Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No własnie jakbym dosunęła wanna owalną to byłby problem na tych bokach zaokrąglonych,natomiast 30 cm to jest sporo miejsca na mopa.

Mogłam jeszcze trochę odsunąć baterię wolnostojącą, poza tym myślałam ,że wanna będzie dotykać trzonek pionowy bateri i jeszcze z 5 cm pójdzie dalej od okna,ale ta wanna jest dość wysoka i się nie da.W każdym razie przy innej wannie trochę niższej będę mogła dosunąć wannę do samiutkiej baterii,a teraz mi przeszkadza wąż prysznicowy.Wannę wstawię jak mi pomalują i pogipsują i zawieszę roletę.

No własnie się nad roletą zastanawiam,

Bo miałam dać białą,ale może to dziwnie wyglądać ,bo tam jest też biała ściana,będzie mdło

Drewniana roleta ,to może być problem z dopasowaniem koloru do okna .

Poza tym tam wszystko jest jednego koloru wielkie plamy koloru,albo szarość,albo dużo białej ściany,więc może roleta w jakiś wzór.Chociaż jak dam szafkę,ręczniki ,i ten napis drewniany to będzie przytulniej.niestety nie mam miejsca na fotel ,zresztą strasznie śliczny ten Pestkowy ,bo w tamtym miejscu szafka umywalkowa .Umywalka dalej nie kupiona

Roletę daję tylko aby wizualnie obniżyć okno,będzie ona zawsze opuszczona ze 20 cm.Okno mam wysoka i kończy się ponad kaflami w prysznicu,więc roleta jest tylko po to.Nikt mnie tam nie zobaczy.

No i tak dziewczyny póki co zmieniajcie co was drażni.Mnie drażniła wysokośc tego okna,mogłam je obniżyć ,teraz żałuję.W zasadzie jeszcze przed elewacją to mogłam zrobić ,no trudno ,w następnym domu bedę bardziej domagała się swego

Edytowane przez Barbara74

Roletę daj z listewek drewnianych, jeśli szafki też drewniane to będzie ślicznie pasowała. Najlepsze byłoby jasne drewno – dąb naturalny.

U mnie wdomu tylko dąb naturalny:) jakoś nie chcę mieszać z drewnem ,no i szafka też dąb naturalny.Właśnie muszę wysłać coś stolarzowi na wzór.Będzie robił mi ten sam szafkę co schody.Szafka mniej więcej na 30 cm wysoka i zastanawiam się czy dawać jako otwieranie reling?bo mozna od razu ręcznik powiesić ,czy frez aby szafka była bezuchwytowa.

Z drugiej strony myślę,że taki reling "wzbogaci" i tak skromną łazienkę.

No a z tymi roletami Pestko to jest tak,że okna mam kolorem podchodzące pod machoń,więc żaluzje raczej nie w dąb tylko bardziej pod okno.

No i tak dziewczyny póki co zmieniajcie co was drażni.Mnie drażniła wysokośc tego okna,mogłam je obniżyć ,teraz żałuję.W zasadzie jeszcze przed elewacją to mogłam zrobić ,no trudno ,w następnym domu bedę bardziej domagała się swego

Basia,

nie wódź na pokuszenie:rotfl:

Ja miałabym ochotę przesunąć sobie dwa okna, tak, bym miała wyspę bliżej dolnej zabudowy w kuchni, już jesteśmy po tynkach co prawda, podejrzewam, że mąż by mnie skierował w trybie natychmiastowym do psychiatryka, jakbym mu to oznajmiła:lol2:

Więc DAŁAM SE SPOKÓJ z drobnostkami w sumie:lol2:

Ja miałam mniejszą dewastację ,bo tylko wykuć po jednym rzędzie pustaków,co samam bym w godzinę ,albo pół zrobiła.No i żałuję.Nie wiem czy bym się zdecydowała dawać w inne miejsce,bo też trzeba patrzeć jak to na elewację wpłynie.Dziwnie umieszczone okna mogą zrobić gargamela z domu.Ale jak na zewnątrz wszystko gra,a przeniesienie okien dałoby widoczną poprawę ,to bym się zastanowiła,jeśli,rzeczywiście to dało Ci dużo niż tylko małą poprawę .

Zadzwoniłam własnie do kafelkarza,ma w przyszłym tygodniu dokończyć chłopców łązienkę,dać kafle w kotłowni ,no i ruszyć dolną łązieneczkę,a ja dalej nie wiem co chcę.

Najprostsza łazienka,wszystko wiadomo gdzie jest,podłoga już jest,ale co na ściany -zagadka.Mam dwa,trzy dni na podjęcie decyzji.

Dzisiejszy wieczór dedykuje mojej łązience-powder room.

Idę szukać inspiration:)

Już odpuściłam temat, Basiu - bo prócz demontażu okien byłoby kucie ścian, podmurowywanie, znowu montaż okien, poprawki tynków........

A faktycznie, przesuwanie okien miałoby kolosalny wpływ na wygląd elewacji.

Aż tak źle nie jest i zostanie, jak jest.

A masz w ogóle jakieś typy płytkowe?

Czy to czarna magia????

ja właściwie nie chcę płytek, albo ściany malowane,albo cegła,ale tutaj boję się,że przytłoczy,albo może jakieś płytki ale w małej ilości ,albo mało rzucające się w oczy,no i własnie.Lubię białe łązienki ,mama mówi daj białe kafelki ,ale jakie, no i tak w kółko.

U mnie wdomu tylko dąb naturalny:) jakoś nie chcę mieszać z drewnem ,no i szafka też dąb naturalny.Właśnie muszę wysłać coś stolarzowi na wzór.Będzie robił mi ten sam szafkę co schody.Szafka mniej więcej na 30 cm wysoka i zastanawiam się czy dawać jako otwieranie reling?bo mozna od razu ręcznik powiesić ,czy frez aby szafka była bezuchwytowa.

Z drugiej strony myślę,że taki reling "wzbogaci" i tak skromną łazienkę.

No a z tymi roletami Pestko to jest tak,że okna mam kolorem podchodzące pod machoń,więc żaluzje raczej nie w dąb tylko bardziej pod okno.

No i słusznie. ja też uważam, że jeden gatunek drewna i kolor powinien być w całym domu, a przynajmniej na jednym poziomie.

Daj reling. Ja nie mam przy umywalce i to jest niewygodne.

Okno sama mówiłaś, że kiedyś przemalujesz. Zrób żaluzję dębową pod kolor szafki. Nie będziesz jej podciągać – idę o zakład, a jedynie regulować nachylenie listew. Ona bardzo ładnie przysłoni kolor okna. Żaluzja pod kolor okna nie jest dobrym pomysłem, popsuje łazienkę.

Możesz jeszcze rozważyć kolorową żaluzję, ale musisz dodać w łazience jeszcze jakiś element w tym samym kolorze. No i oczywiście już cię to ogranicza jeśli chodzi o ręczniki itp. Pozostaje jeszcze dobranie koloru do płytek – szary.

Ja też jestem w pierwszym małżeństwie od 12 lat i nie mam w planach zmiany :no: Trafił mi się naprawdę fajny przyjaciel :yes:

Związki mają kilka faz. Nie jesteśmy w stanie utrzymać na zawsze "związku pełnego" (gdzie namiętność, intymność i zaangażowanie są cały czas na 100%). To niemożliwe. W normalnych związkach z czasem mniej jest namiętności, ale intymność i zaangażowanie można z powodzeniem pielęgnować całe życie :). Intymność przy tym nie oznacza sexu (bo wielu osobom się tak jednoznacznie kojarzy), a przede wszystkim zaufanie, zrozumienie, wzajemne dawanie i branie, celebrowanie wspólnego czasu, rozmowy, dzielenie się własnymi przeżyciami, przemyśleniami, itd. :)

Im dłużej jesteśmy ze sobą i pielęgnujemy intymność w powyższym rozumieniu, tym bardziej rośnie zaangażowanie :).

Jeśli w związku zaczyna brakować intymności, to niestety staje się "pusty" bo zanika też zaangażowanie i nierzadko kończy się to rozwodem.

Ewo jak pięknie ujęłaś to w słowa :)

Na temat papierka: kiedyś w Urzędzie Skarbowym stała przede mną dziewczyna, młoda kobieta po zaświadczenie dla narzeczonego (tak jak trzeba miała upoważnienie), pani w okienku powiedziała, że za upoważnienie musi zapłacić, gdyby to był mąż odebrałaby za darmo, to nic, że to był ojciec jej dzieci, ale nie mąż :(

Cóż, my w związkach, ale prawnie nie i stąd ta dyskryminacja.

Julianna, jest dokładnie jak mówisz. Ale co do sexu i czułości w sensie fizycznym, dodam, że są bardzo ważne. I im dłużej jesteśmy sobą pod tym względem zainteresowani, tym lepiej. Tym związek cieplejszy, a i na samopoczucie pomaga. :wiggle:

Moje małżeństwo się rozpadło, bo kompletnie nie mogliśmy się porozumieć. Nadal nie wiem jak to się stało, że się to zaplątałam. W sumie byliśmy razem 7 lat, mieszkaliśmy razem i dopiero po ślubie szlag bombki strzelił.

witaj Basiu! jak postepy z kuchnią? podjełaś już decyzje co do uchwytów? teraz czekamy na wizki Agi, prawda?

a możesz napisać z jakiej firmy były fronty które masz mieć i jaki kolor wkońcu? ja dostałam wczoraj prezent od Pesteczki, jak masz czas to zaglądnij:wiggle:

a wogóle jak Twoje samopoczucie i sily?

chyba szukasz pomysłu na małą łazienkę wkleje Ci kilka które mam u siebie w katalogu może cos sie spodoba: [ATTACH=CONFIG]140475[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]140476[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]140477[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]140478[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]140479[/ATTACH]

uwielbiam cegłe w lazienkach..jedna sciana czy kawałek daja taki przytulny klimat...ta oststnia to chyba łazienka leaat...uwielbiam jej łazienkę :rolleyes: