby za dobrze

Herkskapelig_gaardsrom_CF048811.jpg

dlatego myślę,czy by nie dać takich a tak przy okazji ładny ten kolor :)

Obrazek 7.jpg

W domu atmosfera napięta,mąż ma pretensje,że nic nie jest robione ,a z banku dzwonili wczoraj-ciekawe czy tak tylko powiedział.

Ale wkrętarki mi wczoraj nie przyniósł....zapomniał

Ja mu na to,że wstrzymuje nas sufit ,a lepiej żebyśmy sami go rozebrali,i zobaczyli jak kuchnia wygląda bez kolejnych sufitowych zabudowań.

Mam parapet granitowy u chłopców -czarny -piękny,ale montować będzie kafelkarz-dzisiaj dzwonię i się umawiam.Tylko on lubi przyjść jak jest więcej roboty do zrobienia.Więc dzisiaj również łązienka dolna do załatwienia.

Ale najpierw idę zjeść śniadanie ...no i pokażę Wam mój śliczny czarny granitowy parapet :)

Basiu, kazdego podobno szlag trafia na wykonczeniowce, wiec to nic dziwnego taka napieta atmosfera :) Wazne zeby sie zdystansowac. Koniec koncow budujemy sobie domy bo mielismy na to ochote. To nie za kare przeciez. Czekam na wizke kuchni. Ja bym dala relingi dlugie. DSC_1795.jpg

Tu tez duzo tego a wyglada ok wg mnie

KOLOR uważam ten szary jest THE BEST. Nawet miałam Ci proponować, żebyś może przemyślała jakieś szarości na frontach, ale tak byłaś nastawiona na tę śmietankę.... :lol2: że dałam spokój.

RELINGI wydają mi się nie groźne. Dużo lepsze od czegokolwiek innego.

ACH, faceci:cool:

Pestko,ogólnie jestem tchórzem i dlatego boję się szarych frontów,białe będą ponadczasowe.Poza tym jak zaczęłam nawet przebąkiwać o szarościach to mąż powiedział nie,zdecydowanie nie.A ponieważ ja jestem tak jak mówiłam tchórzem, to nie napierałam.Na tym zdjęciu jest podłoga w drewnia,a ja mam czarną, więc też jest różnica.Poza tym jak dochodzi do wybierania koloru ,już konkretnego z palety RAL to też może być problem-tak jak to jest z kolorem ścian,który można łatwo przemalować,no z frontami gorzej.

Ja ten mój Ral 9010 ,widziałam na drzwiach więc ,wiem ,że mi się podoba.Natomiast szarej kuchni nie widziałam,no chyba jedną w połysku,ale to nie to samo.

W połysku masz rację, na pewno nie dobrze. W ogole połyski mi się nie podobają.

Jak jesteś przekonana do śmietanki, to już nie szukaj nic innego. Może rzeczywiście z czarną podłogą byłoby zbyt ciemno.

Sharlotko ,tak wrzuciłam zdjęcia do dziennika

zadzwonił pan z rekuperacji,że jest w pobliżu i by mi od razu to przeniesienie zrobił,jadę na budowę, będzie ściąganie zabudowy w suficie na szybko tam gdzie rura rekuperacyjna jest,miałam krzywiznę w narożu okna i dlatego chciałam sama powoli ściągnąć ten sufit i zadecydować,no ale pan Rekuperacyjny mnie ubiegł,jadę na budowę,kągtówką to zlikwiduję,poza tym oni na pewno mają wkrętarkę

Basiu, powiem to co już wiesz łazienka cudna, parapet również i faktycznie chyba trzeba pomyśleć nad wymiana klamki, chyba że chcesz zeby się tak wyróżniała. Bardzo zaciekawił mnie temat Twojej kuchni i rozterek relingowych. a co powiesz na takie uchwyty?bqdokxk.jpg, sa długie ale ciut grubsze i zgrabniejsze. ten na zdjęciu z szarą kuchnia tez mi sie podobało ale dłuższe nadają bardziej nowoczesny charakter. Fronty śliczne!!! a z jakiej firmy są?

Basiu super wygląda szyba w szarej łazience :D.

Widziałam ją na żywo i powiem Wam, że nadaje łazience pięknego charakteru.

Parapet musisz nam pokazać z bliska :D.

Wiesz, że już nie mogę się doczekać tych wizek kuchni ;).

Dopiero dzisiaj przeczytałam o ślubach / rozwodach. Pesteczka wpisuje się w wyniki badań, na które kiedyś trafiłam. Wyraźnie wskazywały, że nasze drugie związki są zazwyczaj bardziej udane, bo inaczej dopieramy partnera :).

A myślałaś Pesteczko o ślubie humanistycznym? Niedawno córka mojej przyjaciółki taki brała i wrażenia podobno niezapomniane :).

To coś na kształt tego co widzimy w hamerykanskich filmach. To ceremonia szanująca i pięknie podkreślająca Wasz indywidualizm.

Szara kuchnia rewelacyjna (ale tu akurat nie jestem obiektywna), relingi podobają mi się te zaproponowane przez Beatę Weronikę, delikatne, nie nachalne...:)

Łazienka świetna, prosta i elegancka :)

Zastanawia mnie pora Twojego śniadania, tak długo śpisz czy taka zajęta byłaś? ;)

Pestko czemu mówisz połyskom nie? :(

Basiu super wygląda szyba w szarej łazience :D.

Widziałam ją na żywo i powiem Wam, że nadaje łazience pięknego charakteru.

Parapet musisz nam pokazać z bliska :D.

Wiesz, że już nie mogę się doczekać tych wizek kuchni ;).

Dopiero dzisiaj przeczytałam o ślubach / rozwodach. Pesteczka wpisuje się w wyniki badań, na które kiedyś trafiłam. Wyraźnie wskazywały, że nasze drugie związki są zazwyczaj bardziej udane, bo inaczej dopieramy partnera :).

A myślałaś Pesteczko o ślubie humanistycznym? Niedawno córka mojej przyjaciółki taki brała i wrażenia podobno niezapomniane :).

To coś na kształt tego co widzimy w hamerykanskich filmach. To ceremonia szanująca i pięknie podkreślająca Wasz indywidualizm.

Ewo a co to znaczy dopierać partnera? Kurcze bo ja jestem w pierwszym małżeństwie i pewnie dopieram ale nie wiem jak to robie :)